Uslåelige!

05.11.2012 av under Ishockey | 1 kommentar

Helga blei benytta godt av Vålerengas hockeyjenter som spilte to kamper hjemme mot Stavanger. Lørdagens kamp blei vinni på knappest mulig margin. Marlene Günther avgjorde 64 sekunder før full tid. Og på søndag var det nytt oppgjør. Med seier ville Vålerenga ha gått uten poengtap gjennom første tredel av eliteserien – og det blei sjølsagt seier!

 

I fjor var Stavanger en enkel affære. Det var stort sett bare å fyre av et skudd og pucken lå i mål. Oljefinansieringa har retta på disse problemene til årets sesong. De har henta inn NTG/Lillehammers keeper Ingunn Anseth, og dermed sto det J18-landslagets keepere på begge sider av isen, for i mål for Vålerenga befant Toini Nilsen seg denne dagen.

 

Vålerenga gikk ut i et forrykende tempo og hadde tydeligvis bestemt seg for å avgjøre kampen allerede i løpet av første periode. Vålerenga spilte med NHL-taktikk. Inn i sonen, skudd på mål og to til tre spillere som kasta seg rett inn mot målgården uten tanke på liv og helse. Vålerenga kom dermed først på alle returer og det er et under at de ikke fikk pucken inn der de hamra på både fire og fem ganger etter hver eneste duell; men siddisene var flinke til å forsvare egen målgård og fikk blokkert det som kom, enten av backene eller av keeper.

Kjesti Brattland ofra alt for å få pucken inn, men havna kun sjøl i buret. Foto: Kenneth Myhre.

 

Samtidig var siddisene giftige da de kom framover på kontringer. Og et par ganger blei det tilsvarende situasjoner foran Nilsen, men backa sto opp og de fikk tilslutt klarert eller Nilsen fikk blokkert. Sånn holdt det på i ti minutter før det roa seg betraktelig den siste halvdelen av perioden. Spillerne var tydelig slitne, de hadde jo også spilt kamp dagen før. Slitne spillere gjør feil og det blei en tominutter til hvert lag på slutten. I Vålerengas powerplay var vi nesten overbevist om at det blei mål. Marlene Günther fyrte av en kanon av et slagskudd som Tina Scott styrte opp mot redet. Kun en feberredning av Anseth hindra Vålerengaledelse der, men begge lag gikk målløse av isen etter første periode.

 

Andre periode starta som den første. Vålerenga kjørte på samme måte med skudd og kjemping rundt og i målgården, men det fikk seg raskere en stopp i denne perioden. Martine Henriksen og Mathea Fischer pådro seg hver sin slashing etter åtte minutters spill ut i perioden og i tre mot fem blei det tyngre; og da fløytetøyte ikke ville ta hektig på siddisen da evigunge Hege Ask var på vei igjennom, blei det med å forsvare seg. Og Vålerenga rei unna, men ikke lenge etter blei det undertall igjen. Fischer kom på etterskudd. Igjen skulle Vålerenga forsvare seg godt i undertall og igjen fikk Vålerenga den største sjansen. Ask fikk pucken på egen blå og satte sporenstreks fart. I duell med en siddis blei hu tatt, fikk ikke avslutta og på tross av at de var på høyde med hverandre, så fikk vel Vålerenga kanskje en liten kompensasjonsdømming. Straffe. Ask forsøkte seg nede i Anseth høyre stolpe, men mislyktes og dermed sto det fortsatt målløst etter 35 minutters spill.

Camilla Bakkene i en av mange dueller foran målgården. Foto: Kenneth Myhre.

 

Men så, med to minutter igjen av midtperioden vant Maja Thomassen tilbake pucken langs det høyre vantet i siddisenes sone. Hu spilte ut på blå til Günther, som forsøkte et skudd for styring. Den styringa kom i ei siddisskøyte og endte som en perfekt pasning til Tina Scott, som hadde dratt seg fint fri litt ut på venstresida. Anseth måtte sideforskyve seg og fikk skuddet direkte tilbake i langhjørnet sitt. Hu var sjanseløs. Endelig satt den. Siddisene måtte fram og satsa hardt inn i Vålerengas sone. Det blei kjemping langs vantet, men Thea Øvregaard fikk pucken ut til Madelen Rognaldsen. På første touch var Ask helt aleine med Anseth for andre gang. Klok av skade fra straffemissen valgte gjorde hu et annet valg. Anseth er ikke vant med å knipe og tolv sekunder før perioden var ferdig satt pucken i nettmaskene for andre gang.

Tina Scott scora Vålerengas første mål. Foto: Kenneth Myhre.

 

Tredje periode var langt roligere. Det så ut som om Vålerenga ønska å kontrollere litt mer og det var ikke like aggresivt foran kassa. Etter fem minutter forsøkte Thomassen allikevel på en ordentlig frekkis. Fra rundvantet slo hu pucken ut i skøyta på Anseth, men pucken blei liggende på streken mellom beina hennes. Og siden Vålerengajentene ikke var like punche på mål i denne perioden, blei det heller ikke mål. Det fikk de tydeligvis kjeft for av trenerteamet, for de neste tre fire minuttene var plutselig aggressiviteten på mål tilbake igjen. Men så skjer det som ofte skjer. Først bomma Kjersti Malo Brattland på åpent mål, deretter kontra siddisene. Pucken blei slått hardt inn av Lene Tendenes og Ask styrte den vakkert mot mål fra første stolpe, dessverre bak en helt utspilt Nilsen som ikke forventa skudd fra andre enn siddisene på bakre stolpe. Dermed var det kamp igjen.

 

Med under to minutter igjen å spille pådro Ask seg en utvisning. På tribunen spekulerte vi i om Anseth ville gå med en gang dersom siddisene fikk etablert; men så skjedde ikke. Selv om siddisene vant droppen og fikk kontroll på pucken blei Anseth stående – uten at det forsåvidt spilte noen rolle. Marlene Günther blokkerte det første skuddet fra blå med leggen og pucken rikosjerte helt inn i siddisenes sone. Anseth burde vært ute og slått vekk pucken, men istedet var det Günther som nådde den først i siddissonen og avgjorde kampen 97 sekunder før slutt, ved å plassere den elegant i det lengste hjørnet. Dermed tok Vålerenga to nye poeng og har tatt en solid ledelse i årets eliteserie. Full pott, mer kan man ikke forlange.

Marlene Günther avgjorde igjen. Hennes tredje mål på to dager. Foto: Kenneth Myhre.

 

Vålerenga Damer – Stavanger 3 – 1 (0 – 0, 2 – 0, 1 – 1)

Eliteserien

Søndag 4. november 2012 klokka 14:15

Jordal Ungdomshall

 

Vålerengas beste: Marlene Günther

 

Link til rekkeoppstilling.

Link til kampstatistikk.

 

  1. […] vektskåla og punkterte kampen. Denne gangen var det hele 97 sekunder igjen. Et fyldig kampreferat er skrivi fra søndagens […]