Reisebrev fra Örnsköldsvik, del 4

24.10.2012 av under Ishockey | 1 kommentar

Siste dag av Europa Women Champions Cup sto for tur. Grytidlig kampstart, klokka 11:00 var vi spente på hvordan skulle virke inn på jentene. De hadde jo ikke akkurat hatt det for å storspille fra kampstart med start klokka 18:00, så syv timer tidligere burde ikke akkurat borge for noen særlig fordel. Uansett, kampdag er kampdag og vi kom oss da av gårde til Fjällräven Center og gjorde oss klare – motstander var Hvidovre fra Köbenhavn.

 

Det var såre enkelt, danskene måtte slås dersom Vålerenga skulle ta andreplassen i gruppa; men vi regna med en tøff kamp. Danskene tapte like mye mot MoDo som det vi gjorde og begge lag hadde slått Laima med to mål. Det burde bety et jevnt oppgjør og jevnt skulle det også bli.

Hege Ask (35) og Maja Thomassen (45) under oppvarminga. Foto: Hjesus.

 

Det starta overraskende bra for våre jenter. Allerede etter drøye 4 minutter satte Kanutte Fladeby den første pucken bak danskenes keeper, Amalia Joa, Joa – Joa, Joa, Joa; assistert av Tina Scott. Den latviske dommeren tok for alt mulig rart, og stort hadde hu bare på seg danske briller, og de så norske utvisninger der ingen andre så utvisninger i det hele tatt. Det blei tøft, men jentene klarte seg igjennom tre mot fem spill og holdt ut perioden.

Christine Smestad holdt nullen i første periode. Her fra oppvarminga. Foto: Hjesus.

 

De merkelige utvisningene fortsatte i andre periode og rett før halvspilt kamp utligna Silke Glud for danskene. Bedre ble det ikke av at Julie Gregersen sendte danskene i ledelsen drøye to minutter før perioden var over, etter svært dårlig forsvarsspill av Vålerenga. Men da Martine Haraldsen takla pucken opp til Mathea Fischer blei det utligning – 10 sekunder før midtperioden var over. Fischer var iskald aleine med keeper og satt pucken enkelt i det lengste hjørnet.

 

Vålerenga gjorde et keeperbytte før siste perioden. Ut gikk landslagsmålvakt Christine Smestad, inn kom J18-landslagskeeperen Toini Nilsen. Det hjalp ikke stort. Først smalt en puck inn bak Nilsen, men uten at hverken dommerne eller danskene så det, traff pucken den polstra stolpen oppe i nettet og spratt like fint ut igjen. De trudde vel pucken traff tverrliggeren. Men 30 sekunder før perioden var over fikk danskene sin rettferdige scoring. Det var Glud igjen og dermed blei Vålerenga bare nummer 3 i pulje C.

Toini Nilsen fikk stå siste periode. Her fra oppvarminga på søndag. Foto: Hjesus.

 

Laget har bare spilt én seriekamp før europacupen starta, og det var tydelig at samspillet ikke fungerte. Uansett har turneringa bydd på god erfaring for et ungt lag og typisk nok var det lagets yngste, Fischer, som blei poengkonge med sine tre scoringer. Bussturen hjem blei heldigvis ikke like lang som turen til; men GPS-en i bussen hang og i mørket blei det kjørt feil vei hele fire ganger. Ikke dårlig. Bussturen blei forkorta med kortspill og det må nevnes at førstrerekkas Martine Henriksen er en svært dårlig taper. På tross av at hu leda med drøye 150 poeng i Uno, fløy kortbunken i alle retninger etterfulgt av skjellsord vi ikke tør nevne – sjøl ikke på Sotahjørnet, hvis hu unngikk å vinne én runde. For bussfredens skyld lot vi henne stort sett vinne…

 

  1. […] etter spilte hu forsåvidt europacup for Vålerenga mot Laima Riga, MoDo og Hvidovre i Fjällrävens Center i Örnsköldsvik. Også Stavangers […]