Reisebrev fra Örnsköldsvik, del 3

22.10.2012 av under Ishockey | 1 kommentar

 

Det er mandags morgen og på tide å skrive om gårsdagens hendelser i Örnsköldsvik. Litt overraskende hadde Vålerenga fått tidligtrening på tross av at MoDo var satt opp med hjemmekamp. På vei ut av hotellet støtte vi på Therese Strømstad, backen. Hu hadde feber og var sendt hjem før treninga starta. Ei trening Thomas Pettersen benytta til å terpe pasningsspill og det så ut til at førsterekka var i slag på treninga. Etterpå skulle MoDo trene. Først stussa vi på at ikke isen blei preppa, så kom bare keeperen ut og gjorde noen målvaktsøvelser aleine. Helt uten mening å spionere på den ikke eksisterende treninga, i stedet gik vi til restauranten og kjøpte en buffét og fikk oss gratis øl og litt mat.
Tina Scott på gårsdagens trening. Foto: Hjesus.
 
Kveldens første kamp mellom Laima Riga og Hvidovre var en merkelig affære. Hvidovre eie hele første periode, men klarte ikke å score. Dessuten fikk Hvidovre to svært billige to minuttere for slashing på keeperen. Allikevel sto det 0 — 11 i skudd på mål, fordel Hvidovre; men i det den andre tominutteren var ferdig, fikk Laima sitt første skudd på mål. En kald Hvidovrekeeper redda, men på returen var Liga Mijone der og fikk pirka pucken i mål. Snakk om urettferdig scoring.
 
Det så lenge ut til å bli kampens eneste mål, men etter 46 minutter utligna Line Ernst for danskene og samme jente sendte danskene i ledelsen seks minutter seinere etter at danskene nettopp hadde fått på en spiller etter å ha spilt tre mot fem. Den litt Laimavennlige dommeren ga latvierne ett nytt fem mot tre, men så fort danskene fikk ut på sin fjerde spiller, så kontra de like greit inn avgjørelsen. Det var Silke Glud som sto for den. Dermed står danskene med tre poeng før de møter Vålerenga i dag.
 
Så var det klart for kampen mellom MoDo og Vålerenga.  Det som kunne være en finale om å komme videre til spill i Zurich. Det viste seg at Therese Strømstad bare led av litt hockeyfeber, så hu var spilleklar. Vålerenga hang absolutt ikke med i starten og svenskene okkuperte vår sone, men Vålerenga holdt god stand. Helt til Tina Scott blei påkjørt av ei svenske og fikk en tominutter. 58 sekunder i powerplayet sto det 1 — 0, signért Lisa Edman. Et skudd fra Tina Enstrøm mot Christine Smestads venstrehjørnet fikk endra retning til det høyre og da hjalp det ikke en gang med Norges landslagsmålvakt. Mot slutten av perioden putta svenskene enda en gang. Sandra Halldén slo pucken ut i målgården fra rundvantet, traff skøyta til Maja Thomassen og nok en gang var Smestad satt ut.
 
Andre periode var egentlig like dårlig som den første. MoDo styrte alt og Vålerenga fikk ikke til noe som helst. Erika Grahm putta to ganger og Maria Lind én gang. Kampen var vel i realiteten avgjort og da la Vålerenga igjen nervene og respekten i garderoben. De første ti minuttene av tredje periode var det plutselig Vålerenga som var det beste laget i Fjällräven Center. Pasningene satt og svenskene måtte ty til kontringer for å få skudd på mål. Etterhvert blei det jevnere, men tida gikk og målet om å være bedre enn Hvidovre som tapte 6 — 0 var i høyeste grad levende. Med ett minutt og fjorten sekunder igjen pådro kaptein Rikke Tautra seg en svært billig tominutter. Svenskene spilte et halvt minutt seks mot fem, før de skulle avslutte i fem mot fire. Vålerenga fikk pucken opp i deres sone og holdt den der, men sjølsagt, fem sekunder før full tid klarte svenskene å komme på et angrep på høyre sida og Maria Lind putta inn det sjette målet for svenskene. Møkk!
 
Örnsköldsvik er et merkelig sted. Vi gikk ut for å spise etter kampen, på den irske puben O'Learys. Vi rakk akkurat en burger og en pils før de skulle stenge. Hallo! Hvilken pub stenger klokka 22:00? Vi skjønte nå hvor langt ut på bondelandet denne svenske bygda egentlig er, og det eneste som holder liv i den er ishockeygymnaset. Det blei litt forskjell å møte et lag med åtte istreninger i uka, mot Vålerengas to. MoDos damelag har også omlag én million kroner i budsjett. Sotahjørnet prøver å doble Vålerengas budsjett ved å by en høvding på drakta Ingrid Renli tok bøtta med i fjor.
 
  1. […] Året etter spilte hu forsåvidt europacup for Vålerenga mot Laima Riga, MoDo og Hvidovre i Fjällrävens Center i Örnsköldsvik. Også […]