For ’Enga skal til Europa – hurra, hurra!

17.10.2012 av under Gjetord | Ingen kommentarer

I går skulle det være en død dag, en liten annonsering av Martin Andresens avgang etter sesongen endra på det. I dag er det finale i interkretsserien for G19 på Valle; men ettersom det er nært forestående europacup til helga, kommer gjetordet til å handle om dette i alle hovedsak. Litt fotball, både landslag og interkrets er det dog finni plass til.

 

Europa Champions Cup!

De er halmstrået vårt. Det eneste laget som tok medalje i noe som helst som handler om voksenidrett og det endte med både seriegull, bøtte og påfølgende europacup. Vålerenga Hockey Damer skal nemlig ut i Ångermanland øst for Jämtland. Den lille bygda damene skal besøke heter Örnsköldsvik og er nok mest kjent for ishockeyklubben Modo, som er en av de tre motstanderne de møter i gruppe C i Europa Champions Cup fra 20. til 22. oktober. Alle kampa vil bli sendt på Klanens Webradio, sendestart er ti minutter før kampstart. TV-bilder vil også bli streama, dette skjer på http://www.livearena.com, men uten kommentering. En miks av KWR og livearena er kanskje å foretrekke. Her er IIHFs offisielle side for gruppe C. Sotahjørnet vil dessuten komme med daglige oppdateringer fra Örnskjöldsvik.

Laget som kvalifiserte Vålerenga til europacupspill. Foto: Hjesus.

 

Sieviešu hokeja klubs Laima

Første motstander for damene er på lørdag. Da skal de ut mot latviske Sieviešu hokeja klubs Laima fra Riga. Klubben er så vidt eldre enn landet den kommer fra, stifta i 1990, året før latvierne erklærte sin uavhengighet fra Sovjetunionen. De blei nummer to i fjor, i en liga som består av en del forskjellige tidligere USSR-nasjoner, altså en slags liten KHL for damer. Det var hviterussiske Panteras som vant, men Laima blei det beste latviske laget etter storspill av keeperen Evija Tētiņa. Dermed kvalifiserte de seg for Europa Champions Cup og møter altså Vålerenga i den første kampen i gruppe C. Kampen starter klokka 18:00.

 

Modo Hockeyklubb

Betydelig eldre og den antatt vanskeligste kampen for Vålerenga, er oppgjøret etter at latvierne forhåpentligvis er banka. Modo Hockeyklubb vant det svenske mesterskapet etter å ha slått Brynäs 3 – 0 i finalen og er favoritter til å vinne gruppe C, dessuten spiller de på hjemmebane. To norske jenter blir det gjensyn med i denne kampen. Janniche Wiig og Ingrid Morset spiller nemlig begge for Modo, men om de er i stand til å matche selveste Vålerenga – se derom strides de lærde; men de som følger med fra klokka 18:00 på søndag får vite sannheten.

 

Hvidovre

Hvidovre er en hemmeligstempla hockeyklubb, som har sitt hovedkvarter under bakken i kongens København – eller deromkring. Så hemmelig er denne klubben at formannen ikke en gang gidder å besvare e-poster og siden Sotahjørnet ikke gidder å legge ut på et Købencruise for å spionere, så har vi naturlig nok ganske smått med informasjon om denne klubben som er Vålerengas siste motstander. Annet enn at de var forrige sesongs beste danske ishockeylag da og har syv danske landslagsspillere og hvite drakter. Kampen går tidlig på mandag og det anbefales å ta en totimers lunsjpause, sånn omtrent i 11:00-tida dersom du vil ha med deg kampen.

 

Seriegull?

Så til dagens kamp. Vålerengas G19 lag kjemper en innbitt kamp mot Oppsal om å vinne interkretsserien. Slår de Bærum på Valle i kveld, så kan Oppsal vinne så mye de vil over undulatene. De henter aldri inn målforskjellen vår allikevel. Det er knytta spenning til hvem som kommer til å spille kampen. Sotahjørnet er i ringa og kjører oppdateringer på twitter fra kampen. Noe annet skulle tatt ut.

 

Landslagshelvete

Lars Hirschfeld har aldri slippi inn så mange baklengs som han gjorde i går. Skandaløst nok var det tre spillere som sørga for at Hirschfeld, Tosaint Ricketts og resten av det canadiske landslaget ikke får spille i Brasil. Tre mål av Jerry Bengtson, tre mål av Carlo Costly og att på til to mål av den tidligere vålerengafloppen Mario Martinez. 8 – 1 vant til slutt Honduras. Estland slo Mohammed Fellah og Norge G23 hele 2 – 0 i Tallinn. På tross av at Fellah sørga for at Norge dominerte hele kampen, scora han ikke. Ettersom forsvaret er søppel og slipper inn to mål blei det et mindre hyggelig tap i International Challenge Trophy.

 

Vålerenga i dag:

18:18 Pub: Klassisk Sportsquiz, Bohemen Sportsbar

18:45 Fotball: Vålerenga G19 – Bærum, Interkrets, Valle kunstgress 2