Shampo trylla fram nok en ung stjerne

15.10.2012 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Det var en del overraskelser i gårsdagens lagoppstilling til Vålerenga. Morten Ask var ute av troppen med skade. Hans Kristian Hollstedt tok dermed plass mellom Donati-brødrene i første rekka. Andre rekka var som vanlig med Jesper Hoel mellom Steffen Thoresen og Jonas Oppøyen. I tredje rekka var Magnus Hoff satt opp sammen med Sondre Olden og Cato Cocozza og i fjerde rekka var unggutten Jørgen Karterud satt inn sammen med Fredrik Csisar og Simen Viker Brekke. Ryan Garlock var satt opp som 7. back og direkte vraka fra laget. Som vanlig var Daniel Sørvik og Anders Hilt-Jørgensen første backpar med Brede Csiszar og Stefan Espeland som andre backpar. Men i tredje backpar mangla David Bräck, Erik Follestad Johansen var tilbake på isen og spilte sammen med Dani Samuelsen.

 

På slutten av første periode pådro Justin Donati seg en to pluss ti minutters utvisning. Etter en imponerende innsats flytta Shampo unge Karterud rett inn i første rekka og Karterud viste seg som født til å spille i der. 2:43 ut i andre periode scora han da også Vålerengas første mål for kvelden. Midtveis i perioden utligna Aleksandrs Macijevskis i et merkelig 4 mot 3 spill. Først fikk Jesper Hoel en tominutter. 15 sekunder seinere fikk Stjernens Marcus Persson en tominutter og 4 sekunder etter det pådro Tyler Donati seg en tominutter. Etter målet skulle Stjernens sekretariat nå fjerne utvisninga til Hoel, men valgte å fjerne Perssons utvisning etter målet. Etter hvert fikk de fjerna Hoels utvisning og satt tilbake Stjernens utvisning. Målet blei scora etter 11:16, utvisninga kom etter 10:36. Altså skulle de satt tilbake 1:20 på tavla, men det de satt opp var 1:10. De stjal altså ti sekunder fra Perssons utvisning. Bare Klanens Webradio så ut til å oppdage dette. Og muligens Jonas Oppøyen da, for bare syv sekunder seinere hadde han sendt Vålerenga opp i ledelsen på ny.

 

Tyler Donati sørga for 1 – 3 etter første periode med et mål i powerplay. I tredje periode rakna plutselig Vålerenga. Shampo gikk ned på tre rekker. Hoff var satt ned i fjerde rekka og fikk ikke spille. Karterud var ny mann i tredje rekka. Også Samuelsen blei benka og dermed blei det fem backpar og det så ut til å feile grovt. Martin Lund reduserte først og et drøyt minutt seinere kunne Majicevskis sette pucken i mål etter at Göran Hermansson ikke fikk tominutter for å sette albuen i ansiktet på Sørvik. Dermed blei det spilleforlengning og Tyler Donati kom aleine med keeper, blei tatt og skada hånda i situasjonen. Straffe og bror Justin Donatis satte den enkelt forbi Pål Grotnes.

 

Dermed topper Vålerenga tabellen med fire poengs margin ned til Lørenskog, seks poeng til Sparta og åtte poeng til Stavanger. Etter ti kamper har fortsatt ingen klart å ta tre poeng fra Shampos menn, det er imponerende. Men ikke bare det, mange rynka på nesa av Steffen Søberg som førstekeeper i klubben. Han har imponert så langt og blir bare bedre og bedre for hver kamp som går. Brødrene Donati har plukka 29 poeng allerede. Nå venter Storhamar hjemme på torsdag. Vi knuste dem 5 – 2 i fjøset. Og Shampo har trylla fram nok en ny stjerne fra ungdomsavdelinga, Jørgen Karterud. Gru dere, bønder!

Jørgen Karterud imponerte mot Stjernen. Her fra U20-kamp. Foto: Kenneth Myhre.

 

Redda plassen tross tap

Vålerengas damelag i fotball redda plassen i toppserien, tre runder før slutt. Det på tross av at jentene nok en gang gikk på en smell og tapte 2 – 0 borte mot Sandviken. Kattem klarte derimot bare uavgjort og med ni poeng igjen å spille om er det nå ti poeng ned til kvalikplassen. Laget datt også ned til niende plass på tabellen. Det som så veldig lovende ut rett før syvukers pausa er snudd til elendighet. Og grunnen er vel egentlig åpenbar. Midtveis i forrige sesong forsvant én midtstopper, etter fjoråret forsvant én til. Dermed sto Vålerenga igjen med tre midtstoppere. Kaptein Hanne Mellingsæter er skada og er kun i lett trening. Pernille Bakken hinker rundt på krykker. Bredden i stallen mangler og dermed uteblir også poenga i sesongavslutninga. Men uansett, Amazon Grimstad, Kattem og Fart er de tre siste kampa jentene har igjen. Det er henholdsvis 10., 11. og 12. plassen i toppserien. Disse laga bør jentene plukke poeng mot, med eller uten midtstoppere…

 

Nedrykksdrama

Nok en gang har Vålerengas rekruttgutter havna i nedrykksumpa. Siste serierunde blir svært viktig etter at laget røyk 3 – 5 mot rekruttlaget til Strømsgodset på lørdag. Det starta allikevel bra. Ghayas Zahid triksa litt og hamra ballen inn i nettet fra omlag 18 meter. Men Strømsgodset kom tilbake og lede 1 – 2 før halvtimen var spilt. Monir Benmoussa gjorde en piruett inne i straffefeltet og blei felt. Zahid var bombesikker fra straffemerket og utligninga var et faktum. Rett før pause scora derimot Strømsgodset også på straffe.

 

Ahmed Suleiman fikk en liten smell og sutra seg til å gå av banen rett før pause. Sammen med Martin Andresen utgjorde de en svært passiv defensiv midtbane. Andresen blei således vraka i pausa og Solli blei flytta fram, sammen med Fitim Kastrati som kom inn for Suleiman. Adama Diomande blei spilt aleine med Gudmund Kongshavn og så ut til å punktere kampen med sin 2 – 4 scoring. Så blei Andreas Nordvik skada og Aleksander Solli blei midtstopper igjen. Inn kom Mathias Blårud. Dermed besto vår sentrale midtbane av to 17-åringer som har minimalt med oddsenligaerfaring. Allikevel, Aleksander Solli slo en 80-meters pasning til Moussa Nije. Hvorfor keeper ikke var ute og plukka ballen er uvisst, men Nije vant den i hvert fall på dødlinja, dro av forsvarsspilleren og hamra kula opp i det lengste krysset fra død vinkel. Det var kamp igjen – i tre minutter. Da fikk nok en gang godset score et enkelt mål og 3 – 5 er ikke godt nok til å redde plassen.

 

Det blir en spennende siste runde, Vålerenga spiller borte i Brumunddal – bånnlaget. Men Gudmund Kongshavn fikk et gult kort og har karantene. Dermed må Øyvind Knutsen stå den kampen. Kamer Qaka er heldigvis tilbake, det samme er Shola Akinyemi. Så får vi bare håpe at Zahid igjen produserer det han skal. Uavgjort holder sannsynligvis til å redde plassen, hvis ikke Ørn slår rekruttlaget til godset med fem mål og Tønsberg slår Lillehammer.

 

Landslagsfotball

Lars Hirschfeld holdt nullen for Canada igjen natt til lørdag. Ettersom Tosaint Ricketts også scora allerede etter et kvarter, så blei det en enkel seier for Canada over Cuba. Til slutt sto det 3 – 0 etter at Cuba måtte kaste spillere i angrep på slutten av kampen. Det må ha vært en merkelig kamp, to røde kort, ett til hvert lag. Fire minutter før full tid blei Ricketts tatt av banen for å drøye litt tid. Taktisk. Dermed holder det med uavgjort i sistes kamp i morgen kveld borte mot Honduras for å være kvalifisert til 4. og siste runde i VM-kvaliken.

 

Landslagshockey

Norges J18-landslag har vært i Finland og spilt fire ishockeykamper, med varierende hell og heller dårlige oppdateringer på nett. Vi har allikevel merka oss noen små ting. Onsdagens kamp mot Oriflame blei tapt 4 – 0 og det er alt vi veit om den kampen. Torsdag var det kamp mot Finland Blå og det blei et nytt tap, 4 – 1; men Marlene Günther blei kåra til Norges beste spiller. Hu som Gålla Norges mål spiller for Jordal. På fredag møtte jentene Finland Hvit og da blei det nok et tap, men bare 3 – 1 denne gang. Og det var lite spennende her i fra også. Ei stavangerjente scora med pasning av en svenske og ei manglerudjente blei kåra til Norges beste.

 

Først på lørdag våkna Vålerenga skikkelig. Finlands Utvalgte blei knust 3 – 1 og sjølsagt blei alle måla scora av vålerengaspillere. Madelen Rognaldsen var først ute og sørga for ledelse etter første periode. Andre periode blei eid av Mathea Fischer som ordna norsk tremålsledelse. Først assistert av hu derre stavangerjenta og Maja Thomassen, deretter av Günther. Siste periode var bare 10 minutter lang, så da rakk ikke vålerengajentene å gjøre mer ugang. Fischer blei kåra til Norges beste spiller i den kampen. Vi tipper at det var i den siste kampen at Toini Nilsen sto, ettersom det bare blei én baklengs. Også Therese Strømstad og Ramona Wais var med i den norske troppen.

 

Innebandy

Vålerengas herrelag i innebandy fortsatte med gode prestasjoner i går. Bærums Verk var skalpen de tok borte denne gang og etter fem serierunder ligger de fortsatt på fjerdeplass. Bare to poeng er avgitt så langt. Neste kamp blir derimot en langt vanskeligere kamp. Hjemme i Jordalhallen mot Nor92, som så langt står uten poengtap og ligger på andre plass. Ove Viklund og Patrick Sundelius scora to mål hver. Daniel Jacobsen og Jan-Magnar Ingebrigtsli putta ett. Dermed vant laget 2 – 6 i Rykkinnhallen.