Rekruttlaget i trøbbel

09.10.2012 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Vålerengas rekruttlag kom i trøbbel i går, takket være en skandaløs dommer, som att på til dømte for Strømsgodset så seint som i mars i år. Strømsgodset er involvert i nedrykksstrida i oddsenligaens avdeling 1 og trengte at Vålerenga avga poeng i denne kampen. Laget han nå dømmer for, Skiold, har adresse på Marienlyst Stadion. I tillegg er det hockeykamp i kveld.

 

Larvik

Vi begynner med helvete i Larvik. Etter at Deniz Payasli hadde sørga for 1 – 0 i første omgang, begynte dommer Rohit Saggi å dømme mistenkelig mye i hjemmelagets favør. Sotahjørnet har skrivi en lengre artikkel ut fra det som skjedde på Fram Stadion. Den kan leses her, men kort fortalt: Albert Kryzieu utligna 7:24 på tilleggstid. Dermed klatra Vålerengas rekruttlag bare én plass på tabellen, opp til tiende plass med to poengs forsprang til nedrykksplassen. Det er to kamper igjen å spille. Med en dommer fra en klubb i nedrykksstrida er ikke dette fair play NFF. Det kan det aldri bli. Men fotballforbundet er det mest korrupte galehuset i dette landet, så annet var vel ikke å vente.

 

Jordal

Serieleder Vålerenga, som ennå ikke har tapt en kamp, men spilt to uavgjort og har plukka 20 av 24 mulige poeng, tar i kveld i mot Frisk Asker. Dette er siste kamp i den første av 5 runder som getligaen spilles over. Etter denne kampen har alle lag møtt hverandre én gang og tabellen bør dermed kunne sies å være nogenlunde slik vi kan forvente at den blir ved sesongslutt.

Blir det ny jubel for Vålerengas toppscorer Justin Donati i kveld? Foto: Carina Johansen.

 

Frisk hang med i toppen helt i starten av sesongen, men etter tre strake tap har de nå detti nedover på tabellen. Vålerenga har dobbelt så mange poeng som Frisk, men har også spilt én kamp mer. Etter to kamper på rad med poengtap for Shampos menn, så forventes det fullt trøkk fra første gang dommeren slipper pucken. For Frisk blir nok ingen kasteball. De ligger for eksempel bare ett poeng bak Stavanger.

 

Espen Fanøy Salo har nettopp gått fra Vålerengas U20-lag for å spille getligahockey for Frisk. Vi regner med han får det tøft i kveld. Ettersom kugutta ikke spiller kamp før på torsdag har Vålerenga nå en eventyrlig sjanse til å sette enda mer press på dem. Med seier i kveld er det syv poeng ned til kugutta og ni poeng ned til særpingene. Begge to har bortekamper på torsdag, kugutta mot nettopp Frisk, mens særpingene må en tur til Frækstad. Det er slettes ikke gitt at de får med seg tre poeng fra de oppgjøra.

 

Overgansreglementet

Vi er litt på tynn is, men frykter det verste fra galehuset på Ullevaal. Vålerenga Fotball har nå ansatt ny stabssjef. Det er Stig-Ove Sandnes som kommer fra stillinga som administrerende direktør i Tromsø. Ettersom overgangsvinduet er stengt håper vi på Sotahjørnet at det drøyer en stund før Tromsø får skaffa en erstatter, i hvert fall til overgangsvinduet åpner 1. januar. Da slipper Vålerenga nemlig poengtrekk, for det finnes sikkert en eller annen skjult regel som galehuset på Ullevaal kan benytte seg av for å straffe Vålerenga. De finner det alltid…

 

Utsettelser og avlysninger

I kveld skulle egentlig damelaget i hockey spille årets andre serierunde, borte mot Sparta; men den kampen er utsatt. Årsaken er at J18-landslaget har alt for mange spillere fra Vålerenga og Sparta. Ny kampdato er 30. oktober. I tillegg skulle G19-jentene ha spilt fotballkamp i går mot Øvrevoll og Hosle. Den kampen blei avlyst, hvilket vi tror betyr at Vålerenga vant 3 – 0, men helt sikre er vi ikke.

 

Vålerenga i dag:

18:30 Hockey: Vålerenga Herrer – Frisk Asker, Getligaen, Jordal Amfi