Skandale i Larvik

09.10.2012 av under 2012, Fotball, Herrer | 1 kommentar

Nå er det på tide at Rune Pedersen tar sin hatt og går. Det er horribelt, men på sotahjørnet er vi helt sikre på at Pedersen vil svare følgende: ”Jeg ser ingen grunn til at Saggi skulle være inhabil i denne kampen.” På sotahjørnet, på Vålerenga, i hele Oslo by er man derimot rasende på forbundet, på dommeren og på måten bunnstrida i oddsenligaens avdeling 1 kan bli avgjort.

 

Mannen som er på de fleste lepper er Rohit Saggi. Dommerjævelen dømmer i dag for Skiold, men før sommeren dømte han for Strømsgodset. Strømsgodset som har sitt rekruttlag høyst involvert i nedrykksstrida i oddsenligaens avdeling 1 og slettes ikke skulle ønske at Vålerenga tok alle tre poenga i Larvik. Dette er dommeren Rune Pedersen garantert mener er habil i oppgjøret mellom Fram Larvik og Vålerenga 2. Bare så det er sagt: Det er han slettes ikke! Rune Pedersen må gå!

 

Det starta veldig bra på Fram Stadion. Vålerenga dominerte stort og det var ikke store sjansene Fram Larvik klarte å produsere. Derimot produserte Vålerenga ett mål. Etter mye balltrilling satte Kamer Qaka plutselig fart. Dro raskt av to spillere med rykket og vendiga si, finta vekk den tredje og tredde høyreback Deniz Payasli vakkert igjennom på et løp på skrå inn i straffefeltet. Payasli forserte ytterligere fem meter før han skøyt en knallhard markkryper i det lengste hjørnet. Sjanseløst å ta den.

Deniz Payasli scora Vålerengas mål. Foto: Hjesus.

 

I andre omgang skjedde det derimot litt mer, og det er her dommer Rohit Saggi kommer inn i bildet. Vi har gått igjennom Klanens Webradios sending fra i går og tatt tida på alle situasjonene som er diskutable for tillagt tid. Det første bytte var Chad Barrett ut og Riki Alba inn. Det tok 40 sekunder fra fra byttet blei starta til corneren blei slått. Det andre som skjedde var skaden til Kamer Qaka. Det tok 1:23 fra undertegnede reagerte på at Qaka lå nede, til man kan høre dommerens fløyte blåse i gang kampen igjen. Da Mathias Blårud kom inn for Qaka, som allerede var ute av banen, tok byttet 17 sekunder. Det var ett bytte til i andre omgang. Albert Kryzieu blei bytta inn for Anders Bergan, dette tok 20 sekunder. Den siste situasjonen å legge til tid for var skaden til Deniz Payasli. Denne tok 1:25.

 

Totalt sett skal det altså legges til 0:40, 1:23, 0:17, 0:20 og 1:25. Det vil si 4 minutter og 5 sekunder tillegg. Saggi la til 5 minutter. Det er i utgangspunktet ett minutt for mye. Men hør bare her. Etter 5:02 på overtid avslutter Riki Alba et angrep, keeper holder ballen. Da bør Saggi blåse av. I stedet får Fram Larvik angripe. Vålerenga stopper etter hvert angrepet og til slutt kommer ballen inn i klypene på Gudmund Kongshavn. Da er det gått 5:44 over 90 minutter. 5:59 over tilleggstida høres dommerens fløyte. Kongshavn har holdt ballen i 15 sekunder og det blåses indirekte frispark på 13 meter. Dette blir blokkert av Mathias Blårud, men det blir en ny skuddmulighet som Shola Akinyemi blokkerer til corner. Da er det gått 7:02 over 90 minutter. Corneren får de ta og den heades ut, det blir etterhvert en skuddmulighet og 7:24 over 90 minutter går ballen i mål. Det er en skandale.

 

Vålerenga fikk ikke en gang ta avsparket før Saggi blåste av kampen. I tillegg påpeker Mohammed Fellah den håpløse tilleggstida og pådrar seg rødt kort. Det røde kortet betyr forsåvidt ingen ting som helst. Fellah kan ikke spille neste kamp mot Strømsgodset 2, fordi han er opptatt med U23-landslaget. Dermed er han uansett tilgjengelig både til siste serierunde mot Brumunddal og til bortekampen mot Aalesund. At Rohit Saggi, gitt sin bakgrunn som Strømsgodsetdommer, får dømme dette oppgjøret er en skandale. At han i tippeligaoppgjøret 30. juni i år var 4. dommer mellom Strømsgodset og Hønefoss er klassisk for Rune Pedersen og resten av galehuset på Ullevaal. Rune Pedersen må gå!

 

  1. […] har skrivi en lengre artikkel ut fra det som skjedde på Fram Stadion. Den kan leses her, men kort fortalt: Albert Kryzieu utligna 7:24 på tilleggstid. Dermed klatra Vålerengas […]