Landskamper til besvær

07.09.2012 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Gjetordet har en god del å ta opp i kveld. Først har vi sjølsagt resultatene fra kampa som blei spilt i går, men ikke minst har vi også en lengre affære om landslagsuttak, historikk og sånt småplukk. Så er det ikke å forglemme at fotballdelen av klubben vår faktisk har to rekruttlag som spiller viktige seriekamper nå midt under denne landslagspausa. Så det så.

 

Interkretsen

Vålerenga G19 spilte om andreplassen i interkretsserien i går. Hjemme på Valle blei dessverre Oppsal for sterke og det på tross av at Fitim Kastrati scora to mål og at Marcel Wawrzynkiewicz også scora, hvilket er sannsynligheta for at ingen har lagt ut rapport fra kampen ennå. Å stave det etternavnet riktig krever minst tre bayer innabords. Uansett blei det et 3 – 5 tap og med Bærums 1 – 0 seier, så ser det ut til at interkretsgullet ryker for denne gang.

 

Treningskampene

Shampos menn var i hardt vær i går også. Ikke bare lurte kugutta inn en ledelse som sto seg hele første periode, men nei da. Etter at Simen Viker Brekke utligna tidlig i andre periode, så tok jaggu kjøpelaget ledelsen igjen. Men Justin Donati sørga for utligning og dermed måtte de regjerende norgesmesterne gå av isen med bare ett poeng etter at Vålerenga endelig begynte å ligne på noe som skal vinne alt denne sesongen. Ei uke igjen til seriestart og Shampo sjånglerer rekker som bare det. Det nærmer seg. På lørdag er det nytt oppgjør. Da er det fjorårets seriemester som gjester Jordal Amfi og det blir den siste testen før getligaen smeller i gang. La oss tippe: Det blir siste gang bønda er noe i nærheten av å holde følge med St. Hallvards Menn. I år så tar vi alt!

 

Landskamper til besvær

En lettere bitter ålesunding skal i følge landets ledende pressefolk i kveld sette ny rekord for antall a-landskamper i fotball. Tallet skal visstnok være 105, hvilket er svært langt unna en rekord. Det er faktisk veldig langt bak. Det er også bak den Vålerengaspilleren som har flest landskamper, for Solveig Ingersdatter Gulbrandsen har nemlig 40 kamper mer enn ålesunderen før han i kveld tar én innpå. Sola er på ny tatt ut på landslaget og kan dermed øke ytterligere på sitt antall landskamper så vi tviler sterkt på at en ålesunder noensinne vil ta henne igjen.

 

Vi er derimot mer i tvil på hvordan Vålerengas offisielle medier tør melde at hu blir den første kvinne i troppen til a-landslaget fra Vålerenga. Vi regner med at det blir mye oppvask for støtteapparatet framover. Det er på kjøkkenene til Lill Yvonne Karlsrud, som blei den første i januar i år, og Christine Colombo Nilsen, som fulgte etter i februar i år, støtteapparatet nok må innfinne seg for å ta den oppvasken. At ingen av dem kom på banen er så sin sak, der kan fortsatt Sola bli historisk, men altså, enn så lenge er det Karlsrud som er den historiske her.

Dette er den historisk korrekte første Vålerengakvinne i landslagstropp. Foto: Hjesus.

 

Men det kan være mer besvær i vente. Kamer Qaka sleit fryktelig i rekruttkampen på torsdag etter en høyst ufrivillig flyvetur signért bonden Kleiven. Om han er klar til G18-landskampen på lørdag er dermed høyst uklart; men uansett er han i hvert fall tatt ut i troppen.

 

Rekruttkamper

Kamer Qaka er nok nødt til å droppe førstkommende rekruttkamp, den krasjer nemlig med den nevnte G18-landskampen, og går borte mot konkursrammede Tønsberg. Enn så lenge klarer Tønsberg å gjennomføre kampene sine, på tross av at de er teknisk konkurs, og et Vålerenga i kjempeform skal nok valse over dem som bare det på lørdag. Dersom det skulle finnes noen snille sjåfører som kan frakte en referent fra Sotahjørnet til Tønsberg og hjem igjen også, så skal man slettes ikke se bort i fra at det blir kampreferat derfra også. I mens kan dere kose dere med kamprefereatet fra kampen på onsdag og forrige søndag.

 

Like viktig er også rekruttdamenes bortekamp mot rekruttdamene til kyss, klapp, kos og klemz fra Linderud på søndag. Begge laga ligger nedrykksplassert og trenger sårt alle tre poenga i den kampen. Med seier klatrer nok i hvert fall Vålerenga over streken og for å sitére den gode gamle I er sjef når det gjelder rekruttlaga våre: ”Folk aner ikke hvor viktig det er å ha rekruttlaget i andredivisjon!” Ettersom Sotahjørnet ikke definerer seg som folk; men derimot som et plagsomt virus det kan bli svært vanskelig å bli kvitt, så forstår vi sjølsagt viktigheten og gjør vårt ytterste for å få referert disse kampa tilbake til folket på en best mulig måte…

 

Vålerenga i helga:

Fredag 18:08 Pub: Allmennquiz, Bohemen

Lørdag 15:00 Fotball: Danmark – Norge G18, Treningskamp, Vinberg – Sverige

Lørdag 16:00 Fotball: Tønsberg – Vålerenga 2 Herrer, Oddsenligaen avd 1, Tønsberg gress

Lørdag 16:00 Hockey: Vålerenga Herrer – Stavanger Oilers, Treningskamp, Jordal Amfi

Søndag 13:30 Fotball: Linderud/Grei 2 – Vålerenga 2 Damer, 2. div avd 1, Greibanen