Fire debutanter og landslagsuttak

27.08.2012 av under Gjetord | Ingen kommentarer

I helga fikk fire spillere debutere for Vålerenga. To i tippeligaen og to i 2. divisjon, den ene hadde riktignok en juniorkamp å skilte med fra før, men pytt pytt. I tillegg har det vært spilt kvartfinale i NM for gutter 16 og Vålerenga har vært representert på aldersbestemte landslag og a-landslag og det har vært treningskamp i ishockey. Dessuten er to spillere tatt ut på landslagsoppdrag hvor av den ene er debutant.

 

Tap!

Siden gjetordet mener at blåmandager er skikkelig kjipe, så begynner vi med det kjipeste først og ser om det kanskje kan bli litt hyggeligere etterhvert. Nederst på kjiphetsskalaen finner vi de første tredve minuttene av søndagens tippeligaoppgjør på Moille stadion. Vålerenga blei rundspilt, pissa på og som om det ikke var nok, så klarte ikke en gang Lars Hirscfeld å hindre to baklengsmål i denne perioden.

 

Det blei litt mindre kjipere etterhvert, men når både Torgeir Børven og Chad Barrett skøyt over på ferdigscora mål, så blei det pause uten at Vålerenga hverken klarte å utligne eller redusere. Det klarte de heller ikke i andre omgang, på tross av et imponerende overtak spillemessig. Null poeng mot Moille er dessverre blitt en vane og dermed er laget faktisk ute av medaljekampen, ti serierunder før slutt.

 

I tillegg til Torgeir Børven, så debuterte også Pape Maly Diamanka. Og begge kom fra det helt godkjent. Børven skapte en del etter at han blei flytta opp som spiss, mens Diamanka viste seg som en meget effektiv ballvinner. Litt kommunikasjonsproblemer var det, men ikke værre enn at det kan løsne svært fort.

 

Dessverre er det sånn at spissene våre ikke scorer mål på store sjanser, og John Carew er visst ikke så ønska av alle i klubben at han er trygg på å komme tilbake til klubben. Uforståelig synes vi på sotahjørnet, som mener at dersom han ikke krever mer lønn enn ei håndveske i uka, så burde Lillejohn være god nok for klubben som for øyeblikket er Norges niende beste fotballklubb. Mer om a-laget for herrer orker vi ikke å skrive, det gjør vondt nok som det gjør i dag…

 

Uavgjort!

Litt mindre kjipt, men fortsatt ganske irritererende var poengtapet på hjemmebane noen timer tidligere på søndag. Rekruttdamene tok i mot Vællers og keeper Annichen Larsen og spissen Julie Simonsen Solberg fikk begge sin første rekruttkamp. Maria Arnesen scora Vålerengas mål før Vællers utligna og Mari Kalmo igjen sendte Vålerenga i ledelsen.

 

I andre omgang blei det mye bytter og utligninga til Vællers kom på en klar offside. Da Frida Løvlie Bråttum skøyt fra høyrekanten, i en flott bue over keeperen og ned i det lengste hjørnet, blei målet feilaktig annullert for offside. Sinnsykt irriterende og dermed passerte ikke Vålerenga Valdres på tabellen, men ligger fortsatt på niende plass. Kampreferatet er ikke ferdig ennå, men det kommer.

 

Tønsberg? Hæ!

Heldigvis bare en treningskamp, men kjipt nok for det. Etter lørdagens kamp i Tønsberg Ishall kan Tønsberg nemlig skryte av at de som eneste norske klubb har slått Vålerenga Hockey hver bidige gang. Vålerenga tok oppskriftsmessig ledelsen 2 – 1 til første pissepause etter mål av Justin Donati og Ryan Garlock, blei henta inn i andre periode og gikk tydeligvis tomme for krefter i den tredje. Kun Raymond Hesler scora i den bortsett fra fire baglere. Å tape 6 – 3 er bekymringsverdig, selv om det kanskje betyr at Vålerenga har vesentlig mer trening i beina enn Tønsberg…

 

…Også for svenskene da!

Hockeyjentene fikk det heller ikke til da de møtte svenskene i Norrtälje. I den første kampen, på fredag, tapte Norge hele 3 – 0, mens de på lørdag hadde redusert nederlaget til 2 – 1. Det er vanskelig å komme utenom et sviende nederlag for söta söster og ekstra ille blir det når laget telte hele sju Vålerengaspillere: Keeper Christine Smestad; backene Rikke Tautra og Marlene Günther og til slutt løperne Hege Ask, Martine Henriksen, Mathea Fischer og Ingrid Renli. Det som trekker litt opp er at laget tross alt mangla Trine Martens, som heldigvis har ei måned å bli skadefri på før seriestart.

 

Uavgjort i Vresina, revansje mot Skottland

De kjipeste nyhetene er over og gjetordet begynner endelig å komme over på den smått positive sida av kjiphetsskalaen. Riki Alba fikk de siste 35 minuttene da Norge G17 lag klarte uavgjort mot Ukraina i Vresina i Tsjekkia. Kamer Qaka spilte sjølsagt hele kampen da Norge G18 banka Skottland 3 – 2 og fikk revansje for den første kampen.

 

Landslagsdebutant

Så er det på tide å smile igjen. Blåmandagen er over, vi har spart alt det hyggelige til slutt. Vi begynner med en debutant i landslagstroppen. Bråttum, som altså blei snytt for seiersmålet på søndag, fikk en langt hyggeligere beskjed i dag. Nemlig den at hu er tatt ut i J15-troppen som skal møte Tyskland to ganger 11. og 13. september. Det er første gang Bråttum er i en landslagstropp og vel egentlig første gangen hu har hatt muligheten til det, ettersom dette var Jan Roar Saltviks første landslagsuttak i år.

Frida Løvlie Bråttum er tatt ut på landslaget. Her fra torsdagens a-lagstrening. Foto: Hjesus.

 

Også Qaka blei naturlig nok også tatt ut i troppen som møter Danmark 8. og Sverige 10. september i privatlandskamper. Noe annet skulle tatt seg ut, da hadde vel i tilfelle Øivind Nilsen fått sparken. Det er bare en kjip ting med dette uttaket og det er at rekruttgutta må klare seg uten midtbanedirigenten sin nok en gang; men det får gå.

 

Semifinale

På tross av bortebane, utvisning, straffebom og en hjemmedommer som la til over fire minutter så gikk Vålerenga G16 videre til semifinalen i NM etter å ha slått Stabæk 1 – 2 på Nadderud lørdag. Måla blei scora av Markus Nakkim og Niklas Castro. Selv om vi egentlig burde skrivi mye mer om denne kampen, så dropper vi det. De som har interesse kan istedet lese kampreferatet.

 

Vålerenga i dag:

18:00 Fotball: Birkebeineren – Vålerenga 2 Herrer, Oddsenligaen avd 1, Årbogen kunstgress