G16 til semifinale med 10 mann

27.08.2012 av under 2012, Fotball, Herrer | 1 kommentar

Vålerenga var store favoritter, og det med rette, da de reiste til Bærum for å spille kvartfinale i NM G16. Med bare to poeng avgitt i interkretsserien og vinnere av både ATEA og NTF U16-turneringene i år, var ikke de mørkeblå pappagutta øyna de helt store mulighetene; men hver kamp lever sitt eget liv – og det blei langt mer dramatisk på Nadderud enn resultatene så langt skulle tilsi.

Niklas Castro var stadig et problem for Stabæks forsvar. Foto: Hjesus.

 

Men kampen starta som seg hør og bør. Vålerenga kjørte over de små blå og allerede etter fem minutter kom den første store målsjansen. Arvin Tarravaty kom seg rundt på høyrekanten og slo inn foran mål. Jakob Holst i Stabæk-målet feilberegna innlegget og satte seg selv helt ut av spill. Dessverre kom ingen direkte på innlegget, men Tega George plukka det opp og fikk av gårde et godt skudd som dessverre gikk over. Ikke lenge etterpå var Tarravaty på gang igjen. Dro av Fredrerik Lindqvist på høyrekanten og dro seg inn mot hjørnet av femmeteren. I stedet for å skyte la han ballen i 45 grader ut på 12 meter og Simen Hestnes fikk avslutta helt upressa. Nok en gang gikk skuddet over tverrliggeren.

 

Men alle gode ting er tre. Igjen var det Tarravaty som slo inn fra høyre side. Markus Nakkim heada tilbake til Niklas Castro, som tok ned ballen og dribla seg på skrå ut mot venstre, gjennom tre forsvarsspillere og keeper, men kom i veldig skrå vinkel. I stedet for å forsøke å skru ballen inn, så la han den uselvisk tilbake sentralt på femmeteren, der Nakkim rutinert hadde plassert seg. Ballen hamra han inn i det åpne målet.

 

Om dette angrepet var vakkert, så var ikke det neste noe dårligere. George dribla seg inn i feltet fra venstrekanten. Så kom dagens klikkklakk på en touch. George til Castro tilbake til George – tilbake til Castro – til Nakkim til George og igjen til Castro før skuddet kom tilbake i hjørnet keeperen var på vei bort fra. Utrolig nok klarte Holst å komme seg ned å redde det skuddet fra seks meters hold.

Tega George var målfarlig i først omgang. Foto: Hjesus.

 

To null kom etter nok et vakkert angrep. Benjamin Jatta slo en god langpasning Nakkim som leverte videre til Tarravaty. Tarravaty slo ballen hardt inn til Castro som nok en gang sendte ballen mot stolperota. Denne gang kunne ikke Holst hindre scoring og kampen så ut til å være kjørt. Vålerenga var totalt overlegne.

 

Men så, etter en halvtime begynte Ola Eide å bli lettere irrerende. Først skaffa han pappagutta frispark 30 centimeter utafor 16 meterstreken og bønda fikk sin første målsjanse og Jatta fikk gult kort. Et par minutter seinere skjedde omtrent det samme igjen og tre fire minutter seinere, skjedde det samme nok en gang. Undertegnede er litt usikker på kortfordelinga, men Jatta fikk i hvert fall sitt andre gule kort – altså rødt, og det så også ut som om George fikk et gult kort. Muligens for protester.

Pio Dingmeijok måtte tidlig i dusjen. Foto: Hjesus.

 

Eide fortsatte med irriterende driblerier i umiddelbar nærhet av Vålerengas 16 meter og jaggu klarte han å pådra Pio Dingmeijok gult kort også. Og på overtid blei det nesten mål av et av disse frisparka Eide skaffa. Ti meter fra dødlinja, rett utafor 16 meterstreken blei ballen slått mot lengste stope. Hestnes fikk klarert i første omgang, men Aleksander Walstad slo inn igjen. Hvem som vant hodeduellen på femmeterstreken så ikke undertegnede, men headinga var hard og til side for keeper. Andreas Dimmen gjorde derimot en svært klassifisert redning og hindra redusering.

 

Første omgang var meget spennende, den andre omgangen var kjedelig. Utvisninga gjorde at Vålerenga trakk George ned på høyrebacken og spilte 4 – 4 – 1. Allikevel klarte Castro å skapen noen målsjanser og en femminutters periode rundt halvtimen var svært morsom. Nakkim vant en duell etter et langt oppspill. Castro stakk mot mål og pasninga kom. Siste forsvarsspiller blei finta ut omtrent på straffemerket og felte Castro. Straffa var soleklar og Nakkim gjorde seg klar. En hard markkryper traff midt på keepers venstre stolpe og en forsvarsspiller fikk klarert den til hjørnespark. Hjørnesparket blei redda på streken etter avslutning av Castro. George var dessuten millimetere fra å sette returen i tom kasse. I stedet kom reduseringa. Et innlegg fra Ola Eide blei heada ut fra femmeteren, men på 16 meterstreken kom Harald Holter først og hamra ballen utagbart i mål.

Markus Nakkim satte straffa stang ut. Foto: Hjesus.

 

Dermed skulle det bli en nervepirrende avslutning, selv om Vålerenga gikk rett i angrep igjen. Castro dribla av et helt forsvar aleine, men kom litt nærme keeper. Han forsøkte å sette den i hjørnet, men keeper Holst gjorde en flott beinparade. Stabæk pressa på for en utligning, men klarte ikke å skaffe annet en halvsjanse og tre hjørnespark som Vålerenga så ut til å ha full kontroll på. Dermed klarte Vålerenga å nå semifinalen, på tross av bortebane, 10 mann i over én omgang, straffebom og en dommer som la til over fire minutter.

 

Stabæk – Vålerenga G16 1 – 2 (0 – 2)

Lørdag 25.08.2012 16:00

Nadderud Kunstgress

NM G16 – kvartfinale

Ca 80 tilskuere

 

Stabæks lag:

Jakob Holst

Jostein Evensen – Jonas Andersen – Marcus Lindqvist – Frederik Lindqvist

Aleksander Walstad – Andreas Jenssen – Harald Holter – Ola Eide

Benjamin Meredith – Tin Hoang

 

Vålerengas lag:

Andreas Dimmen

Benjamin Jatta – Simen Olafszen – Pio Dingmeijok – Usman Shakoor

Simen Hestnes – Hassan Rahmani

Markus Nakkim

Arvin Tarravaty – Niklas Castro – Tega George

 

Vålerengas beste: Niklas Castro

 

Kampfakta:

10 0-1 Mål Markus Nakkim (Niklas Castro)
25 0-2 Mål Niklas Castro (Arvin Terravaty)
29   Gult Benjamin Jatta (Vålerenga)
35   Rødt Benjamin Jatta (Vålerenga)
35   Gult Tega George (Vålerenga)
38   Gult Pio Dingmeijok (Vålerenga)
58   Gult Niklas Castro (Vålerenga)
68   Straffebom Markus Nakkim (Vålerenga)
71 1-2 Mål Harald Holter
74   Ut Frederik Lindqvist (Stabæk)
74   Inn Andreas Hanche-Olsen (Stabæk)
79   Ut Andreas Hanche-Olsen (Stabæk)
79   Inn Frederik Lindqvist (Stabæk)
80   Gult Harald Holter (Stabæk)

 

Målsjanser Stabæk Vålerenga  
1. omgang 4 7  
2. omgang 3 4  
Totalt 7 11  

 

Cornere Stabæk Vålerenga  
1. omgang 0 1  
2. omgang 5 2  
Totalt 5 3  

 

  1. […] På tross av bortebane, utvisning, straffebom og en hjemmedommer som la til over fire minutter så gikk Vålerenga G16 videre til semifinalen i NM etter å ha slått Stabæk 1 – 2 på Nadderud lørdag. Måla blei scora av Markus Nakkim og Niklas Castro. Selv om vi egentlig burde skrivi mye mer om denne kampen, så dropper vi det. De som har interesse kan istedet lese kampreferatet. […]