Mot nedrykk?

15.08.2012 av under 2012, Fotball, Herrer | Ingen kommentarer

Gudmund Taksdal Kongshavn pådro seg rødt kort i forrige kamp. Dermed måtte Vålerenga sette inn 17 år gamle Marcus Engebretsen i mål. Det skulle vise seg å bli en tung start for den unge keeperen og nervene var synlige langt utapå keepertrøya. Også forsvaret virka usikker på sin unge keeper og mye gikk galt rett fra start av.

 

Det blei en verst mulig start for Engebretsen. Før det var gått to minutter kom det første skuddet. Ikke et spesielt bra skudd, egentlig ikke en målsjanse i det hele tatt; men Engebretsen ga en retur rett ut på straffemerket der Zacaria Maazouzi fikk stå uforstyrra og plasserte ballen enkelt i tom kasse. Og showet til Engebretsen fortsatte. Engebretsen var ute og skulle skyte ut en trillende ball. Det gikk svært dårlig og en ny kjempesjanse til Grorud. Heldigvis bomma Maazouzi denne gang. Rett etterpå ga Engebretsen nok en håpløs retur og i løpet av de første seks minuttene fikk Grorud tre kjempesjanser. At Vålerenga bare lå under med ett mål var mer flaks og udyktighet fra Grorud enn Vålerengas fortjeneste.

 

Etter et drøyt kvarter kom den andre baklengsen. Maazouzi fyra av et ikke altfor godt skudd. Engebretsen la igjen returen rett ut mot straffemerket og Ilias El Hafedi lå umarkert og satte den i mål. Det så rett og slett håpløst ut. Fem minutter seinere sto Engebretsen langt ute, og han er liten Engebretsen. Et frispark fra nesten 40 meters hold gikk i lobb over ham, men datt heldigvis ned akkurat for seint. Ballen strøyk tverrliggeren og undertegnede vurderte om han virkelig skulle orke å lide seg igjennom mer av kampen eller velge å reise hjem.

 

Men minuttet seeinere fikk Vålerenga en kjempesjanse. Martin Pusic spilte fram Abdurahim Laajab som kom i skrå vinkel fra venstre mot mål. Vålerenga kom to mot to og Ghayas Zahid storma inn mot bakre stolpe, halvannen meter foran oppasseren sin. Ibba hadde bare å dytte ballen ti meter til sida og reduseringa ville ha vært et faktum. I stedet valgte han den egoistiske løsninga og skøyt i nettveggen.

 

Grorud brukte svært mye armer og dytting i rygg og nakke uten at dommeren brøy seg nevneverdig med det. Det var vel bortimot 70 – 30 dømming favør hjemmelaget. Det var tungt for Vålerengas unggutter som ikke er så glad i ufin behandling. Etter å ha skapt svært lite den første halvtimen, så bytta Monir Benmoussa og Moussa Nije side. Og da skjedde det noe sporenstreks. Kombinasjonene mellom Zahid og Nije skapte furore på høyrekanten og etter fem gode angrep på den sida i løpet av syv minutter runda Nije venstrebacken inne i straffefeltet og blei felt. Soleklar straffe.

 

Zahid var sikkerheten selv fra ellevemeteren. Finta keeperen til høyre for seg selv og satte ballen trygt inne ved stolpen på venstresida. Dermed var det kamp igjen og det blei jevnere. Grorud hadde et skudd i tverrliggeren i en omgang som var prega av svært mange målsjanser.

Ghayas Zahid scora Vålerengas mål. Her i kamp mot Brumunddal. Foto: Anders Grydeland.

 

Etter pause dominerte Vålerenga helt og det var like før Benjamin Dahl Hagen fikk målgivende på et langt innkast. Nije vant en duell med keeper Erik Walcott og heada ballen ut av henda hans. Dessverre klarte Walcott å redde ballen på målstreken. Så fikk Ibba en skuddsjanse fra kort hold, men skuddet blei blokkert til corner og rett etterpå skøyt Pusic et langskudd like over tverrliggeren.

 

Etter knappe tjue minutter med Vålerengadominans fikk Aleksander Solli en skuddmulighet omlag tredve meter fra mål. Han klinte til det han hadde og ballen føyk over mål, over nettet, over Alna og gikk rett i mål på Lindeberg. Dommeren valgte, derimot å la Walcott få femmeter. Det raste på med gule kort etter mye stygt spill fra Grorud og Kamer Qaka blei lei og tok igjen og fikk gult han også. Men det stygge spillet hjalp for ti minutter før slutt fikk Grorud sin første sjanse i omgangen. Henning Bunæs hadde bare vært på banen i tre minutter da han slo pasninga til Jonas Tekle. Tekle dro av Næss og satte ballen i Engebretsens lengste hjørne. Kampen var i realiteten avgjort, men rett før full tid pådro Qaka seg sitt andre gule kort, denne gang for holding og dermed bar det rett ut i garderoben. Og på overtid spilte Moozouzi igjennom Rocky Lekaj aleine med Engebretsen. At det var soleklar offside var ikke så nøye for linjedommeren, men det blei i hvert fall mål igjen da.

 

Vålerenga er dermed tilbake i suppa der de var i fjor og er nødt til å ha en god høstsesong for å overleve i oddsenligaen.

 

Grorud – Vålerenga 2 Herrer 4 – 1 (2 – 1)

13.08.2012 18:00

Oddsenligaen avdeling 1

Grorud Kunstgress

 

Groruds lag:

Erik Walcott

Hareet Singh – Jens Andersen – Emilio Garcia – Morten Larsen

Ilias El Hafedi – Anders Hatlen – Rocky Lekaj – Ole Sandnes

Zacaria Maazouzi – Jonas Tekle

 

Vålerengas lag:

Marcus Engebretsen

Benjamin Dahl Hagen – Nicolai Næss – Aleksander Solli – Lars Vincent Andersen

Kamer Qaka – Martin Pusic

Ghayas Zahid

Monir Benmoussa – Abdurahim Laajab – Moussa Nije

 

Vålerengas beste: Moussa Nije

 

Kampfakta:

2 1-0 Mål Zacaria Maazouzi
15 2-0 Mål Ilias El Hafedi
31   Gult Hareet Singh (Grorud)
38 2-1 Mål Ghayas Zahid (straffe)
41   Gult Aleksander Solli (Vålerenga)
60   Gult Ghayas Zahid (Vålerenga
66   Ut Ilias El Hafedi (Grorud)
66   Inn Robbin Isaksen (Grorud)
68   Ut Martin Pusic (Vålerenga)
68   Inn Mathias Blårud (Vålerenga)
68   Ut Monir Benmoussa (Vålerenga)
68   Inn Dawda Leigh (Vålerenga)
70   Gult Ole Sandnes (Grorud)
73   Gult Emilio Garcia (Grorud)
75   Gult Kamer Qaka (Vålerenga)
77   Ut Ole Sandnes (Grorud)
77   Inn Henning Bunæs (Grorud)
80 3-1 Mål Jonas Tekle (Henning Bunæs)
83   Gult Dawda Leigh (Vålerenga)
86   Ut Anders Hatlen (Grorud)
86   Inn Sezan Ismailovski (Grorud)
87   Ut Ghayas Zahid (Vålerenga)
87   Inn Shåresh Ahmadi (Vålerenga)
89   Rødt Kamer Qaka (Vålerenga)
90 4-1 Mål Rocky Lekaj (Zacaria Maazouzi)

 

Målsjanser Grorud Vålerenga 2  
1. omgang 11 8  
2. omgang 2 5  
Totalt 13 13  

 

Cornere Grorud Vålerenga 2  
1. omgang 2 4  
2. omgang 0 2  
Totalt 2 6  

 

Spillerstatistikk:

Marcus Engebretsen – 2

Trodde i utgangspunktet dette skulle bli historiens første stolpe. Håpløs i første omgang, slepphendt og la returer der de aldri skal legges. De to første måla er keepertabber og Vålerenga er heldige at det ikke hadde fem baklengs etter et kvarter. I andre omgang sto han derimot brukbart og var til og med ute i feltet og vant ballen flere ganger i duell med Grorudspillere.

 

Benjamin Dahl Hagen – 2

Etter en god opptreden mot Manchester United var han totalt fraværende i denne kampen. Tapte alle dueller han var i og virka ikke interessert i å blø for rekruttlaget. Dette holder rett og slett ikke mål.

 

Nicolai Næss – 4

Starta ikke patent i det hele tatt, men fikk svært lite hjelp fra sine makkere. Tok seg opp utover i første omgang og var relativt god i andre omgang, bortsett fra ved 3 – 1 scoringa.

 

Aleksander Solli – 3

Når du er minst et hode høyere enn alle andre, så forventer man i det minste at hueduellene vinnes. Det gjorde de ikke og denne gangen satt heller ikke pasningene og skudda hans. Ved begge måla i første omgang var det Sollis mann som fikk stå umarkert på returen. Svak kamp!

 

Lars Vincent Andersen – 5

Den eneste i forsvarsfireren som fungerte til godkjent. Blei lurt ved én anledning, men var ellers stødig og god defensivt. Litt upresis framover på banen.

 

Kamer Qaka – 5

Har vært på bryllup i Albania og det syntes tydelig at han ikke hadde vært på fotballbanen alt for mye i den tida. Ting tok lenger tid enn vanlig, han tapte flere dueller og var til stadighet på etterskudd. Det førte til to gule kort i løpet av kampen. Allikevel en av de bedre på banen og han finner stort sett en løsning i pressa situasjoner.

 

Martin Pusic – 6

Den eneste av de etablerte tippeligaspillerne som ga jernet. Var ofte på løp, men ikke helt venn med ballen hver gang. Blei litt uforståelig bytta ut midt i andre omgang og det svekka midtbanen betraktelig og Vålerenga mista det grepet de faktisk hadde hatt hele omgangen.

 

Ghayas Zahid – 6

Leita og leita etter Ibba på løp, men fant han aldri. Dermed blei det mye ut mot Nije i stedet og det fungerte tålelig bra. Involvert i stort sett alt Vålerenga gjør offensivt på banen. Sikker på straffa.

 

Moussa Nije – 7

Scorer stort sett i hver kamp, denne gangen skaffa han straffe etter å ha blitt felt aleine med keeper. Kjapp, men fortsatt litt lett i duellene. Fikk til lite første halvtimen, men svært mye da han blei flytta over på venstresida.

 

Abdurahim Laajab – 3

Har et par avslutninger, men gjør svært lite av seg. Så heller ikke noe av teknikken hans og det blei med et par huedueller han vant. Sjeldent farlig som midtspiss og alt for stillestående.

 

Monir Benmoussa – 3

Fikk ikke til mye denne gang. Kom aldri rundt og fikk slått farlige innlegg og hadde heller ikke en eneste avslutning i løpet av de 67 minuttene han fikk spille. Gjør en god jobb defensivt, men som spiss skal man skape mer framover.