Nielsen fikk vinger

27.07.2012 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Håvard Nielsen blei i går ettermiddag solgt for en god slump euro, i tillegg myser vi litt på toppseriekampen på lørdag der de ekle gulsvarte undulatene gjester Vallhall, dagens finale i NTF U16 Tournament i karskriket og så har sotahjørnet begynt Norway Cup-forberedelsene. Vi tar med andre ord ikke sommerferie selv om Lillebjørn Nilsen nok har rett i at det er tjue graders vann på Katten.

 

Håvard Nielsen til Østerrike

Håvard Nielsen blei rakk så vidt å bli stjerne i Vålerenga før han forsvant for oss igjen. Dead Bull Salzburg blir hans nye klubb og vi håper Nielsen har fulgt godt med i tysktimene på skolen. Det kan han trenge når han nå trer inn i østeriksk fotball. Igjen på Valle står Vålerenga uten en skikkelig spydspiss, men med 3 millioner euro i lomma. En anseelig sum, definitivt mer enn hva Valon Berisha er verdt, også en del mer enn Herman Stengel er verdt, men omtrent samme verdi som John Carew blei solgt for til Rosenborg i 1999. Håvard Nielsen føyer seg dermed inn i en sjelden Vålerengatradisjon, en spiller som gir mye valuta tilbake i en slunken kasse.

 

Langt verre blir det å erstatte ham, for det må klubben om Vålerenga skal henge med i medaljestrida. Hvem klubben faller ned på, eller om de i det hele tatt faller ned på noen, er uvisst. Vi får vente å se, men uansett er klubben besegla med en eller annen kombinasjon av Veigar Páll Gunnarsson, Marcus Pedersen, Riki Alba eller Morten Berre i kampen mot Brann, dersom Martin Andresen ikke går tilbake til Mohammed Fellah i hengende rolle bak tre spisser.

 

Toppserie

På lørdag kommer Setskog – eller LSK Kvinner Toppfotball – som de kaller seg nå, i kledd sine stygge gule og svarte drakter, til Vallhall. Der skal Vålerenga hevne det forsmedelige tapet fra i våres, der Lill Yvonne Karlsrud innleda kampen med en skikkelig keepertabbe i oppgjøret som til slutt endte 0 – 6. Men Vålerenga har lært mye siden de blei kontra i senk på togstasjonen.  Mye har laget lært siden den gang, det syntes tydelig i kampen mot konkursboet til Asker, der Vålerenga leda 2 – 1 til pause og kom hjem med 3 – 3 og ett poeng.

 

Det blir nok et langt bedre resultat for jentene denne gang og for andre uka på rad har de muligheten til å rive serielederen ned fra topplassen. Vålerenga lover også Bieber-fri sone i Vallhall, du får altså ikke billetter til noen som helst konsert dersom du stiller opp i Vallhall. Det eneste du får servert er fotball, pølser og forhåpentligvis tre poeng.

 

Finale

Vålerengas G16-lag gikk til finalen i NTF U16 Tournament i Trondheim, ved å slå hjemmefavorittene Rosenborg på straffespark.  Hvem som scora har vi ingen peiling på ettersom trønderne ikke har klart å legge ut matchrapporter for mer enn de to første dagene av turneringa. Uansett skal gutta spille finale mot Stabæk på Lerkendal i dag. Ikke det at vi helt forstår hvorfor, men trønderne har på en eller annen måte fått for seg at det kommer 20 000 tilskuere for å se den finalen. Det tror ikke vi og kan ikke forstå hvorfor gutta skal spille for 19 500 tomme seter. Det måtte da ha vært bedre å latt dem spille finalen på Ranheim i stedet.

 

Motstander Stabæk kom til finalen gjennom å banke Aalesund 4 – 0 i semifinalen. De åpna turneringa med 1 – 2 tap for Tromsø, før de vant 3 – 1 mot Strømsgodset og 2 – 1 mot Viking. Dermed blei de gruppevinnere på målforskjell og vant kvartfinalen 1 – 0 over Haugesund.

 

Norway Cup

Norway Cup starter til helga og Klanen møter i den vante tro Vålerenga United til uhøytidelig fotballkamp på Ekebergsletta rett før åpningsshowet tar til. Sotahjørnets Norway Cup-side begynner nå å få innhold og både en generell informasjon og kampprogram for søndag er nå lagt ut. På tross av et hektisk program denne uka, vil allikevel Sotahjørnet forsøke å levere daglige gjetord utenom Norway Cup-artiklene. Kampprogram for neste dag, spesielt onsdag, kan komme seint på natta, da det er mange kamper å oppdatere, men vi skal gjøre så godt vi kan for at dette skal legges ut før de fleste velger å nyte en sommernatt i senga.

 

Vålerenga i helga:

Fredag 13:00 Fotball: Vålerenga G16 – Stabæk, Finale NTF U16 Tournament, Lerkendal

Fredag 18:08 Pub: Allmennquiz, Bohemen

Lørdag 15:00 Fotball: Vålerenga Damer – LSK Kvinner, Toppserien, Vallhall

Lørdag 16:00 Fotball: Klanen – Vålerenga United, Pre-Norway Cup, E18 Ekebergsletta

Søndag 09:40 – 2013 Fotball: Norway Cup. Se eget program for dagen.