Norway Cup fyller 40 – Vålerenga 99

27.07.2012 av under 2012, Norway Cup | 1 kommentar

Vålerenga feirer dette med 21 lag som starter turneringa på ingen ringere dato enn søndag 29. juli 2012 – Vålerengas 99-års dag.  Også i år blir det telt på Ekebergsletta, lengst mulig unna bråket fra sceneshowet, i det stille hjørnet ned mot skogen ved campingplassen. Alt er med andre ord som vanlig når første dommer blåser i gang Vålerenga klokka 09:40 på søndag morgen.

 

Klanen vs Vålerenga United

Den tradisjonelle fotballkampen mellom Klanen og Vålerenga United spilles på lørdag klokka 16:00 på bane E18, ved siden av Vålerengateltet. Klanen har det med å tape denne kampen, vi får se åssen det går i år. Vålerenga United møter sikkert opp med like stor innsatsvilje som vanlig og da spørs det om tribunetaktikken til Klanen holder mål. Sotahjørnet setter penga på Vålerenga United – men kanskje Klanen klarer å vinne grillbanketten etterpå?

Vålerengateltet markert med VIF-logo. Trykk på bildet for større versjon.

 

Åpningsshowet

Noen reagerer kanskje på at tidspunktet kolliderer med toppseriekamp i Vallhall. Det er beklagelig, men dessverre blei det sånn i år, ettersom Vålerenga United skal se på åpningsshowet. Det er tradisjonen tro ganske så stjernespekka med Madcon, Vinni, A-lee feat Elisabeth Carew, Alexandra Joner og Coctail Slippers for å nevne noen.  Showet er i år flytta fra sletta bak Ekeberghallen til Norway Cup-scenen ved Ekeberg skole, men starter som vanlig lørdag klokka 18:00.

 

Banene

Vålerengas lag spiller i år to steder i de innledende rundene. Det er sjølsagt på Ekebergsletta men i år også på Valle. Blant annet spiller juniorlaget to av sine tre kamper på Valle kunstgress 2, hvilket en gang for alle bør sette en stopper for klubbens konstante sutring om dårlige baneforhold. Men selv om Norway Cup har vært snille mot Vålerenga i år, har de selvsagt lagt inn en liten felle for oss supportere – nemlig banenummereringa på Valle. Valle Kunstgress 2, banen nærmerst Vallhall, har fått navnet Valle 1. Således heter Valle kunstgress 1, banen med tribunevollen lengst unna Vallhall, Valle 2. Valle 3 er gressbanen ved siden av bingen. Så da veit dere det.

 

Rolf Hofmos Minnepokal

I år er første år på en ny treårssyklus med Rolf Hofmos Minnepokal, som går til Norges beste fotballklubb over tre år. Vålerenga har tradisjonelt vært gode i denne konkurransen, men den siste treårsperioden har vært katastrofalt dårlig. Nå er sjansen der på ny og Vålerenga stiller lag i seks av de åtte tellende klassene.

 • Klasse A: Gutter 19 – 1 lag.
 • Klasse B: Gutter 16 – 1 lag.
 • Klasse C: Gutter 14 – 2 lag.
 • Klasse D: Gutter 13 – 3 lag.
 • Klasse R: Jenter 16 – 1 lag.
 • Klasse T: Jenter 13 – 1 lag.

Det betyr altså at Vålerenga ikke har med lag i klasse Q, jenter 19 og klasse S, jenter 14. Av de vi kan forvente å kjempe om seieren med, så mangler Lørenskog lag i de samme to klassene, Skeid i klasse Q og R, mens Lyn kun mangler i klasse C og KFUM i klasse Q.

 

Syverfotball

Som vanlig har Vålerenga med en rekke lag i syverfotballklassene, som spiller alle kampa på Ekebergsletta, men som ikke har sluttspill.

 • Klasse H: Gutter 12 – 4 lag.
 • Klasse I: Gutter 11 – 6 lag.
 • Klasse Y: Jenter 11 – 1 lag.
 • Klasse Z: Unified – 1 lag.

 

Kampprogrammet

For de som ønsker å se alle laga i årets Norway Cup, så anbefaler vi å følge Sotahjørnets kampprogram. Der er det kryssa av på hvilke kamper som er såkalte flaggkamper, der flaggborgen er tilstede med flagg og det garanteres at du slipper å se kampa kun sammen med mødre og fedre av spillerne. I år er ruta lagt opp med en liten tur innom Valle på søndagen, rett og slett for å rekke å se alle de 20 laga som er i aksjon på de tre første dagene. Klasse Z, Vålerenga United, starter først med kamper torsdag.

 

Kampprogrammene kommer fortløpende så raskt de er klare og vil legges ut på Sotahjørnets Norway Cup-sider.

 

 1. […] Sotahjørnets Norway Cup-side begynner nå å få innhold og både en generell informasjon og kampprogram for søndag er nå lagt ut. På tross av et hektisk program denne […]