Snytt for seier

24.07.2012 av under 2012, Fotball, Herrer, VIF | 2 kommentater

Vålerenga tok i mot tabelljumbo Brumunddal til oddsenligakamp i Vallhall. Det skulle bli mer spennende enn forventa. Med seier ville rekruttlaget ligge på øvre halvdel av tabellen, med tap eller uavgjort rett over kvalikplassen. Det var bare å benke seg ned på tribunen og håpe godspillet fra NTF U19 Tournament fortsatt var gjeldende. Dessverre så det ikke sånn ut.

 

Flere av juniorspillerne virka prega av turneringa og har muligens fått en liten utladning etter seieren der. Spesielt tydelig var det på de to som sto for målkalas der oppe, Ghayas Zahid og Riki Alba virka tunge i beina og vi så langt mindre fra de to enn vi er vant med. Allikevel var det ganske klar Vålerengadominans i første omgang, på tross av at brumunddølene fikk de to første målsjansene. Begge to på frispark og begge gikk utafor stengene til Gudmund Kongshavn.

 

Det tok nesten tolv minutter før Vålerenga fikk den første sjansen. Etter et flott angrep, der blant annet Monir Benmoussa slo en frekk tunnel på Jonas Kojedal Bye, endte ballen på 25 meter. Aleksander Solli klinka til, men skuddet var halvannen meter for høyt. Ikke lenge etterpå forsøkte Nicolai Næss en stikker mot Zahid på løp inn mot straffemerket. Keeper rusa ut og kom akkurat tidsnok til å blokkere Zahids forsøk på lobb. Disse to angrepa innleda en veldig god Vålerengaperiode.

Ghayas Zahid var nærme, men fikk ikke nettkjenning. Foto: Anders Grydeland.

 

Like etter var det Morten Berre som viste fram dribleferdighetene sine, men han blei felt på atten meter. Frispark fra det holdet betyr skudd fra Solli og denne gangen var han nærmere. Ballen føyk som et prosjektil av gårde, men nok en gang gikk det over – men bare tredve centimeter denne gang. Også Zahid forsøkte seg med et skudd som dog blei helt mislykka minuttet etter. Så kom et vakkert angrep. Det var Lars Vincent Andersen som starta det hele, feilvendt, med Erik Sigtbakken i ryggen dro han en frekk hælfinte langs sidelinja. Slo raskt til Solli som skøyt en 60 meters pasning på lissa til Benmoussa ute på høyrekanten. Benmoussa dro seg innover og finta av to mann, men måtte absolutt avslutte med høyrefoten. Dermed skrudde han ballen 30 centimeter utafor krysset i korthjørnet i stedet for å plassere den sikkert med skeiva i det lengste. Laga var fortsatt like langt.

 

Det var nå bare et lag som produserte og på en corner fra Zahid etter en knapp halvtime landa ballen ned på seks meter i en mølje. Alba fikk slengt ut en fot, men en meget heldig Bortosz Deregowski i Brumunddalmålet fikk ballen rett i brøstkassa. Det ville seg ikke. Selv ikke da Benmoussa like etterpå skaffa Vålerenga et frispark på høyresida. Andersen slo hardt inn mot første stolpe der Abdurahim Laajab bare hadde å endre ballbanen littegrann for å sette Deregowski helt ut; men ballen gikk tunnel på Ibba.

 

Ibba var ikke spesielt heldig, for da Andersen like etterpå spilte han igjennom på venstrekanten kom han i svært skrå vinkel på mål. På straffemerket lå Zahid umarkert, på femmeteren lå Alba med den eneste brumunddølen i boksen og inn mot bakre stolpe storma Benmoussa. Ibba valgte den egoistiske løsninga og skøyt sjøl, rett på keeper som riktignok måtte gi corner. Skuddet var tross alt fra fem meters hold.

 

Effektiviteten var slettes ikke på topp og da Shola Akinyemi finta seg gjennom midtbanen og spilte Alba aleine med keeper, så var det jo bare å plassere ballen i hjørnet. Alba satte den to meter utafor. En type sjanse ingen har råd til å brenne. Så mange sjanser til å sette målet, men begge laga måtte gå til pause uten scoring.

 

Til andre omgang satte Olsen inn Moussa Nije for en svært dårlig Ibba. Det var et lurt bytte. Vålerenga tok avsparket og Zahid slo straks en ball ut på venstre kanten. Nije finta seg elegant forbi to spillere før han plasserte ballen sikkert i det lengste hjørnet. Vålerenga var i føringa og det var veldig fortjent.

Moussa Nije blei satt inn i pausa og kvitterte direkte med scoring. Foto: Anders Grydeland.

 

Sollis magiske evner til å skyte pasninger på lissa til spillerne har vært nevnt tidligere i kampen. Nok en gang var en slik pasning med på å skape en stor målsjanse for Vålerenga. 70 meter er ikke noe problem, ballen traff lissa til Nije som dro seg innover i banen, finta vekk en forsvarsspiller og slo en kort pasning til Zahid. Zahid finta vekk en spiller og forsøkte å plassere ballen i Deregowskis venstre hjørne, men denne gang var Deregowski med og fikk slått kula til corner.

 

Midtveis i omgangen var Nije på farta igjen. Først serverte han Zahid som fikk sin fjerde store målsjanse i kampen, men avslutninga gikk fem meter utafor på tross av at han var helt upressa. Minuttet etter var det Zahid som spilte igjennom Nije. Skuddet var bra, men det var redninga til Deregowski også. Returen havna hos Berre som klinka til fra straffemerket, men bare for å se Deregowski gjøre en ny feberredning. På returen var Zahid frampå og skulle lobbe ballen over Deregowski, men lobba den parallellt med målstreken. Å brenne sånne sjanser kan fort straffe seg.

 

Det viste trener Olsen og valgte å sette inn Jibril Bojang for Benmoussa. Og Bojang ville ikke være et dårligere bytte enn Nije. Han storma rett i angrep, dribla av to mann og fyrte løs. Dessverre blei det ikke annet enn corner av det. Og da Berre heller ikke klarte å styre Zahids presise corner etter 80 minutter under tverrliggeren, så blei det ikke flere mål for Vålerenga i denne kampen.

 

Da det gikk mot overtid var ikke Vålerenga lenger interessert i å score mer. De fikk beskjed om å gå mot hjørneflagget og bruke tid, og tida gikk og gikk og gikk og gikk; men dommeren blåste aldri av. På tross av at det ikke var noe særlig å legge til for lot han Brumunddal få spille og spille og spille, i tillegg til at de fikk frispark på frispark på frispark for forseelser ingen andre enn dommeren så. Helt til Berre rota det litt til og ballen endte utover sidelinja. Innkast, nesten seks minutter på overtid. Ballen blei kasta langt inn i feltet og havna i en mølje på femmeteren. Ingen Vålerengabein fikk klarert. Til slutt fikk Jim Sørum Johansen en skotupp på kula og den skjente til høyre for Kongshavn og inn i nettet. Og da Vålerenga tok avsparket var dommeren fornøyd med resultatet han tydeligvis hadde tippa på oddsen og blåste av kampen.

 

Vålerenga 2 – Brumunddal 1 – 1 (0 – 0)

Mandag 23.07.2012 18:00

Oddsenligaen avdeling 1

Vallhall

165 tilskuere

 

Vålerengas lag:

Gudmund Taksdal Kongshavn

Dawda Leigh – Aleksander Solli – Shola Akinyemi – Lars Vincent Andersen

Morten Berre – Nicolai Næss

Ghayas Zahid

Monir Benmoussa – Riki Alba – Abdurahim Laajab

 

Brumunddals lag:

Bartosz Deregowski

Magnus Nysveen – Rune Pettersen – Eirik Olssen – Jonas Kojedal Bye

Jim Sørund Johansen – Vemund Brekke Skard – Johan Peter Vennberg

Erik Sigtbakken – Andreas Løseth Johansen – Marius Holt

 

Vålerengas beste: Alexander Solli

 

Kampfakta:

46   Ut Abdurahim Laajab (Vålerenga)
46   Inn Moussa Nije (Vålerenga)
46 1-0 Mål Moussa Nije (Ghayas Zahid)
59   Ut Magnus Nysveen (Brumunddal)
59   Inn Dmytro Yampolskyy (Brumunddal)
69   Ut Monir Benmoussa (Vålerenga)
69   Inn Jibril Bojang (Vålerenga)
75   Ut Erik Sigtbakken (Brumunddal)
75   Inn Adrian Thun (Brumunddal)
75   Ut Marius Holt (Brumunddal)
75   Inn Vegard Ruud (Brumunddal)
78   Gult Morten Berre (Vålerenga)
90   Gult Ghayas Zahid (Vålerenga)
90 1-1 Mål Jim Sørum Johansen

 

Målsjanser Vålerenga 2 Brumunddal  
1. omgang 9 3  
2. omgang 5 4  
Totalt 14 7  

 

Cornere Vålerenga 2 Brumunddal  
1. omgang 3 1  
2. omgang 5 3  
Totalt 8 4  

 

Spillerstatistikk:

Gudmund Taksdal Kongshavn – 5

Sikker som vanlig. God i feltet, god som sweeper. Hadde en merkelig retur på et løst skudd i andre omgang, men heldigvis i ufarlig retning. Ellers hadde han lite å gjøre og kunne ikke redde baklengsmålet. Er som vanlig trukki et poeng for overdreven skarring.

 

Dawda Leigh – 5

Gjør en solid jobb defensivt, men var litt for anonym offensivt. Bare to tre raid i første omgang er mindre enn vi forventer fra ham. Lå litt for langt tilbake i banen og kunne med fordel ha kommi mer i støtte for Benmoussa.

 

Aleksander Solli – 7

Det er herlig å ha den mannen tilbake. Slo vel kun én feilpasning på 90 minutter og det var et forsøk på 60 meters gjennombruddspasning mot Nije på volley direkte fra innkast. Ballen var vel tre meter for lang for Nije. Solid defensivt, god offensivt og har et fantastisk tilslag på skudda sine også. Egentlig er jo pasningene hans også skudd og det har den effekten at når han vrir spillet, så rekker ikke forsvaret å sideforsyve seg.

 

Shola Akinyemi – 5

Helt grei kamp av Akinyemi. De hadde stort sett kontroll bak der og han vinner en del huedueller på de forsøka Brumunddal kom med. Også fint driv gjennom midtbanen ved noen anledninger. Spilte midtbane i starten av andreomgang men blei flytta ned på backen igjen etter hvert.

 

Lars Vincent Andersen – 5

Hadde et par slurvete klareringer som gikk ut over sidelinja. Ellers gjør han sakene sine solid, men som med Leigh savnes han mer framover på banen. Har et fantastisk skuddbein som han ikke viste fram, men hadde flere gode gjennomspill både til Ibba i første omgang og til Nije i andre. Burde klart å få ballen vekk da Brumunddal fikk innkast på overtid.

 

Morten Berre – 5

Trygg dirigent å ha på midtbanen, så og så ut til å begynne å bli litt mer venn med ballen igjen. Hadde en stygg miss som førte til at han måtte pådra seg gult kort, og rota det til på situasjonen som ga Brumunddal innkastet. Ikke Berres favorittposisjon, men han klarte seg godkjent, savna dog Qakas kreativitet på midtbanen i dag.

 

Nicolai Næss – 6

Solid jobb på midtbanen og kunne fort ha fått en assist i denne kampen. Fikk ikke kommi til med skuddfoten sin i dag, de to forsøka han hadde blei begge blokkert. Solid også den halve omgangen han spilte midtstopper.

 

Ghayas Zahid – 5

Brant fem store målsjanser i denne kampen og burde helt klart ha satt en av dem. To ganger hadde han gode og upressa skuddmuligheter fra sekstenmeteren men traff begge gangene helt feil på ballen. Allikevel, på tross av en dårlig dag, så er han nest sist på bemerkelsesverdig mange målsjanser.

 

Monir Benmoussa – 5

Gjør i utgangspunktet en god første omgang og er veldig giftig på løp inn mot bakre stolpe, dessverre så kom ikke innlegga dit. I andre omgang virka han sliten og kom mindre til sin rett.

 

Riki Alba – 4

Vant et par hodedueller, men fikk ikke til mye. Virka tung og sliten og var ikke særlig villig til å gå på løp. Det var egentlig rart at han ikke blei bytta ut med Shåresh Ahmadi på slutten, da laget trengte en som orka å løpe mye på topp og som kunne holde ballen i angrep.

 

Abdurahim Laajab – 3

Har noen fine finter, men det blir alt for lite framdrift. Blir stillestående i stedet for å sette fart og var egoistisk i situasjoner der medspillere var langt bedre plassert. Det virker mer og mer som om den futsalspilleren vi kjøpte er den futsalspilleren vi har fått. Omskolering til ellever ser i hvert fall ut til å gå tregt.

 

Moussa Nije – 7

Starta kampen med et nydelig mål. Involvert i nesten alt Vålerenga skaper i andre omgang og har en fantastisk fart som både han og laget veit å benytte seg av. Tør utfordre og godt overblikk. Dette er en spiller som kan ha en stor framtid i klubben.

 

  1. […] Dermed er rekruttlaget fortsatt i nedrykksstrida. Med seier ville de vært på øvre halvddel av tabellen, nå ligger de to plasser over nedrykkstreken, på en tiende plass og kan gå en tøff høst i møte. Allikevel, det ser bedre ut enn i fjor og Aleksander Solli ser ut til å være på vei mot noe virkelig stort allerede, særdeles kort tid etter å ha vært langtidsskada. Les gjerne også kampreferatet her. […]

  2. […] For bedre analyse av kampen bør du lese denne forumtråden eller et fyldig referat hos Sotahjørnet. […]