Effektivitet

23.07.2012 av under 2012, Damer, Fotball | 1 kommentar

Vålerenga reiste til Nadderud for å møte serielederne. I første kamp etter ferien mot laget de tapte hele 1 – 5 for på hjemmebane i Vålerengas første toppseriekamp noen sinne. Kjøpelaget vest for byen er den første av tre kamper på rad mot topplaga, en tøff start etter ferien.

 

Kampen starta forholdsvis jevnt og uten målsjanser. Nærmest var nok konkursboet etter at keeper Lill Yvonne Karlsrud var litt overivrig i feltet. Ada Hegerberg runda henne, men kom helt ned til dødlinja og Vålerengaforsvaret fikk klarert innlegget. Så fikk aksjespekulantne frispark. Ballen blei pumpa inn i feltet, rett i klypa på Karlsrud, men dommeren så en bitteliten dytt på Kristy Moore og blåste temmelig uforståelig straffe. Skandaløst billig og mistankene om kampfiksing rettes sporenstreks mot dommer Kristian Randen. Ada Hegeberg satte straffa sikkert i mål og dermed steig aksjekursen uten at laget hadde hatt en eneste målsjanse.

 

Vålerenga ga seg ikke og like før halvtimen var spilt dribla Solveig Gulbrandsen seg elegant ned mot dødlinja på høyresida. Pasninga var like vakker, rett ut av læreboka, 45 grader ut til Kristin Haugstad som hamra ballen i mål fra 12 meters hold. Utagbart for Ingrid Hjelmseth i Stabækmålet. Utligninga var et faktum.

Kristin Haugstad scora Vålerengas første mål. Foto: Hjesus.

 

Og mål preger gjerne fotballkamper og etter utligninga åpna kampen seg noe det siste kvarteret. Caroline Graham Hansen skøyt over fra død vinkel, før Vålerenga hadde et par flotte angrep. Et langt oppspill blei vinni av Kathrine Kronkvist og hu tok med seg Siri Nordeide Grønli på en lengre tur. Etter å ha kjørt karusell med Grønli både to og tre ganger ute på venstrekanten slo Kronkvist en perfekt vekta gjennombruddspasning til Haugstad som plasserte kula utagbart helt nede i stolperota i Hjelmseths lengste hjørne.

Kristin Haugstad blei tomålsscorer med dette målet. Foto: Hjesus.

 

Vålerenga hadde snudd kampen. To sjanser, to mål. Sånn skal det være og da børstaperne på overtid traff på innsida av metallet helt oppe i krysset, og ballen spratt ut, så gikk Vålerenga til pause med 1 – 2 ledelse. Trener Øyvind Eide måtte bittert innfinne seg med at laget hans hadde skapt merkelig lite. Bare fire målsjanser på 45 minutter tyder på bra forsvarsspill av Vålerenga.

 

Til andre omgang gjorde Vålerenga ett bytte. Kronkvist blei bytta ut med Marianne Hanssen, tydeligvis ville trener Cecilie Berg-Hansen spille på kontringer i andre omgang; men et av problemene med byttet viste seg raskt. Der Kronkvist brukte muskler og klarte å holde ballen på pappajentenes banehalvdel i lange perioder, gjerne vinne innkast eller corner, så hadde forsvaret full kontroll på Hanssen. Så hver gang Vålerenga klarerte, kom ballen nå nesten alltid sporenstreks tilbake igjen.

 

Det tok under femten minutter før kampen igjen hadde snudd. Først var det et innlegg fra Graham Hansen som Ida Elise Enget forlenga. Ada Hegeberg fikk stå helt umarkert inne i feltet og styrte ballen i Karlsruds høyre hjørne. Bare fem minutter seinere blei Hanne Mellingssæter finta så langt ut i pølsebua av Kristy Moore at hu fortsatt blei oppservert på med pølsa i hånda på tribunen dagen etter. Innlegget fra Moore blei sklidd inn av Enget på bakre stolpe.

Hanne Mellingsæter var fortsatt i pølsebua dagen etter. Foto: Kenneth Myhre.

 

Stabæk fortsatte å styre kampen, men nå kom Vålerenga litt mer med. I kamp om ballen på dødlinja mellom Hanssen, Hjelmseth og Enget valgte Enget å skjerme ballen til keeper. Hanssen fikk derimot en fot på ballen før Hjelmseth fikk en hånd på den og det så ut som om Vålerenga kunne få en stor sjanse. Men Hanssen var aleine og måtte dribl, falt og Hjelmseth fikk tak på ballen. Det som skjedde etterpå burde derimot ha ført til straffe. Enget skreik klart å tydelig ut i sinne mot Hanssen før hu ga henne en kraftig dytt mot nakke og huet mens Hanssen forsøkte å reise seg opp.

Dette var derimot den eneste dytten i denne kampen som Eide ikke valgte å blåse på. Dermed snøyt han Vålerenga for et straffespark og redda Enget fra et soleklart rødt kort. Jamfør tidligere kommentar om kampfiksing, vi blei ikke mindre overbevist nå.

Bildene beviser at Enget dytter/slår mot nakken halsen til Hanssen. Fotoer: Kenneth Myhre.

 

Men Vålerenga er Vålerenga og Mari Kalmo kriga til seg en corner i duell mot Gramam Hansen på overtid. Tina Wulf slo corneren og etter klabb og babb i feltet øyna Elisabeth Bakken muligheten til å score. For ei uke sida, i treningskamp mot Kolbotn, var Bakken i akkurat samme posisjon, den gangen valgte hu å plassere og brant sjansen. Beskjeden etter den missen var at neste gang dunker du bare ballen i mål. Og Bakken gjorde som hu hadde fått beskjed om. Check!

Målfeiring etter utligning på overtid. Foto: Kenneth Myhre.

 

Uavgjortresultatet gir nok noen og en hver litt å tenke på. Dette var det første poenget Vålerenga tok fra et av topplaga. Samtidig førte det Nadderudbørsen inn i en depresjon. Det blir nå svært spennende å se om Vålerenga kan føre laget uten nederlag gjennom de to neste kampa også. Setskog hjemme og Rauen borte. Vi har i hvert fall ikke mista trua.

 

Stabæk – Vålerenga 3 – 3 (1 – 2)

Lørdag 21.07.2012 15:00

Nadderud Stadion

Toppserien

323 tilskuere

 

Stabæks lag:

Ingrid Hjelmseth

Siri Nordeide Grønli – Trine Rønning – Toril Hetland Akerhaugen – Ingrid Bakke

Caroline Graham Hansen – Cathrine Dekkerhus – Andrine Hegerberg – Ida Elise Enget

Kristy Moore – Ada Hegerberg

 

Vålerengas lag:

Lill Yvonne Karlsrud

Cathrine Rollnes – Elisabeth Giske Bakken – Hanne Mellingsæter – Sharon Hansen

Solveig Gulbrandsen – Tina Wulf – Rebecca Angus

Tone Løkås – Kathrine Kronkvist – Kristin Haugstad

 

Vålerengas beste: Kristin Haugstad.

 

Kampfakta:

18 1-0 Mål Ada Stolsmo Hegeberg (straffe)
27 1-1 Mål Kristin Haugstad (Solveig Gulbrandsen)
35 1-2 Mål Kristin Haugstad (Kathrine Kronkvist)
46   Ut Kathrine Kronkvist (Vålerenga)
46   Inn Marianne Hanssen (Vålerenga)
54 2-2 Mål Ada Hegerberg (Ida Elise Enget)
59 3-2 Inn Ida Elise Enget (Kristy Moore)
77   Ut Tone Løkås (Vålerenga)
77   Inn Mari Kalmo (Vålerenga)
80   Ut Siri Nordeide Grønli (Stabæk
80   Inn Inger Katrine Bjerke (Stabæk)
89   Ut Kristy Moore (Stabæk
89   Inn Maren Eithun Hauge (Stabæk)
90   Ut Ida Elise Enget (Stabæk)
90   Inn Ina Helen Levorsen Skaug (Stabæk)
90 3-3 Mål Elisabeth Giske Bakken (Tina Wulf)

 

Målsjanser Stabæk Vålerenga  
1. omgang 5 2  
2. omgang 6 2  
Totalt 11 4  

 

Cornere Stabæk  Vålerenga  
1. omgang 3 3  
2. omgang 5 1  
Totalt 8 4  

 

Spillerbørs:

Lill Yvonne Karlsrud – 5

Missa på en utrusning og et innlegg hu muligens trudde hu kunne nå. Blei redda av forsvaret begge gangene. Ellers solid og god som vanlig. En stor redning aleine med keeper og flink til å få ballen vekk på utallige cornere og innlegg.

 

Cathrine Rollnes – 5

Gjorde sine saker ganske bra. Det blei lite innlegg fra venstresida. Lagde et par unødvendige frispark og blei kanskje litt for lite involvert framover.

 

Elisabeth Bakken – 6

Solid i det meste. God å ha på hodet og scora i tillegg vinnermålet. Var vel spilleren som glapp Hegerberg på utligninga.

 

Hanne Mellingsæter – 4

Faller av litt tidlig og det ødelegger for offside, på den andre sida så hindra det Hegeberg i å benytte fart i bakrommet. Blei grundig lurt på 3 – 2 målet.

 

Sharon Hansen – 4

Mye av det som Stabæk skapte i andre omgang kom fra høyre sida. De kom litt for ofte til innlegg og det kunne ha ført til mange farlige innlegg.

 

Solveig Gulbrandsen – 7

Veldig synlig i første omgang med flere gode pasninger. Tok mye tak og hadde også et nydelig dribleseanse før utligninga. Blei litt mer usynlig i andre omgang også som hengende spiss, men viser ro med ballen.

 

Tina Wulf – 5

Blei mye defensiv jobbing på Wulf i denne kampen og det er ikke helt de egenskapene vi ønsker å se. Litt upresis på de første dødballene, men det blei bedre etter hvert og cornere på overtid havna i en klynge med fire Vålerengaspillere som alle kunne ha scora.

 

Rebecca Angus – 6

Hadde et par gode skuddforsøk. Kriga veldig mye i denne kampen og vant de fleste duellene på midtbanen. Får bonus for å ha fått Graham Hansen til å grine på gressmatta.

 

Kristin Haugstad – 7

Scora på de to avslutningsforsøkene hu fikk. Mer kan man ikke kreve av en spiss. I første omgang hadde hu også flere gode innlegg fra sin venstre kant. Mer usynlig i andre da laget blei pressa dypere.

 

Kathrine Kronkvist – 5

Gjorde en god jobb med å holde ballen oppe, slik at Vålerenga fikk flytta opp laget. Flott forarbeid til det andre målet.

 

Tone Løkås – 4

Dro seg fri inne i feltet to ganger i starten av kampen, men rota bort mulighetene. Ellers skapte hu mange cornere, men fikk ikke innlegga sine inn i boksen. I andre omgang mer usynlig og virka etter hvert veldig sliten.

 

Marianne Hanssen – 3

Kom ikke til sin rett som midtspiss i denne kampen. Blei veldig aleine mot både to og tre forsvarsspillere.

 

  1. […] Etter pause tok Stabæk over og leda lenge 3 – 2, men på overtid putta Elisabeth Giske Bakken og dermed rana Vålerenga med seg et poeng fra serielederne. En stor prestasjon. Et lengre kampreferat kan du lese her. […]