Fraløpt

02.07.2012 av under 2012, Damer, Fotball | Ingen kommentarer

Vålerengas damelag tok i mot tvekjønnet fra skarrebygda. Nummer åtte mot nummer tre på tabellen, man skulle egentlig tro at det skulle bety at bortelaget burde være det førende laget i kampen. Så var slettes ikke tilfelle. Vålerenga gikk ut med dominerende spill og sto dumdristig høyt.

 

Men Vålerenga fikk i hvert fall den beste starten. Skapte raskt en corner og to gode skuddmuligheter i løpet av de første åtte minuttene; men akkurat som i europamesterskapet, skudda blei blåst over. Med presset fulgte også et stort bakrom, noe bortelaget skulle vise seg å utnytte til stadighet. Det første kom etter knappe ti minutter, Tina Algrøy blei spilt igjennom og løp fra Pernille Bakken så det sang etter. Sharon Hansen kom heldigvis inn fra sin venstreback og tvang Algrøy til å skyte tidlig – Lill Yvonne Karlsrud redda.

 

Så var Cathrine Rollnes på farten fra sin høyrebackposisjon. Slo en vakker tunnel på en fortumla Lisa Naalsund og satte fart framover. Vålerenga kom i overtall og forsøkte å spille seg igjennom midten, men blei takla og ballen havna til slutt hos Naalsund som svor hevn for tunellen. Hun satte fart framover mot Elisabeth Bakken og spilte igjennom Algrøy i løpsduell med midtstopperkollega Pernille Bakken. Det vil si, det var vel aldri snakk om en duell. Karlsrud måtte igjen trå til – denne gang med en kjemperedning. Returen havna hos Elisabeth Bakken, som ikke klarte å klarere. På tomt mål satt Lisa Naalsund ballen utafor.

Høyreback Cathrine Rollnes spilte sin beste kamp for sesongen. Foto: Anders Grydeland.

 

På tribunen begynte vi allerede å etterlyse mottiltak fra Vålerengabenken, men ingen endringer i hverken spillersystem, taktikk eller spillerplasseringer blei gjort for å demme opp for bakrommet Vålerengas to midtstoppere var nødt til å tape løpsduellene i. Så på tross av spillermessig overtak, på den tredje kontringa gikk det galt. Maren Mjelde slo en ball i bakrommet og Hege Hansen løp fra Pernille Bakken og plasserte ballen sikkert i Karlsruds lengste hjørnet. Da var det spilt i nesten en halvtime.

 

Værre skulle det bli. Veronica Aasgård lempa ballen framover mot Vålerengas midtforsvar. Pernille Bakken kunne gått to steg bakover og lagt ballen ned på brystet, i stedet forlenga hu ballen inn i bakrommet Algrøy var aleine med Karslrud, runda henne og satte ballen i det åpne målet.

 

Det tok førti minutter før Sandviken skulle skape sitt første angrep mot etablert forsvar. Det endte med et skudd fra Hansen som traff tverrligger, spratt ned på streken og opp i klypene på Karlsrud. Nære unna, men bare to minutter seinere blei kampen i realiteten punktert. Kristine Hegland heada igjennom Algrøy på ny. Denne gangen var det Elisabeth Bakken som blei fraløpt og aleine med Karlsrud lobba Algrøy ballen enkelt inn.

 

Andre omgang starta egentlig som den første. Vålerenga spilte på samme måten, dominerte, men med alt for lite bevegelse i midtbane- og angrepsleddet. Det var stort sett bare sidebackene Rollnes og Hansen som skapte litt ubalanse i forsvarsrekka til bergenserne. Det farligste angrepet var dermed et godt direkteskudd fra Angus fra atten meter, som keeper måtte strekke seg langt etter.

 

Det hjalp litt på bevegelsen med innhoppet til Anna Fjeld, men Vålerenga så i realiteten ut til å ha gitt opp og bergenserne kom mer og mer med i andre omgang og det siste kvarteret dominerte de fullstendig. Og da Hansen klinka til etter 86 minutter fortjente hu egentlig å bli tomålsscorer, men nok en gang gjorde Karlsrud en kjemperedning. Innbytter Ashleigh Gunning var derimot langt mer våken enn midtstopperparet til Vålerenga og den fjerde baklengsen var et faktum.

 

Det siste målet kom etter rot på et hjørnespark. Vålerenga var veike i duellene og tre innlegg blei slått inn. I rotet foran målet var til slutt Vilde Bøe Risa sist på ballen og nok en gang måtte Vålerenga gå av banen med et stygt siffer. Så langt i sesongen så er ståa altså at enten så vinner Vålerenga, eller så taper de med stygge sifre uten at de egentlig har blitt utspilt på annet vis enn at de kontres i senk.

 

Vålerenga – Arna Bjørnar 0 – 5 (0 – 3)

Lørdag 30.06.2012 15:00

Vallhall

Toppserien

103 tilskuere

 

Vålerengas lag:

Lill Yvonne Karlsrud

Cathrine Rollnes – Elisabeth Bakken – Pernille Bakken – Sharon Hansen

Solveig Gulbrandsen – Tina Wulf – Rebecca Angus

Tone Løkås – Kathrine Kronkvist – Kristin Haugstad

 

Arna Bjørnars lag:

Erika Skarbø

Ingrid Ryland – Caroline Valde – Veronica Aasgård – Astrid Grøttå Ree

Åsne Takle Eide – Maren Mjelde – Kristine Hegland – Lisa Naalsund

Hege Hansen – Tina Algrøy

 

Vålerengas beste: Cathrine Rollnes

 

Kampfakta:

29 0-1 Mål Hege Hansen (Maren Mjelde)
37 0-2 Mål Tina Algrøy (Veronica Aasgård)
42 0-3 Mål Tina Algrøy (Kristine Hegland)
63   Ut Kristin Haugstad (Vålerenga)
63   Inn Anna Fjeld (Vålerenga)
64   Ut Tina Algrøy (Arna/Bjørnar)
64   Inn Ashleigh Gunning (Arna/Bjørnar)
64   Ut Åsne Takle Eide (Arna/Bjørnar)
64   Inn Vilde Bøe Risa (Arna/Bjørnar)
82   Ut Veronica Thunestveit Aasgård (Arna/Bjørnar)
82   Inn Tonje Christiansen (Arna/Bjørnar)
83   Ut Rebecca Angus (Vålerenga)
83   Inn Line Nordeide Grønli (Vålerenga)
86 0-4 Mål Ashleigh Gunning (Hege Hansen)
90 0-5 Mål Vilde Bøe Risa

 

Målsjanser Vålerenga Arna/Bjørnar  
1. omgang 4 5  
2. omgang 2 6  
Totalt 6 11  

 

Cornere Vålerenga Arna/Bjørnar  
1. omgang 3 0  
2. omgang 0 2  
Totalt 3 2  

 

Spillerstatistikk:

Lill Yvonne Karlsrud – 6

Fikk en umulig jobb, men gjorde flere gode redninger. Ga et par returer, den ene blei det mål av, men gjorde også flere redninger som burde ha vært av typen matchvinnende, men det blei rett og slett for mange store målsjanser.

 

Cathrine Rollnes – 6

Hennes beste kamp så langt denne sesongen. Var offensivt den som skapte mest, med flere gode innlegg og stadig vekk dobla hu på kant med Løkås. Slo også en herlig tunell. Var flink til å involvere seg.

 

Elisabeth Bakken – 3

Blei for sein i løpsduellene og rota også med et par klareringer. Ikke den store dagen, sto sammen med makkeren alt for høyt i forhold til løpsstyrken.

 

Pernille Bakken – 2

Helsvart dag på jobben. Ga alt for mye bakrom og selv i tilfellene hu prøvde å falle av, så holdt det ikke mot de raske spissene. Feilberegna stygt på en klarering og stussa den i stedet i bakrom, noe som førte til nok et baklengsmål.

 

Sharon Hansen – 6

Forsøkte å skape noe på venstrekanten svært ofte, men fikk lite hjelp av lagkameratene. Viste fram hurtigheten sin både offensivt og defensivt. Løp opp Algrøy ved de to anledningene hu var tilbake i forsvar på kontringer. Uforståelig at ikke trenerteamet flytta henne inn sentralt for å rette opp tempoproblemene i midtforsvaret.

 

Solveig Gulbrandsen – 5

Gjorde stadig vekk feil valg på midtbanen og så ikke ut til å ha den oversikta hu pleier å ha. Savna forsøk på gjennombrudd, men med så lite bevegelse i framre ledd var det nok vanskelig. Burde allikevel tatt mer tak i laget.

 

Tina Wulf – 5

Traff godt med omlag halvparten av dødballene og dekka rommet foran midtbanen bra, men vi forventer mye mer av Wulf enn som så. De gode gjennombruddspasningene var mangelvare, noe som mulig skyldes lite bevegelse.

 

Rebecca Angus – 4

Også Angus svikta i bevegelsesmønsteret. Forsøkte seg med noen langskudd, men forsøkte aldri å true forsvarsfireren med dype løp fra midtbanen, slik vi er vant med å se henne.

 

Tone Løkås – 4

Ofte spillbar ute på kanten, men sleit med å komme rundt til innlegg. Blei også stående for mye å se på, i stedet for å skjære inn og invitere til gjennombruddspasninger fra Wulf og Gulbrandsen.

 

Kathrine Kronkvist – 4

Vant mange dueller i boksen, men kom ikke til en eneste avslutning. Blei alt for stillestående og blei pakka inn av både to og tre motstandere.

 

Kristin Haugstad – 4

Kom til et par brukbare skuddforsøk, men blei alt for anonym ute på venstre kant. Blei også veldig statisk.