Ufortjent tap, ute av cupen

28.06.2012 av under 2012, Damer, Fotball | 1 kommentar

Vålerenga spilte sin første åttendelsfinale i cupen noen sinne. Målet var naturligvis å gå videre, og motstanderen skulle være overkommelig. Sandviken gjesta Vallhall og på tross av et 0 – 4 tap i serien, så hadde laga like mange poeng. Vålerenga mangla dog to sentrale spillere, både Hanne Mellingsæter og Rebecca Angus var ute med skader.

 

Vålerenga starta med et veldig press og ballbesittende fotball. Det blei raskt klart at Sandvikens strategi var å ligge lavt, vente på feilpasning fra Vålerenga, for så å slå langt mot Melissa Bjånesøy. Etter seks minutters Vålerengapress og to cornere, så kom den første feilpasninga. Kristin Haugstads forsøk på innspill til Kathrine Kronkvist blei for åpenbart og Bjånesøy var på løpetur mot Vålerengamålet. Heldigvis har Vålerenga en rask venstreback og Sharon Hansen løp opp forsøket og det endte kun med et ufarlig hjørnespark, men det var et faresignal om hva som skulle komme.

 

Og Sandviken fikk den første målsjansen, etter at Solveig Gulbrandsen mista oversikten og forærte bortelaget en overgangsmulighet. Denne gangen blei det skudd fra 17 meter som gikk et par meter over tverrliggeren til Lill Yvonne Karlsrud. Vålerenga svarte med tre skuddforsøk på fem minutter. Nærmest var Gulbrandsens forsøk på å lobbe ballen inn i lengste kryss, men kula strøyk på feil side av stolpen.

Solveig Gulbrandsen skøyt ofte, men traff ikke mellom stengene. Foto: Anders Grydeland.

 

Vålerenga fikk en god del frispark men var langt i fra presise nok. Det var egentlig gjengangeren i første omgang. Pent spill, upresise innlegg og for dårlige skudd, mens Sandviken stort sett fikk sine sjanser på cornere etter raske overganger etter feilpasninger av Vålerenga.

 

Andre omgang starta som den første hadde avslutt, men i løpet av omgangens syv første minutter gjorde Sandvikenspillerne to klare viljehands for å hindre Vålerengasjanser, uten at det blei gult kort. Det blei det derimot da Pernille Bakken var litt seint ute med en takling. Frisparket endte i corner, som endte i en god avslutning som Sharon Hansen heada vekk på streken.

Venstreback Sharon Hansen var god mot Sandviken. Foto: Anders Grydeland.

 

Med tyve minutters spill igjen fyrte Kristin Haugstad av et skudd. Det spratt leit og fikk en skru rett foran keeperen som ga en meget farlig retur rett ut på femmeteren. Kronkvist var nærmeste spiller, men hu snudde ryggen til keeperen og la ikke merke til returen som blei gitt. Dødssynd for en spiss og hu blei også plukka av banen fire minutter seinere. Der skulle det ha stått 1 – 0.

 

Utover i omgangen endte stort sett angrepene med skudd fra 20 meter og de gikk stort sett for høyt alle sammen, men fem minutter før full tid skulle Vålerengas dominans få en skikkelig smell. Fra høyre side omlag 35 meter fra dødlinja forsøkte Cathrine Rolness en lav pasning inn mot straffemerket. Et håpløst forsøk som endte med en overgang. Rolness valgte å felle en Sandvikenspiller på midtstreken, frispark og gult kort og en kjærkommen mulighet for Sandviken til å flytte spillere i angrep.

 

Vålerenga valgte å stå dypt på frisparket, litt rart da de inviterte Sandviken til å kunne slå inn mot syv åtte meter og kjempe om dueller der. Marita Salbu gjorde nettopp det og Karoline Bakke vant sin eneste hodeduell for dagen. Litt typisk var det da at den blindt fant June Hammerseng som fikk tuppa ballen i mål fra femmeteren.

 

Vålerenga var svært nære å score flere ganger etter dette, nærmest på overtid da Karlsrud kom i angrep på en corner. Hu tok vekk et par Sandvikenspillere og endelig slo Tina Wulf en god corner, fant pannebrasken til Elisabeth Bakken på første stolpe, men dessverre, Bakken styrte corneren fem centimeter over tverrliggeren. Dermed endte cupeventyret denne gang. Det føltes fryktelig ufortjent ut all den tid Vålerenga kontrollerte hele kampen, skapte desidert mest, men igjen var de for dårlige i avslutningene.

 

Vålerenga – Sandviken 0 – 1 (0 – 0)

Onsdag 27.06.2012 18:00

Vallhall

NM 8-delsfinale

Ca 50 tilskuere

 

Vålerengas lag:

Lill Yvonne Karlsrud

Cathrine Rolness – Elisabeth Bakken – Pernille Bakken – Sharon Hansen

Solveig Gulbrandsen – Tina Wulf – Maria Arnesen

Tone Løkås – Kathrine Kronkvist – Kristin Haugstad

 

Sandvikens lag:

Nora Neset Gjøen

Helene Gloppen – June Hammersland – Marita Salbu – Linn Aarland

Kine Tonning – Maren Knudsen – Ingrid Stenevik – Karoline Bakke

Lise Rikstad

Melissa Bjånesøy

 

Vålerengas beste: Sharon Hansen

 

Kampfakta:

55   Gult Pernille Bakken (Vålerenga)
62   Ut Pernille Bakken (Vålerenga)
62   Inn Anna Fjeld (Vålerenga)
75   Ut Helene Gloppen (Sandviken)
75   Inn Isabelle Gjerde (Sandviken)
77   Ut Kathrine Kronkvist (Vålerenga)
77   Inn Marianne Hanssen (Vålerenga)
77   Ut Lise Rikstad (Sandviken)
77   Inn Mia Nygard (Sandviken)
84   Gult Cathrine Rolness (Vålerenga)
85 0-1 Mål June Hammersland (Karoline Bakke)
89   Ut Kine Tonning (Sandviken)
89   Inn Vilde Øyri (Sandviken)

 

Målsjanser Vålerenga Sandviken  
1. omgang 6 4  
2. omgang 9 3  
Totalt 15 7  

 

Cornere Vålerenga Sandviken  
1. omgang 4 3  
2. omgang 2 1  
Totalt 6 4  

 

Spillerstatistikk:

Lill Yvonne Karlsrud – 6

Et dårlig utspill, ellers sikker og alltid våken og ute som sweeper på gjennomspill fra motstanderne. Plukka ned de fleste dødballene og hadde en svært god redning på et frispark.

 

Cathrine Rolness – 4

Var egentlig på vei til å gjøre en god kamp, mye involvert framover og flere gode innlegg som hu fort kunne ha fått målgivende pasning på; men så var det dette med de grove missene hennes. I denne kampen var det tre og den ene førte også til situasjonen der baklengsmålet kom.

 

Elisabeth Bakken – 6

Hadde stort sett full kontroll bakover på banen. Leser spillet og ballbaner godt og misser stort sett aldri. Litt lite involvert framover, på tross av hodestyrken og nesten en redusering på overtid.

 

Pernille Bakken – 4

Stort sett bra defensivt, men et par stygge miss, blant annet en feilberegning på huet – en klarering blei til stuss i bakrom der Melissa Bjarnesøy var nær ved å score. Pådro seg også et gult kort og blei bytta ut.

 

Sharon Hansen – 7

Løp opp flere kontringer og var den forsvarsspilleren som skapte mest framover. Flere gode dribleraid skapte både målsjanser og dødballsituasjoner høyt i banen. Redda også på strek ved et tilfelle.

 

Maria Arnesen – 4

Var den spilleren som kom til flest skuddmuligheter, men brukte stort sett to touch på ballen før hu forsøkte å skyte. De fleste blei dermed blokkert og de øvrige gikk stort sett over eller utafor. Ser ut som hu har mista en del av formen hu hadde i vårsesongen. Trenger nok sommerferien som kommer.

 

Tina Wulf – 5

Styrer midtbanen veldig bra, men skuffa med dødballene denne gang. Forsøkte også å dempe ballen mot eget mål da det var fullt kaos i feltet etter en corner. Blei redda av dommeren som valgte å blåse frispark. Forventer mer fra den kanten.

 

Solveig Gulbrandsen – 5

Skøyt mest av alle i første omgang og var nære ved et par anledninger. En grov feil ga Sandviken en god overgangsmulighet. Spilte midtstopper store deler av andreomgang.

 

Tone Løkås – 5

Sleit med å komme rundt på kanten å få slått innlegg, det blei stort sett blokkerte innlegg og corner ut av det.

 

Kathrine Kronkvist – 4

Vant mange dueller inne i straffefeltet, men klarte ikke å omsette dem i store målsjanser. Blei pakka godt inn, men opptok såpass med spillere at det var muligheter for skudd fra 20-25 meter. Trekkes ett poeng fordi hu snudde seg vekk i stedet for å gå etter retur.

 

Kristin Haugstad – 4

Har faktisk kun notert et eneste avslutningsforsøk fra Haugstad. Det blei stort sett med innkast etter forsøkene hennes. Ikke den beste kampen hennes heller.

 

  1. […] er idretten – ennå så urettferdig det virker. Kampreferatet kan leses her. Det finnes ikke lenger noen lag med som kjemper om Haralds Pokal og dermed blei det med ei […]