Kampreferat Vålerenga – Voss

28.06.2010 av under 2010, Damer, Fotball | Ingen kommentarer

Kombinasjonen av VM, treningskamp mot Spartak, supportercup i Bergen og en smule overdrevent pent vær, gjorde sitt til at tilskuertallet ikke var all verdens på denne kampen. Allikvel blei det bortimot 100 tilskuere til slutt.

 

For én gangs skyld var det også en 4. dommer tilstede. Overraskelsen blei derfor stor da den 4. dommeren iført lyseblå trøye, stilte seg i mål for Voss. Litt forvirrende med to dommere eller to keepere tilstede samtidig. Jeg trodde det var regler for sånt.

4 dommere? Foto: Inge Wallumrød.

 

Vålerenga måtte klare seg uten Marte Vik Edvardsen som pådro seg rødt kort i forrige 2. lagskamp. Etter at Voss hadde fått lov til å ta avspark overtok allikevel Vålerenga raskt føringa. Spesielt var vi gode på høyre side og allerede etter 8. minutter fikk Anna Fjeld stå aleine på første stolpe og styre et innlegg fra Bente Velde opp i nettet. 1-0 og alt var som det skulle være.

Anna Fjeld scorer. Foto: Inge Wallumrød.

 

Vålerenga fortsatte å skape en del halvsjanser fra høyresida, der Tone Løkås endelig var tilbake fra start. Etter 17 minutter endte det i en corner. Cecilie Berg Hansen fant huet til Fjeld og de allerfleste rundt omkring jubla for andre gang i kampen. Dessverre så jubla vi litt tidlig og ballen strøyk på feil side av stolpa.

 

Så kom Voss på sitt første angrep i kampen, etter 20 minutter. Et skudd fra omtrent 17 meter traff ei Vålerengahånd helt uforskyldt, men dommeren pekte på straffemerket etter at treneren dems hadde gått amok og lira av seg den en lang rekke sammenhengende diftongkombinasjoner. Synne Burud stilte seg opp og sendte ballen til venstre for Reidun Jensen i Vålerengas mål. Jensen viste hvorfor hu tidligere har fått juniorlandskamper og redda mesterlig. Det er faktisk lov å ha en god keeper.

Reidun Jensen redder straffe. Foto: Inge Wallumrød.

 

Vålerenga satt på ny inn et press mot Voss fra høyresida. En corner nådde huet til Hanne Mellingsæter, men dessverre gikk ballen via bakhuet på en vossing og ut til ny corner. Den er keeperen dems først på, men Vålerenga fikk en sjanse på returen. Velde dunka den dessverre over.

 

Det dukka opp noen vossinger ved sida oss. De sa noe helt uforståelig, vi svarte ”hæ”, de gjentok, vi gjentok, de gjentok og vi lurte på om de også kom i teksta versjon. Klokelig holdt de da kjeft resten av omgangen. Det var jo ingen vits i å si noe som ingen forstår allikevel.

Supportergjengen fra Voss. Foto: Inge Wallumrød.

 

Så, etter 34 minutter, kom Voss på sitt andre angrep. De blei stoppa effektivt omtrent på 16-meteren. Det gjøres oppmerksom på at Voss ikke fikk straffe denne gang. Voss fortsatte å angripe og plutselig kunne Burud lure Vålerengas offsidefelle. Innlegget mot Guro Hauge tok derimot Jensen seg av, lenge før det blei noen målsjanse.

 

På slutten av førsteomgang fikk vi se en for oss helt spesiell taktikk fra Voss. Den gikk ut på å bruke så lang tid som mulig i alle situasjoner – noe som forsåvidt er vanlig dersom man leder – men må regnes som en temmelig revolusjonerende nyhet når laget først ligger under. Dermed skjedde det ikke så mye mer før pause.

 

Til andre omgang gikk Marte Libach ut til fordel for Kristin Haugstad. Voss endra tydeligvis taktikk igjen i pausa. Den nye taktikken het langskudd, gjerne fra 30-35 meter. De hadde tydeligvis gitt opp å spille seg fram til en sjanse. Andre omgang var langt fra like velspilt som den første. Voss kriga istykker midtbanen vår og Vålerenga skapte langt mindre.

J16-landslagsspiller Haugstad inn for Libach. Foto: Inge Wallumrød.

 

Første sjansen var etter 53 minutter. Susanne Johnsen brøyt et Vossangrep og sendte en lang pasning fram til Løkås. Løkås storma fram på høyrekanten og la inn fra høyre. Dessverre kom vossekeeper’n akkurat foran Fjeld og fikk avverga. Det neste som skjer er etter 59 minutter. Nytt innlegg fra Løkås som endelig når Fjeld. Fjeld skal breiside ballen i mål, men en vossing redder på streken. Returen havner hos Velde som dunker til, ny redning på strek og Voss for avklart til corner.

 

Vålerenga etablerte nå et visst press på Voss igjen; men plutselig får Voss nesten en målsjanse. Silje Kronkvist slår et farlig tilbakespill som Jensen så vidt rekker før vossingen og får banka ut til innkast. Skal ikke sitere Jensen, men vuvuzela er overvurdert. Kronkvist er sannsynlivis fortsatt halvveis døv etter den overhøvlinga.

 

Vålernega gjør et par bytter. Først kommer Ida Nordby inn for Velde, deretter Nora Eie inn for Ida Kristoffersen. Eie tok plass i midtforsvaret og sendte Mellingsæter fram som anker på midtbanen. Et defensivt bytte, men allikevel var det Voss som fikk den neste sjansen. Etter at Voss klarerte en ball langt ned i Vålerengas forsvar, skulle Eie heade tilbake til keeper. Ballen fikk en litt merkelig sprett på kunstgresset og Eie var plutselig i trøbbel, headinga tilbake til Jensen blei for løs. Plutselig var det to vossinger aleine med Jensen. Heldigvis var de ikke verdens raskeste spisser og Johnsen kunne bryte inn foran fra sin posisjon. Vi slapp med skrekken.

Banens beste, Velde blei bytta ut i 2. omgang. Foto: Inge Wallumrød.

 

Deretter var det vår tur igjen. Løkås vant en duell på midten og satte fart mot 16-meter. Hard pressa for hu avgårde et brukbart skudd, men Olausen i vossemålet redda. Helt på overtid fikk Voss atter en sjanse; men flipperspillet inne i Vålerengas 16-meter endte til slutt hos Fjeld som dunka ballen 60 meter avgårde. Dermed endte det 1-0 og vossingene måtte reise slukøra hjem med sitt første bortetap for sesongen. Vålerenga er fortsatt ubeseira på hjemmebane.

Løkås var endelig tilbake etter skade. Foto: Inge Wallumrød.

 

 

Vålerenga – Voss 1-0 (1-0)

 

Kampfakta:

Mål:

1 – 0 Anna Fjeld (8 min)

Antall tilskuere: 100

Målsjanser: Vålerenga 8, Voss 5

Cornere: Vålerenga 9, Voss 0

 

Vålerengas lag:

1 Reidun Jensen

4 Susanne Johnsen – 5 Hilde Ånneland – 9 Hanne Mællingsæter – 2 Silje Kronkvist

11 Bente Velde – 20 Cecilie Berg Hansen -6 Ida Kristoffersen

23 Tone Løkås – 10 Marte Libach – 18 Anna Fjeld

 

Innbyttere:

15 Kristin Haugsta fra 46 min for Libach

17 Ida Nordby fra 70 min for Velde

3 Nora Eie fra 76 min for Kristoffersen

 

Voss’ lag:

1 Lisa Olaussen

21 Maria Roaldsnes – 8 Marita Salbu – 4 Randi Himle – 20 Trine E. Naustdal

16 Sanna Dregelig – 14 Laila Himle – Karina Høvik

7 Marthe Lie – 10 Synne Burud – 22 Guro Hauge

 

Innbyttere:

6 Turid Salbu fra 54 for Lie

13 Ingrid Eikeland fra 76 for Hauge

 

Opprinnelig publisert på klanen.no.