Vålerenga Damer nær opprykk!

21.06.2010 av under 2010, Damer, Fotball | Ingen kommentarer

Vålerenga Damer skulle i utgangspunktet ut i en tøff bortekamp mot Grand Bodø. Et lag som har vist seg å være gode hjemme, men akk så dårlige borte. Tørr luft inne i Nordlandshallen gir nok Grand en ekstra fordel, men hva hjelper vel det?

Blussing på bortetur mot Borgen i 2. divisjon 2009. Foto: Kenneth Myhre.

 

Vålerengajentene må ha holdt et forrykende åpningstempo, dersom man skal tro liveoppdateringa fra Nordlys, med det faktum at det er en bodøværing som har gitt oppdateringer. Allerede etter fire minutter putta Ida Kristoffersen etter et langskudd fra 30 meter. De av oss som har savna mål på langskudd i VM kan bare angre på at turen til Bodø blei prioritert bort til fordel for vuvuzelalyder fra TV-skjermen.

 

Etter 43 minutter scora Anna Fjeld etter det journalisten uttrykker som å dunke ballen i lengste hjørnet for keeper! Altså, to kanonmål og nå skulle Italia mot New Zealand starte på TV.

 

Andre omgang kan ikke ha vært dårligere. I følge jentenes egen blogg skal Marte Libach ha scora etter et dribleraid med tre tunneler. På TV spilte Italia og New Zealand antifotball av nest værste sort, bare Frankrike triller ball på en mer destruktiv måte. Spenning blei det også. Grand reduserte etterhvert to ganger ved Henriette Johansen og Line Overseth Danielsen.

 

Hvordan dommeren har klart å legge til hele 7 minutter i andre omgang uten at journalisten har skrivi noe om skader er litt uforståelig, men det får gå. Kveldens grandtante blei Tine Engan, ikke veit jeg hvem det er, men hu spilte nok bra.

 

På TV utligna Italia på en straffe av det billige slaget, i en kamp blotta for fart og finspill og der spillerkåringa gikk etter banens minst dårlige. Det er da jeg skjønner at jeg virkelig prioriterte riktig denne dagen…

 

Med dette resultatet er Vålerenga nå på 3. plass, med like mange poeng som Sandviken. Neste lørdag klokka 13 er det hjemmekamp mot Voss. Sandviken skal ut mot serieleder Medkila. Vålerenga kan fort være på opprykksplass etter neste runde.

 

Etter quiz på fredag, til kampene Chile – Spania og Sveits – Honduras, kommer flere av spillerne til å være på Bohemen. En ypperlig mulighet til både å diskutere fotball og bli kjent med spillerne.

 

Vålerengas utvalgte mot Grand:

Reidun Coulthard Jensen

Silje Kronkvist, Hanne Mellingsæter, Hilde Ånneland, Susanne Lillestøl Johnsen

Bente Velde, Cecilie Berg Hansen, Ida Kristoffersen

Marte Libach, Kristin Haugstad, Anne Fjeld

 

Innbyttere:

Nora Eie, Maren Vik Edvardsen, Marte Vik Edvardsen

 

Ubenytta reserve:

Tone Løkås

 

Opprinnelig publisert på klanen.no.