Byderby på Valle

06.05.2010 av under 2010, Damer, Fotball | Ingen kommentarer

Vålerengas damelag skal ut i byderby lørdag 8. mai klokka 16:00 på Valle kunstgress 2. Det passer jo bra at det er drabantbylaget som i 1913 blei stifta med brask og bram på Akershus Festning som Sportsklubben Star, som er motstander på den internasjonale minnedagen for dem som mista livet under 2. verdenskrig.

 

Klubben var opprinnelig et militært offiserslag og derav var laget fyllt opp med stjerner i klubbens tidligere tider. Hva som så skjedde er noe uklart, men etter at lagets stjerner var ferdig med å henrette tyskere, blei den ene etter den andre stjerna utdatert og endte som pryd i forsvarets muséer. Mangelen på stjerner førte til en noe kreativ løsning for å redde siste rest av navn og ære. Laget blei flytta østover til en drabantby hvis navn gir klubben et snev av nostalgi over hva klubben en gang har vært. Året var 1960.

 

Seinere har klubben prøvd seg i samarbeidet Oslo Øst uten spesielt hell, annet enn at laget fikk nok en fallende stjerne inn i klubben. Dette var tidligere en kjær bass på Vålerenga, Kjell-Roar Kaasa, og han er der ennå, nå som styreleder. Det er nok mange som fortsatt med glede husker hans fantastiske bravader i Brakkebændet og kanskje også noen som husker at det var nettopp han som scora det viktige andremålet vårt i Istanbul – et mål som sendte Vålerenga til kvartfinale i cupvinnercupen.

 

Etter to serierunder står Vålerenga og Manglerud med like mange poeng, 4. Det holder til henholdsvis 5. og 3. plass på tabellen og således er det en kamp i toppsiktet som skal serveres på minnedagen. I fjor kjempa Manglerud lenge om opprykk til toppserien, men stjerna slukna på slutten og havna på en uinteressant 5. plass. I år har de fått en bra start i serien, men blei hodestups sendt ut av cupens 1. runde for annendivisjonslaget Sarpsborg 08, eller Hafslund som de het før Sarpsborg 08 kjøpte dem opp. Og nå skal altså dette laget av fallende stjerner ta t-banen fire holdeplasser for å fortsette nedturen mot Vålerenga…

 

Opprinnelig publisert på klanen.no.