Horten, we’ve got a problem!

21.04.2010 av under 2010, Damer, Fotball | Ingen kommentarer

Med disse ord kunne ørnledelsen fortelle en ung spillerstall at selveste Vålerenga var på vei byen. Det var to år sida forrige gang også den gang i første runde i cupen. Hele fem null vant gutta den gang, nå dreide spenninga seg om jentene kunne følge opp suksessen og ta seg et steg nærmere kongepokalen.

 

Før kampen viste det seg at Tone Løkås, som for så vidt har tatt på seg matrisansvaret på damelaget, var den eneste jenta som klarte kunststykket å reise til Horten uten hverken drakt eller shorts. En blå genser, sportstape og tredve minutters flittig håndarbeid seinere, var en alternativ drakt ferdig. Det skal sies at lagledelsen i Vålerenga etter drakttabben er alvorlig bekymra for tap av sponsorkroner, reaksjoner fra forbund og i ytterste konsekvens løkkefotballregler med kamper i bar overkropp for å skille laga fra hverandre.

Ureglementert drakt. Foto: Inge Wallumrød

 

Nok om det. Ettersom klokka på Lystlunden ikke var utstyrt med visere fikk Vålerenga spille med noe ureglementert utstyr og svarte med å gå rett i angrep. Allerede etter ett minutts spill fikk vi se den første flotte kombinasjonen. Den kom mellom Kristoffersen og Løkås ute på høyrekanten. I god scoringsposisjonen valgte Kristoffersen å sikte høyt og i ufarlig retning. Et typisk varselskudd etter god sedvane. Tross alt; ørn er et utryddingstrua fjærkre.

 

Drøyt 150 tilskuere pusta letta ut, men det skulle ikke vare lenge. Bare drøyt fire minutter ut i kampen dribla Fjeld seg igjennom to spillere på midten. Siste hinder før keeper fikk stortåa så vidt på ballen og lirka den bort fra foten til Fjeld. Der var Kristoffersen som denne gang ikke viste noen nåde. Kanonen blei lada og ørnen blei resolutt skadeskutt opp i det nærmeste krysset.

Ida Kristoffersen scorer. Foto: Inge Wallumrød

 

De neste ti minuttene blei svært innholdsrike. Først traff Fjeld tverrliggeren med et langskudd, før hu rett etterpå styrte en heading fra syv meters hold en knapp halvmeter utafor målstolpen. Så blei Løkås spilt igjennom på høyresida og sendte en lobb over en ørnkeeper på halvdistanse. Dessverre var presisjonen nok en gang for dårlig og ballen sneik seg på feil side av stolpen.

 

Etter et par halvsjanser fra ørnjentene starta Vålerenga igjen en offensiv mot ørnmålet. Først var det Libach, som etter et kort dribleraid løfta ballen uforståelig over mål omtrent fra straffemerket. Deretter var det Nordby som fyrte av fra søtten meter. Skuddet styrte rett på den rosa keepertrøya midt i ørnmålet, så neste forsøk fra Nordby var å runde denne rosa trøya. Touchen blei en smule for hard og ballen gikk dessverre ut over dødlinja; men Vålerenga ga seg slettes ikke. Fjeld, som muligens er banens minste, forsøkte seg nok en gang med hodet, men atter en gang på feil side av stolpen. Når Kristoffersen så skøyt over fra ti meters hold begynte undertegnede å lure på om måla i Horten er mindre enn de som står på Valle.

 

Men så, minuttet før slutt blei Fjeld vakkert framspilt av Nordby, dro av backen omtrent på sekstenmeterstreken og plasserte dagens andre ball i krysset. Så fikk vi allikevel med oss en tomålsledelse til pause.

Andre omgang begynte som den første. Etter drøyt minuttet stussa Kristoffersen en corner fra Berg Hansen mot hjørnet, men en ørnback sto i Arne Scheie-posisjon og redda på streken. Ørn var rysta nå og da Løkås styrte et skudd fra Libach på hel pupp rett på den rosa trøya, var det bare snakk om et tidsspørsmål før kampen ville bli punktert. Riktignok blei det gjort et tappert forsøk fra administrasjonen med å mørklegge stadion, ørner har som kjent et meget godt syn; men selv ikke flomlys med like sterk lux som et stearinlys, var nok til å stoppe Vålerenga. Etter drøye femten minutter fant Kamsvåg et høl i ørnjentenes stoppere og Libach var aleine med den rosa trøya. Uegoistisk nok spilte hu ballen til bedre plasserte Fjeld, som spaserte ballen inn til sitt andre mål for kvelden.

Anna Fjeld blei tomålsscorer. Foto: Inge Wallumrød

 

Minuttet seinere slo Berg Hansen en corner inn til Melling. Hu la ballen til rette for Libach, som fyrte av; men atter en gang blei ballen redda på strek.. Vålerenga holdt nå trøkket oppe og etter et tre minutters langt angrep styrte Fjeld et innlegg en drøy meter utafor – igjen.

 

Løkås herja vilt med venstrebacken til Ørn stort sett hele kampen og det kom utallige innlegg fra henne, som da Kamsvåg som fikk stå aleine på ni meter og sikte rett på den rosa trøya. Og to minutter seinere var det Libach sin tur til å ekspedere et innlegg fra Velde mot den magnetiske rosa trøya.

 

Men så, bare minuttet seinere skaffa Løkås Vålerenga en corner. Berg Hansen fant hodesterke Kamsvåg og Vålerengas tredje ball i krysset denne kvelden var et faktum. Eller som Sócrates Brasileiro Sampaio de Souza Vieira de Oliveira ville ha sagt det: Det er ikke mål hvis det ikke er pent! Samme Kamsvåg fikk sjansen med låret fra fire meters hold bare minuttet seinere. Denne gangen gikk ballen over, men Vålerenga ga seg ikke og Haugstad dunka inn det femte målet på volley fra sekstenmeteren.

 

Etter dette fulgte det en rekke Vålerengasjanser og Ørn spillernes fokus begynte panisk å rettes mot klokka og hvor lenge det var igjen før lidelsen var over og de kunne legge seg ned og bite i det kunstige gresset på Lystlunden. Dommeren var dem barmhjertig og droppa tilleggstid for bytter og sånn. Like greit. Vålerengas damer vant med samme sifre som herrene gjorde i 2008. Det er på tide med et sitat fra en annen astronaut, Neil Armstrong: The Eagle has landed!

 

Ørn Horten – Vålerenga 0 5 (0 2)

 

Kampfakta:

4 min. 0-1 Ida Kristoffersen
44 min. 0-2 Anna Fjeld (Ida Nordby)
60 min. 0-3 Anna Fjeld (Marte Libach)
73 min. 0-4 Karen Kamsvåg (Cecilie Berg Hansen)
76 min. 0-5 Kristin Haugstad (Cecilie Berg Hansen)

 

Målsjanser:

Ørn: 2
Vålerenga: 33

 

Vålerengas lag:

 

Reidun Jensen
Susanne Johnsen – Hilde Ånneland – Hanne Mællingsæter – Silje Kronkvist
Ida Kristoffersen – Cecilie Berg Hansen – Ida Nordby
Tone Løkås – Marte Libach – Anna Fjeld

 

Innbyttere:

Karen Kamsvåg 39 min for Hilde Ånneland
Kristin Haugstad 26 min for Anna Fjeld
Bente Velde 20 min for Ida Kristoffersen

 

Opprinnelig publisert på klanen.no.