Å skyte spurv med kanon!

10.06.2010 av under 2010, Damer, Fotball | 2 kommentater

Kanonene på Akershus festning er lada. Søndag klokka 14 får hovedstaden besøk av skarrepakket fra Bergen, denne gangen representert gjennom Sandviken. Ja, dere leste riktig, ikke Sandvika slik vi er vant med, men Sandviken. I Bergen har de nemlig droppa hunkjønnet. Allikevel sender de et lag fullt av kvinnfolk for å bli knust av den blårøde arméen.

 

Sandvikens store stolthet, ikon og eneveldende kjendis er bastarden Gullars. Denne meget tvilsomme hybridrasen av gulspurv og pingvin er det eneste bergenserne noen gang har klart å skape på egenhånd. Alt annet har de lånt fra andre steder. Gullars bor i Sandviken, som ligger under Sandviksfjellet, ett av de ni fjellene som omkranser Bergen. Ja, for du visste vel at det var ni fjell? De syv fjellene er noe bergenserne selv har finni på i et forsøk på å få bygda til å virke like fjong som Roma med sine syv høyder.

 

Det er forøvrig ikke første gang bergenserne har adoptert andre stormakters kjennetegn. Skarre-r blei innført på attenhundretallet fordi de ville ha en like særprega uttale som de flotte fruene i Paris. For å få dialketen likest mulig, blei også vokalene dratt ut i all evighet, med det resultatet at det virker som om bergensere har veldig mye å si. Det har de ikke, det er bare det at hver gang de skal si noe, så tar det en halv evighet før de blir ferdig med setninga. Alt takket være disse drømmene om fintfolket i Paris.

 

Det lokale ølet har fått navnet sitt etter et tysk handelsimperium, Hansa. Hansa betyr egentlig væpna folk og det er ikke uten grunn at Bergen er det eneste stedet i hele verden som synes buekorps, altså bevæpna musikanter, er positivt, flott og en tradisjon de ønsker å viderformidle. Dette er de virkelig stolte av i Bergen, spesielt på 17. mai. Mens resten av Norge jubler og organiserer barnetog, står Sandvikens Bataljon fram med en militærparade. Ikke like skremmende som Francos flotte parader i sin tid, men sikkert nok til at Indigo gjemmer seg under lokket på søplekassa si. Vel, Sandviken kan prøve, men de skremmer ingen i hovedstaden. La dem bare komme. Det er på tide å la den masete spurvepingvinen bli kanonføde…

 

Opprinnelig publisert på klanen.no.

 

  1. […] Damene har allerede satt historie i cupen. De har aldri før nådd en åttendelsfinale, men det er ingen grunn til å stoppe der. Sandviken har ikke vært i en kvartfinale siden 2003 og det finnes overhodet ikke et grunnlag for å tru på at de skal klare det i år heller. For Sandviken hadde sin storhetstid på 1990-tallet, og de vant også cupen i 1995, men etter at Bjørnar (seinere Arna/Bjørnar) rykka opp i 1997 har de bare vært en bleik skygge i skarrebygda. For mer informasjon om Sandviken anbefaler vi en gammel artikkel fra 2010: Å skyte spurv med kanon! […]

  2. Hey! I simply would like to provide a huge thumbs up with this good information you have here on it all publish. I’ll be coming back again to your blogs for even more soon.