Halléns diskriminering av kvinnefotballen

14.06.2012 av under Gjetord | 9 kommentater

Yngve Hallén har i sin tid som fotballpresident, eller mafioso i galehuset på Ullevaal, gjort seg bemerka i svært negativ grad. Han utfordrer og tråkker på fotballens demokratiske verdier til stadighet. I denne artikkelen skal vi ta for oss hva Hallén har gjort mot kvinnefotballen. For kvinnefotballen er nemlig alt for enkelt å oppsummere – ingenting! For det er svært negativt det som kommer fram. Og de fikk rett alle de som mente at Hallén og Einar Schultz kun ville løpe herrefotballens ærend da de tok over som henholdvis president og visepresident. Således er det en bedring med Bjarne Berntsen som visepresident nå, men at han ikke har gjennomslag i Halléns totalitære regimé skjønner vi. Vi snakker tross alt om en mafiaso som glisende stemte på Sepp Blatter og benytta tilsvarende metode som Blatter for å kvitte seg med sin konkurrent til presidentvalget.

 

7. mars 2010 blei Yngve Hallén innsatt som fotballpresident. Jenteløftet, som skulle gi toppserielaga én million kroner hvert år fra 2008-2012 og hjelpe toppserieklubbene til å bli selvdrevet, blei annonsert nedtrappa tre måneder etter Halléns tiltredelse. Reduseringa skulle altså være til 600 000 i 2011 og 400 000 i 2012. Dette skjedde etter at inntektene til forbundet hadde økt med 30 % og egenkapitalen var økt med 124 millioner kroner, fra 33 til 157 millioner. Det fantes overhodet ikke noe grunnlag for å redusere jenteløftet. Hallén brukte allikevel unnskyldninga om dårlig likviditet og måtte derfor redusere over hele fjøla. Men var dette sant? Reduserte Hallén over hele fjøla, eller reduserte han bare toppfotball kvinner?

 

Yngve Hallén overtok et budsjett for 2010. Dette var Sondre Kåfjords siste budsjett og dette fikk Hallén ikke gjort noe med, men budsjettene fra 2011 til 2013 er Halléns verk. Og betingelsene for budsjettene er prikk like det de var da Kåfjord slutta og Hallén overtok. Det var 16 lag i Tippeligaen, 16 lag i Adeccoligaen og 4 avdelinger av 14 lag i 2. divisjon i 2010. På kvinnesida var det 12 lag i Toppserien og 12 lag i 1. divisjon i 2010. Altså samme antall lag i toppfotballen for både kvinner og menn fra 2010 – 2013 er med andre ord like betingelser for utviklinga av budsjettene.

 

Budsjettene

La oss se på budsjettene lagt av fotballforbundet – eller Hallén da. Dette kan være langt og kjedelig for dem som ikke orker å lese talla, men det kommer en oppsummering lenger ned i artikkelen, så gidder du ikke lese, kan du hopper rett dit. I mens tar vi en rask titt på enkelte budsjettposter, talla er i millioner kroner. Fordi som ikke forstår hva en million kroner er, så tilsvarer altså én million kroner 17 857 pils på Bohemen. Sånn, da har vi satt det i perspektiv.

 

Det finnes mange poster i forbundets budsjett der forskjellene er klart gjemt bort. A-landslag menn og kvinner ligger under samme budsjettpost, det samme gjør aldersbestemte landslag og breddefotball. Disse er derfor uinteressante for å belyse forskjellsbehandlinga mellom menn og kvinner, så selv om vi gjerne skulle sparka Yngve Hallén kraftig i ballene for talentutvikling og breddefotball, så tar vi ikke det nå – kanskje ved en seinere anledning. Denne gang tar vi de postene der kjønnene kan skilles helt klart og tydelig.

 

Vi begynner med utgiftsposten til bruk på toppfotball herrer. Kåfjord sitt budsjett i 2010 var på 207,7 millioner kroner. Hallén har økt postene for hvert eneste år fra 2011 til 2013. Det gir svært så grønne tall for gutta.

 

År

President

Budsjett

Endring

Totalt

2010

Sondre Kåfjord

207,7

 

 

2011

Yngve Hallén

227,7

9,6 %

9,6 %

2012

Yngve Hallén

256,2

12,5 %

23,4 %

2013

Yngve Hallén

306,1

19,5 %

47,4 %

 

La oss da se på tilsvarende post for toppfotball kvinner. Kåfjord sitt budsjett var i 2010 på 27,4 millioner kroner. Hallén sine budsjetter vil gi illrød ansiktsfarge på Anniken Huitfeldt dersom hu skulle snuble over dem.

 

År

President

Budsjett

Endring

Totalt

2010

Sondre Kåfjord

27,4

 

 

2011

Yngve Hallén

20,9

-23,7 %

-23,7 %

2012

Yngve Hallén

22,3

6,7 %

-18,6 %

2013

Yngve Hallén

22,2

-0,4 %

-19,0 %

 

Nå kommer et nytt vanskelig ord, kanskje værre enn å forstå tall uttrykt i millioner kroner – nemlig konsumprisindeksen. Konsumprisindeksen angis i prosent og er et tall på hvor mye mer ting koster – altså reell prisøkning. Nå er det sånn at ettersom vi ikke veit nøyaktig hvor mye prisstigninga blir i 2012 og 2013 ennå, så har vi forenkla littegrann. Vi skal se på prisøkninga fra 2010 til 2013, men antar at den vil være lik som prisøkninga fra 2008 til 2011, da det blir umulig å spå helt riktig for inneværende og neste år. I perioden 2008 – 2011 var konsumprisindeksen på 5,9 %. Med andre ord så må budsjettene i perioden økes med 5,9 % dersom man skal ha samme forutsetninger i Halléns budsjettår 2013, som man hadde i Kåfjords siste budsjettår 2010.

 

Oppsummering budsjett

For toppfotball herrer ser det knakende feiende rosenrødt ut de budsjettalla Hallén framlegger hvert år. Det er 39,2 % mer spenn til utvikling i Yngve Halléns budsjettår 2013 enn det var i Sondre Kåfjords budsjettår 2010. Like hyggelig er det ikke for de som driver med toppfotball for damer. De har 23,5 % mindre å rutte med i 2013 enn de hadde i 2010. Jommen sa vi jenteløft. Og fornuften i det hele? Vel, vi må redusere utgiftene overalt sa Hallén – så økte han den desidert største utgiftsposten forbundet har med 39,2 % og reduserte en bitteliten post med 23,5 %.

 

Totalt sett, medregna konsumprisindeksen, spytter Yngve Hallén inn 79,3 millioner kroner mer i toppfotballen – en økning på 31,9 %. Hvor blei det av budsjettkuttene? Å ja, de gjaldt små poster som berørte damer, så kunne han selv bruke så mye han ville på akkurat det han personlig vil holde på med. Sogndal har jo ikke noe toppfotballag på kvinnesida.

 

Totalitær

I 2011 ville Hallén gjøre noen endringer i 1. divisjon for damer. Han så sitt snitt til å redusere denne budsjettposten ytterligere. Kort fortalt ville han redusere utgiftene ved å la være å inkludere de 12 laga i 1. divisjon i potten toppfotball. Ved å splitte divisjonen i fire divisjoner av 10 lag, kunne han nemlig ta penger fra breddefondet. En slik drastisk endring ville han også ta utenom tinget – demokrati er nemlig et skjellsord i Halléns ører. Det gikk selvfølgelig ikke, men akkurat likt Hitler i Der Untergang, Hallén blei rasende og skjelte ut personen som fortalte ham at dette måtte opp på tinget. Der røyk et ytterligere kutt for toppfotball kvinner i budsjettet hans – et kutt han kunne skjule slik at han kunne spytta enda mer inn i toppfotball herrer.

 

Cupfinalen

Det siste påfunnet til Hallén er at cupfinalen ikke kan spilles på Ullevaal Stadion. Banen tåler visstnok ikke to kamper dagene etter hverandre, på tross av at de har Norges dyktigste gressdoktor, drivhus og undervarme. Dessuten kan de dekke banen med duk i tilfelle det skulle komme snø, men nei da. Cupfinalen flyttes ut til den bitte lille togstasjonen, med bare to puber og ingen restauranter som serverer mer enn treretters middag. Banketten blir vel på Thon Hotel som er av en litt annen standard enn Grand, men der er det nok billig, for Thon sponser jo toppserien, så der fikk Hallén lagt inn enda et budsjekkutt i toppfotball kvinner. Selvfølgelig har både spillerne selv, laga og divisjonsforeninga for norsk kvinnefotball reagert på dette, men vi tipper dem taler for døve ører.

 

Kick-off

Enda bedre var det at Hallén inviterte til kick-off samtidig for toppserien og tippeligaen; men tydeligvis ikke hadde fått med seg at toppserielaga var på La Manga den helga. Med andre ord var det altså kick-off for toppserien uten at toppseriens representanter kunne være til stede. På den måten fikk Hallén sikra seg at tippeligaen fikk all oppmerksomhet. For i Halléns fotballforbund er ikke damer og herrer likeverdige. Og det fant vi en god grunn til å belyse akkurat nå.

 

Dommeroppsettet

Egentlig skulle vi også ta et oppgjør med dommeroppsettet i denne sammenheng. Hoveddommeren i toppseriekampen mellom Vålerenga og Fart har nemlig ikke vært dommer i halvannet år en gang og ikke vært kretsdommer i et halvt år. Men bleikfeigingene i forbundet tør ikke svare på tre enkle spørsmål. De to første gjaldt tippeligaen, adeccoligaen, oddsenligaen og toppserien og handla om krav for å være dommer i disse divisjonene, samt satsende dommerne får betalt. Det siste spørsmålet var et spørsmål om det er viktigere at dommerne er kvinner enn at det er kvalitet på dømminga i toppserien. Ettersom ingen vil svare, så antar vi at kravene er vilt forskjellige, at satsene er vilt forskjellige og at kvalitet på dømminga i toppserien er underordna.

 

Landslagets fall

Norges kvinnelandslag hadde aldri nådd kortere enn en kvartfinale i VM. Andre år med Yngve Hallén som leder, røyk laget på huet og ræva ut i gruppespillet og er dermed ikke kvalifisert for OL. Værst av alt, per dags dato ligger Norge på tredjeplass i EM-kvaliken, bak Belgia og Island. Norge har heller aldri bomma på et EM-sluttspill før Hallén tok over. Men rart er det ikke. Reduserer du satsinga på utviklingsarenaene, så reduserer du samtidig kvaliteten på landslaget. Det henger nemlig sammen.

 

Oppsummering

Totalt sett synes vi tallas tale er så klar at det overhodet ikke finnes noen tvil om at Yngve Hallén driver forbundet på en måte som er kjønnsdiskriminerende. Vi reagerer også på hans tydelige blanke løgn angående budsjettjustering, som tydeligvis kun var til for å gi toppfotball herrer mer å rutte med, mens resten har måtti lide. På dette grunnlaget fatter vi ikke hvordan Hallén kunne bli gjenvalgt, på tross av manglende motkandidater. Yngve Hallén er en maktsyk løgner, totalitær leder og han bryter idrettens fair play regler – i tillegg til at han driver kjønnsdiskriminering. Det er på tide at Hallén sendes tilbake til en hverdag, der koking av saft utgjør hele inntektskilden hans, før han rekker å ødelegge norsk kvinnefotball fullstendig.

 

Vålerenga i dag:

18:30 Fotball: Bærum – Vålerenga G19, Interkrets, Sandvika Stadion

20:15 Fotball: Øvrevoll Hosle – Vålerenga J19, Interkrets, Jarmyra kunstgress

 

 1. jan reidar sier:

  Meget godt skrevet !!!! Dette er utrolig viktig , og en utrolig sak. I det lengre perspektiv ser dette nesten ut som en utrydningav det ene kjønnet i fotballen!!
   
  Takk for gode ord, rene fakta, og en spissformulering som er hhelt på sin plass !!!

 2. san Paolo sier:

  Takk!
  Slik gransking/undesøkende journalistikk oppsummerer hva Hallén egentlig driver med…
  Nei til damene (som hadde lite fra før). Mer til de rike gutta. Hallé er Blatters mann all the way. Blæh!

 3. oppgitt sier:

  Jeg sluttet å lese da du dro inn sammenligningen med Hitler. Greit å sette ting på spissen, men dette blir bare smakløst.

  • Hjesus sier:

   Deg om det. Begge blei valgt av folket, men etter å ha blitt valgt oppretta de et diktatur. Måten Hallén kvitta seg med en brysom konkurrent, Erik Loe, minner veldig om totalitære diktaturers måte å kvitte seg med konkurrenter på. Jeg kunne like gjerne brukt Burma som eksempel, for Hallén har vel satt Loe i samme "husarrest" som juntaen har satt Aung San Suu Kyi i. Så lenge Hallén går utenom demokratiske prosesser så kommer Sotahjørnet til å sammenligne ham med totalitære styrer.

 4. Narren sier:

  Bra greie, Rune!
  Det er ikke noe i veien for å sende (hele eller deler av) dette til kulturministeren. Mailadressen hennes er offentlig, og er følgende: anniken.huitfeldt@kud.dep.no
   

 5. […] Sotahjørnet tidligere har bevist Halléns diskriminering av kvinnefotballen økonomisk, hindrer oss heller ikke i å bevise det samme med kamptidspunkter. Det er […]

 6. […] både blant vålerengasupportere og andre. Det samme gjorde artikkelen om Halléns diskriminering av kvinnefotballen. Og undertegnede har tatt opp flere forhold der mørkemennene på Ullevaal direkte […]

 7. […] skikkelig dypt i Norges Fotball Fienders økonomiske årsrapporter. Det resulterte i Halléns diskriminering av kvinnefotballen. Ei uke tidligere starta det møysommelige arbeidet etter den korte artikkelen Fjern […]

 8. […] noen lurer på hvorfor så kan de lese artikkelen vi skreiv for halvannet år sida, Halléns diskriminering av kvinnefotballen. Moralen er: Vi stjeler fra de fattige og gir til de […]