Warning: getimagesize(): Filename cannot be empty in /home/4/s/sotahjornet/www/wp-content/plugins/wp-open-graph/output.class.php on line 308
 

Stadion og litt EM-kvalik

13.06.2012 av under Gjetord | 2 kommentater

Harmeet Singh og det norske G21-landslaget tok en knepen seier mot Island. 2 – 1 målet kom helt på tampen av kampen og redda spenninga i gruppe 8. Norge ligger nemlig på andre plass, to poeng bak England med to kamper igjen å spille. At Norge hadde problemer med å score mål kom kanskje ikke som noen overraskelse. Marcus Pedersen måtte nemlig kaste inn håndkleet på grunn av sykdom og da er det som sagt veldig vanskelig å score mål. Med to kamper igjen har Norge en alle tiders mulighet til å komme til play-offkampa. Det er ti puljevinnere og de fire beste andreplassene som kommer til play-off. Norge kjemper om å bli beste toer, eller de kan vinne hele pulja ved å slå Belgia og England borte

 

Stadionsaken

Berit Skarholt og Plan- og bygningsetaten fortsetter å stikke kjepper kjepper i armeringsjernet på Vålerengas nye stadion. Det siste påskuddet dems gjelder forståelsen for allmenn tilgjengelighet. De mener nå at ”det nye fotballanleggets kunstgressbane skal være tilgjengelig for alle, på samme vilkår somdagens treningsfelt på ved Vallhall.” Vi er litt usikre på hva på ved betyr, men det står nå sånn i saksdokumentet.

 

Problemet er bare at dette er en helt tullete problemstilling. Det har aldri vært uttalt på denne måten før og Skarholt og resten av treneringsgjengen i Plan- og bygningsetaten kan umulig ha lest igjennom dokumentasjonen levert til EFTA Surveillance Authority (ESA) og da må man begynne å lure p hvorfor akkurat slike ting skal dukke opp nå.

 

Det ESA har godkjent er: Vålerenga Fotball vil være forpliktet til å bidra med følgende virksomhet uten overskudd i tretti år.

  1. Vålerenga Fotball skal forplikte seg til å låne ut de varme områdene / VIP-områdene gratis til ungdomsaktiviteter uten overskudd på kveldstid etter skoletid. Området måler 4000 kvadratmeter. (…)
  2. Vålerenga vil forplikte seg til å stille stadion (bane og tilhørende områder) til disposisjon for lokale organisasjoner og arrangementer på selvkost for inntil 20 dager per år. Leietakere kan være ideelle organisasjoner, for eksempel Norway Cup, Hafslund Cup, Fargerik Fotball, Røde Kors, Frelsesarméen, Kirkens Nødhjelp etc. (…)
  3. Vålerenga Fotball skal forplikte seg til å gjennomføre sosiale programmer som Jobbsjansen, Vålerenga Mot Rasisme og Inkluderingsprosjektet i de varme områdene av stadion. (…) Disse programmene vil ha tre heltidsansatte.

 

Så hva er egentlig problemet? Sånn vi ser det, burde dette bli behandla av byrådet i løpet av denne måneden; men så er dette med oslopolitikere da. De bruker så forbanna mye mer tid på alt mulig enn det alle andre politikere gjør. Til sammenligning tok det 8 måneder for Mjøndalen å bygge ny stadion…

 

  1. […] at saken skulle opp i byrådet i disse dager, men det dukker stadig opp nye skjær i sjøen. På Sotahjørnets Venner  skriver Rune […]

  2. […] at saken skulle opp i byrådet i disse dager, men det dukker stadig opp nye skjær i sjøen. På Sotahjørnets Venner skriver Rune […]