Utklassing, men elendig uttelling

12.06.2012 av under 2012, Damer, Fotball | Ingen kommentarer

Vålerenga tok i mot bunnlaget i toppserien og de beviste hvorfor de er nettopp bunnlaget. I løpet av 90 minutter med fotball, klarte ikke mjøslaget å produsere én eneste målsjanse. Ikke én gang blei Karlsrud satt på prøve – jeg tror aldri jeg har sett et så dårlig fotballag, som hele tida var på etterskudd og måtte felle, holde eller hekte Vålerengaspillerne for at det ikke skulle bli overtall – men som sjølsagt aldri blei straffa av dommeren. Det kom kanskje et frispark, men aldri et kort. Dommeren i seg selv var en katastrofe, langt unna i absolutt alle situasjoner og det tok gjerne et halvt minutt fra assistentdommerne vinka for offside, til publikum fikk fortalt henne at hu måtte blåse.

 

Den første halvdelen av første omgang holdt riktignok bønda stand. Vålerenga produserte tre cornere, som alle blei slått høyt inn i feltet. Der er vi vant til at Vålerenga er med i duellene, men når keeperen til bønda er fire meter høy og tre meter brei, så nytta ikke det. Kristin Haugstad burde allikevel sendt Vålerenga i ledelsen etter et innlegg fra Tone Løkås, men hu styrte ballen rett utafor stanga.

 

Så telte vi målgivende pasning på Lill Yvonne Karlsrud og lar det stå med det. Hu spilte langt ut mot Rebecca Angus som var aleine med keeper. Lobben blei litt for hard og traff tverrliggeren, men vi gjentar: At Angus bomma der kan ikke Karlsrud klandres for, så vi teller altså målgivende uansett. Angus får 20 straffepush-ups. Hu var forøvrig frisk og løpsvillig og ti minutter seinere var hu igjen aleine med keeper etter en fin stikker fra Tina Wulf. Denne gangen skøyt hu mot lengste, men keeper Lisabet Johansen redda. 20 nye straffepush-ups deles ut til Angus, og Wulf får registrert målgivende pasning.

 

Så, etter 35 minutters spill blei det en rekke dueller på 16-meteren. Til slutt klarte Angus å få ballen noen meter til sida. Der sto Haugstad mutters aleine, men selv om hu hadde massevis av tid til å ta ned ballen, så valgte hu å gjøre det pent. Haugstad klinka til på hel volley og ballen suste opp i keepers høyre hjørne. Endelig! Et mål det bare er å håpe at Vålerenga legger ut video av. La oss sitere gode gamle Sócrates: Det er ikke mål hvis det ikke er pent.

Kristin Haugstad scora på en flott volley. Foto: Kenneth Myhre.

 

Bønda blei pressa hardt tilbake og det resulterte i skudd fra 20 meter både av midtstopper Elisabeth Bakken og venstreback Sharon Hansen. Uten uttelling, men da Hansen dro seg ned på sida og fant hodet til Angus på to meters hold var det bare å juble for nok et mål – trodde vi. Angus presterte å sette ballen over tverrligger, en prestasjon undertegnede ikke hadde klart om han hadde fått tusen forsøk. Tyve nye straffepush-ups deles ut til Angus og målgivende pasning telles opp på Hansen. Det får være måte på å misbruke ferdigscora innlegg.

 

På overtid av første omgang hadde Haugstad muligheten til å bli tomålsscorer. Hu fikk et innlegg fra Angus og storma fram langs femmeteren. I duell med en fartstopper fikk hu allikevel ordentlig trykk på headinga, men ballen strøyk desverre på feil side av tverrliggeren.

 

Andre omgang fortsatte slik den første hadde vært. Wulf skøyt over, Haugstad heada to centimeter utafor fra seks meter og Løkås sin volley gikk over. Så kom Haugstad igjennom på venstresida og slo en markkryper inn mot Angus som kom mot første stolpe foran forsvarsspilleren. Det var bare å styre ballen i mål, men hva Angus prøvde å sparke på vites ikke – det var i hvert fall ikke ballen for den rulla videre gjennom forsvaret. Målgivende pasning til Haugstad igjen og tyve nye straffepush-ups til Angus.

 

Så kom den mest kontroversielle situasjonen av alle. Kathrine Kronkvist, som kom inn etter en drøy times spill for en skadd Hanne Mellingssæter, blei spilt igjennom aleine med keeper. Lene Bredesen var klart på etterskudd, men kasta seg etter Kronkvist på 18 meter og tok kvelertak på henne bakra. Årets klareste røde kort, hverken assistentdommer eller hoveddommer gadd derimot å reagere. Det blei ikke frispark en gang. Når dommerne til de grader deler ut landbruksstøtte så er det rett og slett latterlig, men hva kan man vente når forbundet i en toppseriekamp setter opp en dommer som tok sitt første dommerkurs for under halvannet år sida.

 

Men Vålerenga fortsatte å male på. Anna Fjeld viste frem takter som kunne ha skremt selv Ezinne Okparaebo der hu stakk igjennom på venstrekanten. Ned til linja gikk det og et hardt innlegg mot Kronkvist. Kronkvist var i en hard duell inne i femmeteren, men fikk flikka ballen videre til Løkås som også var i duell. To meter fra mållinja vendte hu bort forsvarsspilleren og fikk fyrt av. Et herlig mål etter et flott angrep. Kampen var avgjort.

Tone Løkås var letta etter å ha punktert kampen. Foto: Kenneth Myhre.

 

Vi vurderer å gi ut straffepush-ups til Kronkvist også som i løpet av ni minutter presterte å brenne fire sjanser, men nøyer oss med å nevne at Fjeld på overtid bomme med 10 centimeter da hu forsøkte fra skrå vinkel å skru ballen opp i det lengste krysset. Vålerenga tok i hvert fall tre poeng og klatra opp på syvende plass på tabellen, men slik sjansesløsing har de ikke råd til når motstanden blir sterkere.

 

Vålerenga – Fart 2 – 0 (1 – 0)

Lørdag 09.06.2012 15:00

Vallhall

Toppserien

124 tilskuere

 

 

Vålerengas lag:

Lill Yvonne Karlsrud

Cathrine Rolness – Elisabeth Bakken – Hanne Mellingsæter – Sharon Hansen

Solveig Gulbrandsen – Tina Wulf – Maria Arnesen

Tone Løkås – Rebecca Angus – Kristin Haugstad

 

Farts lag:

Lisabet Johansen

Mari Olastuen – Thea Dybvig – Lene Bredesen – Ida Grubben

Marte Enkerud – Linda Stubbsveen – Ane Olsen – Mina Kjørum – Ane Holmlund

Anette Pedersen

 

Kampfakta:

36 1-0  Mål Kristin Haugstad (Rebecca Angus)
46   Ut Marte Enkerud (Fart)
46   Inn Guro Flugstad (Fart)
61   Ut Hanne Mellingsæter (Vålerenga)
61   Inn Kathrine Kronkvist (Vålerenga)
72   Ut Kristin Haugstad (Vålerenga)
72   Inn Anna Fjeld (Vålerenga)
77 2-0 Mål Tone Løkås (Kathrine Kronkvist, Anna Fjeld)
80   Ut Ane Holmlund (Fart)
80   Inn Maren Kristine Andersen (Fart)
89   Ut Linda Stubsveen (Fart)
89   Inn Mari Alnæs (Fart)

 

Målsjanser Vålerenga Fart  
1. omgang 10 0  
2. omgang 13 0  
Totalt 23 0  
       
Cornere Vålerenga Fart  
1. omgang 5 1  
2. omgang 2 0  
Totalt 7 1  

Vålerengas beste: Kristin Haugstad

 

Lill Yvonne Karlsrud – 5

Egentlig helt håpløst å gi Karlsrud karakter ettersom  hu svært sjeldent var borte i ballen, men hu får fire poeng for oppmøtet og et ekstra poeng for den målgivende pasninga som Angus brant. Våken og var sweeper de få gangene Fart slo i bakrom.

 

Cathrine Rolness – 4

Hadde som resten av forsvaret full kontroll defensivt, men er skuffende lite involvert framover. Skulle gjerne sett henne doble mer på kant med Løkås eller komme i støtte når Løkås går til dødlinja, slik at det er en spiller der som kan slå innlegga helt upressa.

 

Hanne Mellingsæter – 5

Solid som midtstopper og flink til å styre bak. Også litt lite involvert offensivt denne gang, er vant til mer fra den kanten. Måtte ut med en smell etter én drøy time.

 

Elisabeth Bakken – 6

Slår veldig presise langpasninger, men skulle gjerne sett at hu oftere valgte å benytte seg av midtbanen. Hadde et par brukbare avslutninger uten at heller hu fikk uttelling.

 

Sharon Hansen – 6

Den mest offensive i forsvarsrekka, men var også tilbake og tok løpsduellene når Fart forsøkte seg i bakrom. Hadde gode innlegg og fortjente minst én målgivende pasning i denne kampen.

 

Tina Wulf – 6

Balanserte midtbanen og viste et godt overblikk med fine stikkere. Noterte vel også en målgivende på henne uten at det blei mål. Fikk litt ryggsekk på et par skudd. Slo cornerne dessverre i keeperhøyde i første omgang. Fikk beskjed fra benken og retta opp på de to i andre omgang.

 

Maria Arnesen – 3

En av de dårligste kampa Arnesen har spilt siden hu kom til klubben. Den vanligvis så presise pasningsfoten var alt annet enn presis, og på blokka er det notert hele fem overgangsmuligheter for Fart etter feilpasning fra Arnesen. Det ville ha straffa seg mot et bedre lag som for eksempel Setskog. Skudda satt heller ikke denne gang.

 

Solveig Gulbrandsen – 6

Litt anonym til henne å være, ville forventa at hu dominerte mer mot en såpass svak motstander, men det blei mer på det jevne i denne kampen. Avslutta som midtstopper den siste halve timen og var faktisk mer synlig da.

 

Tone Løkås – 6

Kom til flere innlegg fra sin høyreposisjon og hadde også noen gode avslutninger. Gjorde en bra prestasjon ved å vende bort forsvarsspilleren på målet.

 

Rebecca Angus – 6

Løp veldig mye og ofte veldig bra. Vant mange dueller og kom til store målsjanser. Vant også duellen som førte til Haugstads scoring. Kunne fort ha fått en nier, men bomma på fire ferdigscora mål og det fører i stedet til at hu skylder undertegnede 80 straffepush-ups.

 

Kristin Haugstad – 6

Målet var en perle det er verdt å se mange ganger i reprise. Hadde også flere andre gode avslutninger og var flink til å komme seg fri fra backen og var nære på å få flere målgivende pasninger.