Warning: getimagesize(): Filename cannot be empty in /home/4/s/sotahjornet/www/wp-content/plugins/wp-open-graph/output.class.php on line 308
 

Marginer i mot

11.06.2012 av under 2012, Fotball, Herrer | 1 kommentar

Det skulle være ungdommelig teknisk totalfotball mot gammel rutine og kraftfotball i Vallhall denne søndagen. Vålerenga stilte så og si med et reint juniorlag, bare Gudmund Kongshavn (21) og Ahmed El Amrani (20) var spillere som ikke holdt juniornivå. Til sammenligning var det ingen juniorspillere på Gjøvik. En snittalder på 18,6 mot 23,7 skulle i bunn og grunn være rått parti.

 

Første omgang var jevn. Vålerenga klinka til fra start og Chuma Anene viste at han er god med ballen i beina. Allerede før seks minutter var spilt, slo han et nydelig innlegg fra høyre side. Inn på bakre stolpe kom Monir Benmoussa og breisida ballen tilbake i det lengste hjørnet. Kampens første målsjanse – kampens første mål. Var dette dagen da gutta skulle vise effektivitet foran mål?

 

Fire minutter seinere fikk Vålerenga sjansen til å doble ledelsen. Benmoussa blei felt på venstrekanten og Ghayas Zahid slo et perfekt frispark på pannebrasken til Shåresh Ahmadi. I duell med to røslige karer som reiv og sleit i ham, klarte Ahmadi dessverre ikke å styre headinga på mål.

 

Det neste kvarteret skjedde det lite foran mål, før El Amrani gjorde en generaltabbe på høyrebacken.  Han forsøkte å dra av Stian Simenstad, men mista ballen. Innlegget traff ikke spissen Rytis Leiluga, som nylig hadde kommi inn for Thomas Fremo. Nicolai Næss kunne klarert til corner, men valgte å la ballen passere ut mot sidelinja, men der kom Anders Blom Jensen. Han dro med seg ballen til dødlinja og slo inn. Kongshavn fikk brutt innlegget fra å nå Leiluga, men slo det rett ut på Thomas Andersen som fyrte av. Skuddet redda Kamer Qaka på streken, men returen satte Leiluga helt nede i Kongshavn høyre hjørne. Utligning på en meget grov forsvarstabbe av El Amrani – og ikke veldig patent av Næss heller.

 

Begge lag hadde sine sjanser etterpå, men avslutningene var ikke gode nok, men på overtid skar Blom Jensen inn fra høyresida og klinte ballen opp på undersida av tverrligger – og ut. Sånn sett var nok Gjøvik nærmest ledelse til pause, men alt i alt var uavgjort til pause helt greit.

 

Etter å ha vært forholdsvis anonym i første omgang, begynte Lars Vincent Andesen å vise seg fram i den andre. Først en perfekt slått corner som Shola Akinyemi headda ut til Anene som hadde all verdens tid til å sette ballen i mål, men han traff den ene spilleren som sto på streken; men Vålerenga vant raskt tilbake ballen og Ghayas Zahid dro seg til en brukbar skuddmulighet, men traff på feil side av stolpen. Et par gode innlegg til fra Andersen traff Ahmadi, som litt uforståelig valgte å dempe ballene i stedet for å avslutte på første touch. Det var nå bare gått fem minutter av andre omgang og Vålerenga kjørte over Gjøvik.

 

Spillet roa seg litt ned og Gjøvik kom litt med i kampen igjen gjennom å slå langt og bruke muskler. Et klassisk annendivisjonslag med lite teknikk, men med mye duellstyrke. Allikevel sutra de noe grusomt på tross av at de var laget som kom med strake bein og viste knotter, brukte albuer i dueller og gikk hardt inn i ryggen på vålerengaspillerne. Men bønder er bønder.

 

Næss slo en lang ball mot Ahmadi. Ahmadi dempa på brystet og la igjen til Zahid, som slo på første touch ut til Anene. Ahmadi og Zhaid storma inn mot føste stolpe, men Anene la over på bakre. Der sto nemlig Benmoussa helt fri og dro til på volley. Benmoussa var nærmere mål enn de fleste har vært på tilsvarende situasjoner i VM, men tverrliggeren sto dessverre en halvmeter for lavt. Minuttet seinere traff samme mann Akinyemi med en corner. Dessverre blei den styrt like utafor. Gjøvik forsøkte å gå i angrep, men Næss brøyt fint og satte fart over hele banen. På 18 meter spilte han igjennom Anene som forsøkte å plassere ballen i lengste. En beinparade fra keeper hindra Vålerengaledelse og dette var den tredje store sjansen på like mange minutter.

 

Ti minutter uten målsjanser fulgte, før Vålerenga igjen hadde en kanonade mot Gjøvik. Næss klinka et frispark fra 20 meter lavt. Keeper ga retur og det blei en haug av dueller inne i feltet, før ballen havna hos Benomoussa. Nok en volley og litt heldig klarte en Gjøvikforsvarer å endre ballens retning de nødvendige små vinklene til at den smøyg seg på feil side av stolpen. Corneren fra Andersen endte i tre huedueller som Vålerengaspillerne gikk seirende ut fra, før Akinyemi styrte ballen mot mål. Keeper var forøvrig mesterlig på plass og fikk avverga scoring.

 

Og da skjedde det som så ofte skjer. Gjøvik scora på sin første målsjanse i første omgang, de gjorde det samme i andre omgang. Ruben Andreas Furuseth slo hardt inn fra venstre og fant Jan Axel Skonnord på straffemerket. Han endra retninga på ballen og sendte den helt nede i Kongshavns venstre stolperot.

 

Det er egentlig ufattelig. Etter dette skapte Vålerenga en haug av målsjanser. Qaka plasserte ballen en meter over krysset. Zahid sin knallharde markkryper blei mesterlig redda av keeper. Moussa Nijes skudd fra 8 meter gikk utafor, Næss sitt frispark gikk utafor, Anene sin avslutning blei blokkert til corner og Qaka sin volley traff bare nettveggen. Alle sammen store målsjanser, men ingen uttelling. Så godt på overtid fikk Vålerenga corner. Opp i angrep kom Kongshavn og Andersens presise innleggsfot fant huet til Kongshavn som styrte ballen en halvmeter utafor.

 

Dermed gikk rekruttlaget på et meget ufortjent tap. Enkelte dager vil visst ikke ballen inn i nettet, men andre omgangen gutta presterte var det virkelig klasse over allikevel. De gir heller ikke opp selv om de kommer under og ligger foreløpig ikke i noen utsatt tabellposisjon. Alt i alt kan man si at dette rekruttlaget er langt bedre enn det rekruttlaget vi hadde i fjor og det tyder på at det gjøres noe riktig.

 

Vålerenga 2 – Gjøvik 1 – 2 (1 – 1)

Sørdag 10.06.2012 16:00

Vallhall

Oddsenligaen avdeling 1

 

Vålerengas lag:

Gudmund Kongshavn

Ahmed El Amrani – Nicolai Næss – Shola Akiniyemi – Lars Vincent Andersen

Kamer Qaka

Mathias Blårud – Ghayas Zahid

Chuma Anene – Shåresh Ahmadi – Monir Benmoussa

 

Gjøviks lag:

Kamil Olsztynski

Bernt Rune Stangeland – Thomas Andersen – Frank Louis Gram – Kristian Nikolaev Krastev

Stian Simenstad

Anders Blom Jensen – Lars Johan Kollhaugen – Jan Aksel Skonnord – Ruben Andreas Furuseth

Thomas Fremo

Kampfakta:

6 1-0  Mål Monir Benmoussa (Chuma Anene)
20   Gult Lars Johan Kollshaugen (Gjøvik)
25   Ut Thomas Fremo (Gjøvik)
25   Inn Rytis Leliuga (Gjøvik)
27 1-1 Mål Rytis Leliuga
40   Gult Kamer Qaka (Vålerenga)
52   Gult Ruben Andreas Furuseth (Gjøvik)
62   Gult Shola Akinyemi (Vålerenga)
72 1-2 Mål Jan Axel Skonnord (Ruben Andreas Furuseth)
78   Ut Monir Benmoussa (Vålerenga)
78   Inn Moussa Nije (Vålerenga)
80   Ut Anders Blom Jensen (Gjøvik)
80   Inn Geir Grønstad (Gjøvik)
89   Gult Thomas Andersen (Gjøvik)

 

Målsjanser Vålerenga Gjøvik  
1. omgang 5 4  
2. omgang 15 2  
Totalt 20 6  
       
Cornere Vålerenga Gjøvik  
1. omgang 0 2  
2. omgang 5 3  
Totalt 5 5  

 

Vålerengas beste: Lars Vincent Andersen

 

 

Gudmund Taksdal Kongshavn – 5

Gjør ingen feil og kunne ikke hindre baklengsmål. Er flink til å dirigere og sikker i det meste han gjør. Gode utspill, men har som vanlig fått poengtrekk for overdreven skarring.

 

Ahmed El Amrani – 4

Spilte egentlig en veldig god kamp på høyrebacken, men hadde et par unødvendige balltap. I tillegg kom den grove feilen der han mislykkes på en dragning på venstrebacken som førte til Gjøviks første mål.

 

Nicolai Næss – 5

Gode pasninger, solid på huet og et kjemperaid. Blei alt for passiv på Gjøviks første mål – så ut som han ikke var klar over at høyrevingen lå bak ham.

 

Shola Akinyemi – 6

God med ball og forholdsvis flink til å spille opp raskt i midtbaneleddet. Glapp i markeringa på det andre baklengsmålet, men ellers klarte han seg bra. Farlig frampå ved et par anledninger i angrep også.

 

Lars Vincent Andersen – 7

Starta forsiktig, men i andre omgang viste han seg fram. Stadig med framover og med særdeles gode innlegg. Kunne fort ha gått i fra denne kampen med både fem målgivende pasninger.

 

Kamer Qaka – 7

Gjør det meste riktig, men har et par unødvendige balltap. Det ser nesten alltid ut som om Qaka har bedre tid med ballen enn alle andre. Har et veldig godt overblikk og er flink til å vri spillet når det blir rom motsatt.

 

Mathias Blårud – 4

Jobba bra, men fikk ikke til så mye framover på banen. Ved et par anledninger hadde han gode skuddmuligheter men valgte i stedet å slå pasning. Fikk det tøft mot sterke gjøvikinger.

 

Ghayas Zahid – 6

Litt anonym i perioder, men veldig god når han våkner. Burde ha scora et par mål i dag, men var for unøyaktig i avslutningene.

 

Chuma Anene – 7

Skapte svært mye fra høyre side og fikk også en målgivende pasning. Allikevel, Anene skulle minst ha putta to mål selv i dag. Det trekker noe ned. På slutten blei han også for passiv og avventende. Burde bestemme seg for å gå på løp.

 

Shåresh Ahmadi – 7

Mange avslutninger, gjerne i duell med to og tre motstandere. Allikevel klarer han ofte å vinne. Måtte tåle svært mye juling i denne kampen og takla det bra. Dessverre fikk han ikke ballen inn, noe som er avgjørende for en spiss. Går ofte mot første stolpe og det etterlater et rom på bakre som venstrevingen kan komme inn i.

 

Monir Benmoussa – 6

Nære på ved flere anledninger og herja i perioder med Gjøviks høyreback. Flink til å trekke inn og komme på bakre og slik kom også målet. Hadde også gode volleyforsøk og var svært nære å bli tomålsscorer ved flere anledninger.

 

  1. […] Værre skulle det gå for rekruttgutta. De møtte tabellnabo Gjøvik i Oddsenligaen og tok oppskriftsmessig ledelsen 1 – 0 ved Monir Benmoussa. Gjøvik utligna på sitt første angrep og på tross av enorm innsats, enorm dominans og enorme sjanser i andre omgang – Gjøvik scora på sin første sjanse og vant kampen 1 – 2. Kampreferat kan leses her. […]