Warning: getimagesize(): Filename cannot be empty in /home/4/s/sotahjornet/www/wp-content/plugins/wp-open-graph/output.class.php on line 308
 

Frustrerende gode

26.05.2012 av under 2012, Fotball, Herrer | 1 kommentar

Tønsberg forsøkte seg med en knalltøff åpning. Allerede i første spilleminutt fikk de frispark 20 meter fra mål. Skuddet gikk hardt i nærmeste hjørnet, men Gudmund Kongshavn var fint ned og holdt ballen fast. Det skulle gå svært lang tid før Tønsberg skulle få sitt andre angrep i omgangen, for nå blei det leikestue. Sant å si fikk ikke Tønsberg låne ballen i det hele tatt. Det ene angrepet etter det andre blei rulla opp. Mest fra venstresida, men også på høyreside.

 

Det var Ibba Laajaab som slo de fleste innlegga, enten på rullende eller på frispark og cornere. Inne i feltet var stort sett Shåresh Ahmadi sterkest og fikk heada ballen mot mål. Etter et drøyt kvarters spill slo Kamer Qaka ballen fint igjennom til Shåresh Ahmadi ute på venstresida. Han gikk til dødlinja og slo ut. Fra 12 meter, midt foran mål plasserte Chuma Anene den sikkert nede i hjørnet og Vålerenga var i føringa.

 

Fram til scoringa hadde vi rundspilt Tønsberg. Nå var det plutselig ingen å rundspille mer, Tønsbergspillerne var ikke i nærheten av spillet. Etter åtte minutter med helt sinnsykt godt spill kom også uttellinga. Anene slo ballen på skrå bakover til Qaka, som sendte en nydelig stikkpasning inn til Shåresh Ahmadi på straffemerket. Han vendte vekk forsvarsspilleren og blei felt. Straffe. Lars Vincent Andersen gikk rolig fram og plasserte den til venstre nede i stolperota til keepere Stian Antonsen.

 

Rett etterpå smalt det igjen. Laajaab slo et flott innlegg til Ahmadi som breisida ballen til venstre for keeper Antonsen. Antonsen kom ned og fikk redda, men klarte ikke å holde den. Morten Berre på landslaget var framme og pirka ballen over mållinja. Og det stoppa liksom aldri. Suleiman skøyt over, Berre fikk nesten styrt et innlegg i mål, før Qaka dunka til og keeper måtte slå til corner.

 

5 min før pause kom Tønsberg til sin andre sjanse. Det var Anene som var nede på egen dødlinje ute ved hjørneflagget. Bak seg hadde han to tønsbergsspillere og Deniz Payasli. Han slo en blindpasning, perfekt slått til Grant Kerr. Kerr tok med seg ballen inn i feltet og forserte seg langs 16 meteren. Suleiman kom på etterskudd og Kerr var ute av balanse, men fikk allikevel til et kjempeskudd med retning for krysset. Kongshavn viste hvorfor han er i tigerstaden, og som Shere Khan var han i krysset og fikk tre fingre på ballen. Nok til å styre den ut av krysset og inn i stolpa.

 

Rett før pause måtte Vålerenga gjøre et bytte. Shola Akinyemi gikk ut med en ispose nederst på ryggen. Inn kom Ahmed El-Amrani og tok høyrebacken. Deniz Payasli gikk inn på midtstopperplass. Denne omgangen er det virkelig synd det bare var 135 tilskuere som fikk se, for makan til fantastisk spill har det sjeldent vært vist fram i Norge. Andre omgang var dømt til å bli en nedtur. Kampen var avgjort, tønsbergsspillerne sure og frustrerte og mer opptatt av dommeren enn av kampen. Vålerenga styrte det meste også i andre omgang, som blei langt sjansefattigere enn den første.

 

Laajaab fikk den største sjansen. Stillestående fra 25 meter fikk han kjempetreff. Ballen smalt i stolpa. Ellers var det lite å skrive om, annet enn at Morten Berre spilte de siste minuttene som midtstopper og at Enver Gashi fikk rødt kort. Det røde kortet kunne ikke vært klarere. Qaka hadde ballen og slo en støttepasning. Gashi kom inn i voldsom fart bakfra og regelrett sparka ned Qaka. Bevisst vold og Gashi får nå en like lang sommerpause som tippeligaspillerne har. Dette blir mange kampers karantene for svinet.

 

Vålerenga 2 – Tønsberg 3 – 0 (3 – 0)

26.05.2012 12:00

Vallhall Arena

Oddsenligaen avdeling 1

135 tilskuere

 

Vålerengas lag:

Gudmund Taksdal Kongshavn

Deniz Payasli – Shola Akinyemi – Simon Larsen – Lars Vincent Andersen

Ahmed Suleiman – Kamer Qaka

Morten Berre

Chuma Anene – Shåresh Ahmadi – Abdurahim Laajab

 

Tønsbergs lag:

Stian Antonsen
Andreas Berg Andresen – Omar Malik – Enver Gashi – Simon Aronsen Goplen
Jon Mikael Skaug – Mike Dauda Dumbuya – Grant Kerr – Fredrik Hauge
Christian Østli – Petter Hermansen

 

Kampfakta:

16 1-0  Mål Chuma Anene (Shåresh Ahmadi)
25 2-0 Mål Lars Vincent Andersen (straffe)
28 3-0 Mål Morten Berre (Shåresh Ahmadi)
39   Gult Grant Kerr (Tønsberg)
43   Ut Shola Akinyemi (Vålerenga)
43   Inn Ahmed El-Amrani (Vålerenga)
65   Ut Mike Dauda Dumbuya (Tønsberg)
65   Inn Martin Hem Hansen (Tønsberg)
72   Ut Andreas Berg Andresen (Tønsberg)
72   Inn Markus Markussen (Tønsberg)
72   Ut Fredrik Hauge (Tønsberg)
72   Inn Haakon Laaveg Mjell (Tønsberg)
77   Ut Chuma Anene (Vålerenga)
77   Inn Monir Benmoussa (Vålerenga)
82   Ut Deniz Payasli (Vålerenga)
82   Inn Riki Alba (Vålerenga)
88   Gult Monir Benmoussa (Vålerenga)
89   Rødt Enver Gashi (Tønsberg)

 

Målsjanser Vålerenga Tønsberg  
1. omgang 11 2  
2. omgang 4 1  
Totalt 15 3  
       
Cornere Vålerenga Tønsberg  
1. omgang 4 0  
2. omgang 0 0  
Totalt 4 0  

 

Vålerengas beste: Shåresh Ahmadi

Gudmund Taksdal Kongshavn – 6

Hadde svært lite å gjøre, men opptrer 100% prikkfritt i de situasjonene han kom i. Redninga hans på slutten av første omgang er det ikke mange keepere som tar. Viser hvilken ekstremt god keeper han er. Veldig tydelig i dirigeringa si, men som vanlig er han trukket ett poeng for overdreven skarring.

 

Deniz Payasli – 6

Meget solid kamp både som høyreback og midtstopper. Var også aktivt med framover og gjør faktisk ingen feil. Blokkerte den ene store sjansen Tønsberg var på vei til å få i andre omgang.

 

Shola Akinyemi – 7

Nok en solid kamp som midtstopper. Hadde full kontroll fram til han måtte ut med en skade i ryggen. Er kreativ med ballen i beina og det var et merkbart tap da han måtte ut ved pause.

 

Simon Larsen – 7

Var sjefen i forsvaret i dag. Hurtig som alltid og presis i pasningene, men ikke like kreativ son Akinyemi var.

 

Lars Vincent Andersen – 7

Nok en solid kamp av Andersen. Han er tryggheten selv på backen og det var nok aldri tvil om at nettopp han skulle ta straffesparket. Fortjener å få et innhopp i tippeligaen snart.

 

Ahmed Suleiman – 7

Veldig flink som ballvinner. Mangler fortsatt litt på det kreative angrepsspillet, men gjorde sitt til at midtbanen overkjørte Tønsberg fullstendig. Et par skudd kunne gått hatt litt bedre presisjon, men det er i hvert fall mye kraft i dem.

 

Kamer Qaka – 8

Er nesten umulig å ta i fra ham ballen, men mista den én gang på ærlig vis. Det blei nesten en stor målsjanse. Ellers er han en framtidig kaptein. Rolig og beherska, irriterende rolig med ballen. Frustrerte Tønsbergs spillere som hele tida fikk frispark i mot seg når han skjerma ballen. Blei sparka skikkelig ned på slutten. Stikkpasninga hans til Ahmadi som skapte straffa var det klasse over.

 

Morten Berre – 8

Typisk Berremål, men det er ikke bare det at han scorer. Berre går foran og trekker med seg alle a-lagsspillerne til å yte ekstra også på rekruttlaget. Oser autoritet og innsatsvilje. Gjorde det overraskende bra som midtstopper. Hva er det den mannen ikke mestrer?

 

Chuma Anene – 6

Scora et flott mål, men føler at han involverer seg litt for lite i spillet. Allikevel skaper han nok sjanser. Litt mye av og på.

 

Shåresh Ahmadi – 8

Vinner de fleste duellene i feltet og er veldig flink til å gjøre seg spillbar. Målgivende pasning og målgivende skudd, samt skaffa oss straffe. Kan trygt si at han var involvert i det som gjorde at Vålerenga vant kampen,. Jobber alltid godt som førsteforsvarer.

 

Abdurahim Laajaab – 8

Skapte svært mye fra sin venstre kant. Uvanlig bevegelig i dag, så ut som han endelig har forstått forskjellen på futsal og fotball. Dødballene traff nesten alltid der de skulle og hadde nok fått nieren om skuddet hans hadde gått inn i stedet for i stolpen.

 

Ahmed El-Amrani – 5

Gjorde sakene sine greit etter innhoppet, men er litt for usynlig framover på banen. Defensivt trygg.

 

  1. […] Riktignok var evigunge Morten Berre på landslaget og Abdurahim Laajaab på banen, men resten av spillerne var unggutter, selv om hverken Simon Larsen eller Gudmund Kongshavn lenger kan kalle seg juniorer. Spillet vi fikk se var helt fantastiske. Og det er stort sett unggutta som skaper spillet. Dette er spillestilen Martin Andresen ønsker å få til på a-laget, gjennom akademiet har Vålerenga utvikla nettopp den rette typen spillere. Og dersom styret har is i magen og tenker et par år framover, så kommer disse spillerne til å gjøre Vålerenga til norges soleklart beste lag – et lag som spiller publikumsvennlig, hurtig, bevegelig og ballbesittende fotball. Referat fra kampen kan dere lese her. […]