Dynamittrøyer til helvete!

25.05.2012 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Det er tippeligapause for Vålerenga, men toppserien ruller videre og på lørdag kommer dynammittrøyene på besøk til Vallhall. Byderbyet mellom arbeiderklubben fra øst og pappajentene fra vest er også et tabellderby. Fjorårets seriemester Røa ligger på plassen bak Vålerenga. Ettersom Vålerenga akkurat sniker seg inn på øvre halvdel av tabellen, betyr det at dynamittrøyene ligger på nedre.

Sharon Hansen setter inn en takling i treningskampen mot Røa i vinter. Foto: Dynamitegirls.

 

Etter at en tredel av sesongen er spilt, må man si at Vålerenga som nyopprykka har gjort det veldig sterkt. Fortsetter prestasjonene mot dynamittrøyene skal man slettes ikke se bort i fra at Vålerenga både vinner på lørdag, men fortsatt er best i by’n etter halvspilt serie. Og det kommer til å være mye følelser i sving. Ekte arbeidsjenter med innsats og tæl tar i mot overklassepiker som nipper champagne i garderoben. Det kommer til å smelle – ofte og hardt. Vi har med oss fenghetter og skal sprenge disse dynamittrøyene til helvete. Det blir blodig, det blir hardt og de kommer til å merke at det gjør vondt å møte Vålerenga. Og poenga blir sjølsagt igjen i øst.

 

Striden blir kringkasta til millioner av hjem, tross alt, dette byderbyet er det første i sin rekke og kommer om noen år til å få Old Firm og Superclásico til å se ut som to hyggelige familiemiddager. Dette oppgjøret finnes det ikke maken til i klubbsammenheng. Dette kan kun sammenlignes med El Salvador mot Honduras. Dette er ikke et vanlig derby. Dette er krig!

 

Vorspiel

Lørdagens toppserieoppgjør starter ikke før 17:00, men allerede klokka 09:00 starter moroa på Valle. ATEA eliteturnering for G16 starter nemlig fredag med kamp mot Team Agder. På lørdag klokka 09:00 møter de Lillehammer før de spiller siste gruppespillkamp mot Brann klokka 14:30.

 

Midt i mellom der, klokka 12:00 er det på tide å flytte inn i Vallhall for å se rekruttgutta i en meget tøff kamp mot Tønsberg. Vålerenga bør stille et meget slagkraftig lag til den kampen, ettersom tippeligaen nå er inne i en pause. Tønsberg har som Vålerenga pådratt seg to tap i innledninga på oddsenligaen, men ligger allikevel fire poeng foran oss på tabellen, ettersom de ikke har to uavgjortoppgjør. Det holder til en fjerdeplass, tre poeng bak hardtsatsende Valdres. Vålerenga 2 ligger på syvende plass.

 

Klokka 15:00 er det tid for mat. Da blir det grilling i sola og flere av andelsbussa kommer til stadion, hvilket betyr at det sannsynligvis går an å få skylt ned herligheten med noe brunt tøysevann også.

 

Landslagsspill

Håvard Nielsen og Nicolai Næss er i troppen til Trond Nordsteien når Norge møter Nederland i kveld. Dette er G19-landslagets EM-kvalifisering. Kun gruppevinneren går videre og Norge møter også Frankrike på søndag og Tsjekkia på onsdag. At kampa i tillegg går i Tsjekkia gjør det ikke lettere for Norge å nå igjennom, men er det noen som kan klare det, så er det vel nettopp denne gjengen. Svært mange av spillerne er viktige for sine tippeligalag. Det har ført til at både Rosenborg – Strømsgodset og Odd – Vålerenga er utsatt. Tippeligaen har vel sjeldent hatt så mange profiler som fortsatt holder G19-alder.

 

Enga på topp!

J19-laget benytta gårsdagen til å slå Bærums Verk 4-2 og klatra med det rett opp på tabelltoppen igjen. Hanna Svarverud Skaro og Jaqueline Ampong sørga for 2-0 ledelse til pause. Frida Løvlie Bråttum økte ytterligere rett etter pause. Bærums Verk forsøkte å slå tilbake på et straffespark, men etter 70 minutter avgjorde Ikram Hammani kampen. At bæringene fikk ei ny straffe som dem scora på to minutter før full tid spilte mindre rolle. Vålerenga er i hvert fall på topp på én tabell.

 

G19-laget skulle revansjere 1-0 tapet i cupen for Lørenskog, men allerede etter et kvarters spill tok Lørenskog ledelsen. Vålerenga klarte aldri å slå tilbake og dermed ligger laget nå på 3. plass i interkretsserien etter at 10 av 26 kamper er spilt. Det er allerede blitt syv poeng opp til Oppsal på tabelltoppen.

 

Vålerenga i helga:

Fredag 16:30 Fotball: Vålerenga G16 – Team Agder, ATEA gr.spill, Valle kunstgress 2

Fredag 17:00 Fotball: Nederland – Norge G19, EM-kval, Stadión SK Slaný – Tsjekkia

Fredag 18:08 Pub: Allmennquiz, Bohemen

Lørdag 09:00 Fotball: Lillehammer – Vålerenga G16, ATEA gr.spill, Valle kunstgress 2

Lørdag 12:00 Fotball: Vålerenga 2 Herrer – Tønsberg, Oddsenligaen avd 1, Vallhall

Lørdag 14:30 Fotball: Brann – Vålerenga G16, ATEA gr.spill, Valle kunstgress 2

Lørdag 15:00 Annet: Grillparty, Valle

Lørdag 17:00 Fotball: Vålerenga Damer – Røa, Toppserien, Vallhall

Søndag 09:00-15:00 Fotball: Semifinaler og finaler, ATEA, Valle

Søndag 16:00 Am. fotball: Eidsvoll 1814s – Vålerenga Trolls, 1. divisjon, ISS Stadion

Søndag 17:00 Fotball:Frankrike – Norge G19, EM-kval, Stadión Horní Počernice  – Tsjekkia