Sjokktap

21.05.2012 av under 2012, Damer, Fotball | Ingen kommentarer

Kampen starta grusomt for Vålerengas del. Allerede før det var spilt tre minutter skulle Cathrine Rolness slå ballen tilbake til keeper, men sleiva. Karoline Bakke kom inn i duell med henne og Rolness burde nå ha klarert ballen ut over sidelinja. I stedet valgte hu å vende bakover, fast bestemt for å slå ballen tilbake til keeper Christine Colombo Nilsen. Tilbakespillet blei for løst og blei egentlig bare en nydelig målgivende pasning til Bakke som fikk en svært enkel jobb med å score. For uforståelig nok blei Colombo Nilsen stående på streken i stedet for å gå ut og gjøre målet mindre. Slett forsvarsspill, slett keeperspill og frustrasjon.

 

Det gikk ikke stort bedre etterhvert. Sandviken slo et innlegg som blei klarert ut til Maren Sjåholm Knudsen. Hu gikk langs 16 meterstreken og selv om Elisabeth Bakken kun var tredve centimeter unna i det hu skøyt, så blei ofra hu seg ikke for å blokkere skuddet. Det dermed sto det plutselig 0-2.

 

Vålerenga flytta nå Rebecca Angus opp som spiss og Solveig Gulbrandsen ned på midtbanen og kom litt mer med etter dette og skapte noen målsjanser, men bortsett fra en godt slått corner av Tina Wulf og en stor sjanse av Rebecca Angus var det tre upressa langskudd fra Maria Arnesen som var beholdninga. Nå pleier Arnesen å score på annethvert upressa langskudd, men denne gangen var siktet elendig innstilt. Uvanlig lite målsjanser fra Vålerenga.

Maria Arnesen hadde ikke skuttfoten inntilt riktig. Foto: Inge Wallumrød.

 

Til andre omgang kom Anna Fjeld inn for Tone Løkås. Det hjalp litt og Vålerenga produserte litt cornere og frispark i nærheten av mål. Så lenge Wulf var på banen, så blir det nesten alltid en målsjanse av dødballene til Vålerenga, men ingen mål. Dog blei nok laget snytt for et straffespark.

 

Wulf blei tatt av banen, Marianne Hanssen kom inn og bidro med løpskapasitet. Vålerenga flytta fram mye spillere, blant annet blei midtstopper Hanne Mellingsæter flytta opp som spiss på slutten, men det resulterte ikke i annet en ny feilpasning i forsvar og på nytt et mål av Bakke. Og på overtid satte Bakke hattrick på et skudd fra 16-meteren.

 

Totalt sett tapte Vålerenga denne kampen på dårlig forsvarsspill. Men laget tapte også alt for mange dueller overalt på banen. Når de i tillegg stort sett slo ballen over midtbanen blei det vanskelig å skape det helt store.

 

Vålerenga – Sandviken 0 – 4 (0 – 2)

Lørdag 19.05.2012 14:00

Vallhall

Toppserien

172 tilskuere

 

Vålerengas lag:

Christine Colombo Nilsen

Cathrine Rolness – Elisabeth Bakken – Hanne Mellingsæter – Sharon Hansen

Rebecca Angus – Tina Wulf – Maria Arnesen

Tone Løkås – Solveig Gulbrandsen – Kristin Haugstad

 

 

Sandvikens lag:

Ingrid Børnes

Helene Gloppen – June Hammersland – Marita Salbu – Ingelin Ognedal

Kine Tonning – Maren Knudsen – Ingrid Stenevik – Karoline Bakke

Melissa Bjånesøy – Lise Rikstad

 

Kampfakta:

3 0-1 Mål Karoline Bakke
15 0-2 Mål Maren Sjåholm Knudsen
46   Ut Tone Løkås (Vålerenga)
46   Inn Anna Fjeld (Vålerenga)
69   Ut Tina Wulf (Vålerenga)
69   Inn Marianne Hanssen (Vålerenga)
72   Ut Lise Rikstad (Sandviken)
72   Inn Tone Stald (Sandviken)
84 0-3 Mål Karoline Bakke
87   Ut Maren Sjåholm Knudsen (Sandviken)
87   Inn Vilde Øyri (Sandviken)
90   Ut Melissa Bjånesøy (Sandviken)
90   Inn Emilie Andersen (Sandviken)
90 0-4 Mål Karoline Bakke (Tonje Stald)

 

Målsjanser Vålerenga Sandviken  
1. omgang 5 4  
2. omgang4 4 3  
Totalt 9 7  
       
Cornere Vålerenga Sandviken  
1. omgang 1 1  
2. omgang 4 1  
Totalt 5 2  

 

Vålerengas beste: Rebecca Angus