Dobbelt sekser

14.05.2012 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Helga er over og gjetordet handler utelukkende om fotball. Mest sånn fotball der det er offsideregler, men et lite avsnitt om handsfotball har vi også fått inn. Det har vært spilt tre kamper denne helga og i dag spilles det ytterligere en kamp. Rekruttlaga er med, men mest stoff har vi allikevel naturlig nok om toppserie- og tippeligakampene.

 

Seier på dårlig underlag

Damelaget fikk en vond start på historiens dårligste gressmatte, men snudde til 1-3 seier borte mot fjorårets bronsemedaljør. Tone Løkås sørga for at det sto 1-1 til pause, mens Maria Arnesen og Kristin Haugstad ordna seieren i andre omgang. Arnesen har nå putta i de tre siste oppgjøra og er Vålerengas toppscorer med fire mål. Verdt å merke seg er det også at damene fortsatt er uten poengtap så lenge Tina Wulf har spilt samfulle minutter og de har nå klatra opp på øvre halvdel av tabellen. Et kampreferat har vi også fått lagt ut.

 

Det er fortsatt bare tre poeng opp til bronsemedaljen og allerede i neste serierunde kan laget være ennå høyere på tabellen. Lørdag kommer nemlig Sandviken som holder femteplassen – plassen foran Vålerenga – til Vallhall. Kampstart er flytta fram til 14:00 slik at supportere skal kunne få med seg begge kampa. Klansbussen vil sågar også kjøre fra Vallhall etter kampslutt, så man slipper å stresse for å nå ned til Bohemen innen 16:15.

 

For det bør være interessant for mange å ta turen til Vallhall denne formiddagen. Laget har kommi virkelig i flytsonen og selv ikke trener Cecilie Berg-Hansen kan lenger snakke lagets forventninger ned i forkant av kampa. Dette laget kan slå alle og på lørdag er det de ekle bergenserne som skal få smake det…

Endelig har bergenserne innsett det vi alle har visst lenge. Foto: snapshot viftv.

 

Tap på godt underlag

I Tromsø var kunstgressmatta fin, men været dritt. Både sludd og kaldt og heller ikke noe spill som varma. Vålerenga gjorde rett og slett for mange feil og blei til tider kjørt over av Tromsø. Kombinert med svakt forsvarsspill så det ut til å bli veldig stygge sifre. Men alt for seint gjorde benken endelig et grep. Uforståelig nok var Mohammed Fellah vraka fra startoppstillinga. Han kom inn og scora nesten sporenstreks. Plutselig fikk Vålerenga et angrepsspill også.  Vi regner med at han starter mot Stabæk på søndag.

Mohammed Fellah scora Vålerengas mål i Troms. Foto: Anderes Grydeland.

 

3 – 1 nederlag i Tromsø er ikke noe uvanlig resultat. Det pleier å gå sånn der oppe. Når det også bare er omlag 100 stående supportere som tar turen, blir det tungt. Men det er egentlig ikke så rart. Det er langt og dyrt å reise til Tromsø. Når supporterne i tillegg plasseres på et stillas det aldri burde vært dispensasjon til, så er det ikke annet å vente at det blir færre og færre for hvert år. Reduksjonen i antall tilreisende var i år på omtrent 20 %. Og det ser ut til å være tilsvarende kurve hos de resterende supporterklubbene også. Er det ikke snart på tide at forbundet tar grep? Kampreferat kan dere lese på vpn.

 

 

Sjetteplass x 2

Uansett, det mest positive er at det fortsatt bare er tre poeng opp til seriegullet. Herrene er som damene på sjette plass. Og det er høyst sannsynlig at begge laga klatrer ytterligere i neste runde. Så lenge poengfangsten er såpass god som den har vært, så henger vi med i toppen. Spillere er også på vei tilbake fra skader, så det ser lovende ut. Men det må være lov å stille spørsmålet om hvordan ledelsen igjen klarte å sette laget i trøbbel med å låne ut både Fredrik Stoor og Benjamin Dahl Hagen rett før seriestart?

 

Uavgjort på Blåbærmyra

Rekruttdamene tok årets andre poeng borte mot Valdres på blåbærmyra søndag. Kathrine Kronkvist scora begge måla i kampen som endte 2 – 2. Dermed klarte ikke jentene å klatre over nedrykkstreken denne helga.

 

Birken

I kveld er det Birkebeineren fra Nedre Eiker som som skal få slite med rekruttgutta. Den kampen spilles i kveld i Vallhall og på tross av et tøft kampprogram og et tilnærma  reint juniorlag fra Vålerenga, så bør det bli full poengfangst i kveld.

 

Trolls på sjeldent tap

Vålerenga Trolls gikk lørdag på et sjeldent nederlag 14 – 26 for skarrepakket. At tapet i tillegg kom hjemme på Jordal svir ekstra mye. Dermed må laget reise seg dersom de skal få en fin vei inn mot bøtta. Men uansett, det er jo bøtta som teller.

 

Vålerenga i dag:

20:00 Fotball: Vålerenga 2 Herrer – Birkebeineren, Oddsenligaen avd 1, Vallhall