Opp i medaljestrida

14.05.2012 av under 2012, Damer, Fotball | 1 kommentar

Vålerenga er vant til å spille på et jevnt underlag. Det som møtte dem på Sofiemyr var langt ifra jevnt.  Hvordan de i programmet sitt kan få seg til å skrive at de tror det blir klikk-klakk fotball er uforståelig. For hvis man kaller banen en potetåker fornærmer man samtidig alle bønder som faktisk dyrker jorda si. Det så ut som om 500 jordekorn har fått herje fritt siden snøen gikk. Og ikke kall det østkant-derby. Oppegård ligger på landet, men dere kan tydeligvis ikke dyrke gress. Det kan vi på østkanten.

Kristin Haugstad setter inn 1-3, i bakgrunnen Maria Arnesen. Foto: Inge Wallumrød.

 

Det var hjemmelaget som kom best i gang og pressa Vålerenga fra kampstart. Allikevel skapte de stort sett ikke så mye annet enn hjørnespark som Vålerenga stort sett fikk klarert. Men etter et kvarters spill blei det fullt kaos inne i Vålerengafeltet. Elisabeth Bakken hadde to muligheter til å klarere bort ballen, men den spratt i hytt og pine og klareringssparka traff bare delvis på ballen. Til slutt var det Nicoline Viker som fikk avslutta og hjemmelaget var i føringa.

 

Minuttet etter var de på farta igjen. Etter en corner blei det på ny kaos og panikk i Vålerengafeltet. Tre avslutninger blei det i angrepet. Vålerengas keeper Lill Yvonne Karlsrud redda to skudd liggende fra kloss hold. Det tredje skuddet gikk i tverrliggeren. Det varte ennå fem minutter med hardt press fra hjemmelaget før de tydeligvis hadde slitt seg ut. Litt rart egentlig. Vålerenga er vant til å spille på kunstgress, Kolbotn på tungt naturgress, men Kolbotn blei først slitne, på tross av at de stort sett hadde pressa.

 

Midtveis i omgangen pressa Kristin Haugstad Kolbotns keeper Kirvil Schau Odden som var ute og lekte sweeper. Stressa og på ræva underlag gikk klareringa hennes rett til Solveig Gulbrandsen på midtstreken. Hu skøyt på direkten, men det var dette med disse tuene som gjorde at ballen spratt i alle retninger, så skuddet blei noe løst og keeperen redda. Herfra ut ut var det stort sett Vålerenga som skapte sjansene, men målet – det kom på litt merkelig måte.

 

Gulbrandsen slo en pasning ut til Tone Løkås. På en ujavn bane blei innlegget til Løkås til et skudd som gikk over Schau Odden og i mål. Utligning til stor glede for de tilreisende supporterne.

 

Andre omgang rakk ikke å bli tre minutter før Maria Arnesen sendte Vålerenga i ledelsen. Schau Odden var igjen ute av målet og skulle klarere, men igjen blei hu pressa av Haugstad og igjen sleiva hu ballen ut til en Vålerengaspiller på midtbanen. Arnesen gjorde som Gulbrandsen og skøyt på direkten. Forskjellen var bare at Arnesen traff det åpne målet fra vel 45 meters hold.

 

Det blei jevnt i andre omgang og begge lag produserte noen sjanser. Gulbrandsen forsøkte seg på en Løkås, men ballen landa oppå nettaket, men midtveis i perioden traff hu bedre. Ute på høyresida fikk hu merkelig god tid til å slå innlegget på bakre stolpe. Der kom Haugstad først og heada ballen kontant i nettet. Kolbotn forsøkte segog produserte flere sjanser på slutten og i det 89. spilleminuttet var de svært nære scoring. Et knallskudd fra skrå vinkel har retning mot krysset, men Karlsrud gjorde en kjemperedning og fikk slått den unna. Og på overtid var det kun Vålerenga som skapte det som var.

 

Seieren betyr at Vålerenga krabba opp på øvre halvdel av tabellen etter å ha passert Amazon Grimstad. Det er nå langt mer naturlig å se oppover enn nedover på tabellen, det er bare tre poeng opp til bronsemedaljen. At Engabussen tok turen gjorde at det også blei brukbar stemning på kampen. For hjemmelagets supportere med fem småunger og ei tromme lagde ikke mye til liv. Neste kamp er hjemme mot Sandviken som ligger på plassen foran oss. Etter kampen skal de ligge bak oss. Nå kan Vålerenga glemme å se nedover på tabellen. Laget kjemper om medalje.

Supportere på vei inn i Engabussen etter kampen. Foto: Hjesus.

 

Kolbotn – Vålerenga 1 – 3 (1 – 1)

Lørdag 12.05.2012 15:00

Sofiemyr Stadion

Toppserien

275 tilskuere

 

Kolbotns lag:

Kirvil Schau Odden

Cecilie Liane – Runa Vikestad – Ina Gausdal – Anja Sønstevold

Ellen Wang – Julie Voktor Pedersen – Camilla Christensen – Ingvild Landvik Isaksen

Marte Berget – Nicoline Viker

 

Vålerengas lag:

Lill Yvonne Karlsrud

Cathrine Rolnes – Elisabeth Bakken – Pernille Bakken – Sharon Hansen

Rebecca Angus – Tina Wulf – Maria Arnesen

Tone Løkås – Solveig Gulbrandsen – Kristin Haugstad

 

Kampfakta:

15 1-0 Mål Nicoline Viker
38 1-1 Mål Tone Løkås (Solveig Gulbrandsen)
48 1-2 Mål Maria Arnesen
68   Ut Marte Berget (Kolbotn)
68   Inn Anette Jokstad (Kolbotn)
69 1-3 Mål Kristin Haugstad (Solveig Gulbrandsen)
74   Ut Julie Voktor Pedersen (Kolbotn)
74   Inn Andrine Tomter (Kolbotn)
80   Ut Cecilie Liane (Kolbotn)
80   Inn Nora Byom-Nilssen (Kolbotn)
80   Ut Maria Arnesen (Vålerenga)
80   Inn Kathrine Kronkvist (Vålerenga)

 

Målsjanser Vålerenga Klepp  
1. omgang 4 8  
2. omgang 6 5  
Totalt 10 13  
       
Cornere Kolbotn Vålerenga  
1. omgang 5 0  
2. omgang 2 0  
Totalt 7 0  

 

Vålerengas beste: Lill Yvonne Karlsrud

 

Spillerbørs:

Lill Yvonne Karlsrud – 7

Kunne ikke gjøre noe med baklengsmålet, men hadde flere gode redninger og var sikker i feltet. En stor matchavgjørende dobbeltredning rett etter baklengsmålet og en kjemperedning rett før full tid hindra Kolbotn i å få muligheten til utligning på overtid. Viste tydelig hvorfor hu er landslagskeeper.

 

Cathrine Rolnes – 4

En kamp på det jevne. Gjorde seg lite bemerka, men er plasseringssikker i forsvaret og demmer opp mye der. Ga muligens litt enkelt fra seg et par cornere og hang ikke med på den siste store sjansen til Kolbotn.

 

Elisabeth Bakken – 4

Uvanlig upresis på et par lange oppspill som sikkert kan skyldes banen. På målet til Kolbotn misser hu to ganger på klareringa og det trekker ned. Ellers en kamp på det jevne. Som alltid godt å ha hennes hodestyrke på de utallige cornerne Kolbotn fikk.

 

Pernille Bakken – 4

Erstatta kaptein Mellingsæter i forsvaret og klarte seg stort sett greit, men mangler litt kreativitet framover.

 

Sharon Hansen – 4

Rydda opp et par ganger med farta si, men blir også veldig anonym framover på banen.

 

Rebecca Angus – 5

Satt et høyt press på Kolbotn utover i første omgang og i andre omgang. Det takla Kolbotn dårlig. Kom til flest målsjanser, men var upresis i avslutningene.

 

Tina Wulf – 6

Balanserer midtbanen og hindra det meste av spill fra Kolbotn. Uvanlig mange feilpasninger som sannsynligvis banen kan ta størstedelen av skylda for. De to dødballsituasjonene som kom blei det sjølsagt målsjanser av.

 

Maria Arnesen – 5

Tilbake til syndene fra i fjor, da hu mislykkes med det meste i første omgang før hu lykkes med alt i andre omgang. Scora fra 45 meter i åpen kasse. Gikk litt tom halvveis i andre omgang og blei bytta ut.

 

Tone Løkås – 5

Sleiva et innlegg inn i mål. Var mye mer anonym i denne kampen enn til vanlig. Jobber bra defensivt, men vi er vant til å se mer offensivt fra den kanten.

 

Solveig Gulbrandsen – 7

Selv på dårlig underlag klarer hu å få raskt kontroll på ballen og komme seg løs i gode posisjoner. Er sterk nok til å holde på ballen så Vålerenga får løfta opp laget. To målgivende pasninger.

 

Kristin Haugstad – 6

Scora ett mål og framprovoserte to grove keeperblemmer med arbeidsinnsatsen sin. Er flink til å komme inn på bakre stolpe og setter svært ofte sjansene dersom innlegga er presise.

 

  1. […] spilt samfulle minutter og de har nå klatra opp på øvre halvdel av tabellen. Et kampreferat har vi også fått lagt […]