Enkelt på Bislet

10.05.2012 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Det blei som det måtte bli. Andre runde i cupen var et antiklimaks uten like, takket være et tafatt og inkompetent rottereir på Ullevaal Stadion. Etter den store festen mot breddeklubben fra vestkanten og over 11 000 tilskuere, trudde fotballforbundet at de kunne gjenskape det samme i andre runde med Skeid. Så vidt 2 000 mennesker dukka opp til en tafatt forestilling på Bislet Stadion der selv ikke Klanen gadd å holde trøkket oppe i andre omgang. Klanen burde blitt sendt på bortetur med under to timers reisevei. Dit vi hadde dratt hadde det blitt en folkefest. På Bislet blei det bare trist mot et lag som ikke en gang evna å skape en eneste målsjanse. De fikk servert to av Lars Hirschfeldt, men var ikke i nærheten av å ha kvalitetene til å score mål.

 

Kampen kommer mest til å bli huska for at Kamer Qaka spilte sin førsteoffisielle  a-lagskamp fra start. Det var så også Qaka som vant ballen høyt i banen den ene gangen vi scora i første omgang. Qaka slo til Veigar Páll Gunnarsson, som slo til Abdurahim Laajab, som slo hardt inn og fant Morten Berre på landslaget. Sånt blir det mål av og det var også behodninga i første omgang.

 

Andre omgang hadde nettopp starta da Dawda Leigh storma framover og slo inn til Gunnarsson. Han vendte bort en forsvarer som tok feil av ballen og mannen og dermed blei det en straffe som Bojan Zajic enkelt ekspederte i mål. Og da Martin Andresen mente det var på tide å punktere kampen fikk Chuma Anene komme innpå. Minuttet seinere var han nest sist på innlegget da Laajab scora sitt første offisielle Vålerengamål noensinne. Og da Deniz Payasli også fikk sin debut noen minutter seinere, var det trippel historie i en trist kamp. Vi nevner altså: Qakas første kamp fra start, Ibbas første mål og Payaslis første kamp. Kinderegg og videre til tredje runde for første gang på tre år!

Deniz Payasli debuterte for Vålerenga. Foto: Hjesus.

 

Vanskelig i byderbyet

Vålerengas interkretslag i J19 gikk på noe så sjeldent som en smell i gårsdagens byderby. Selv om Jacqueline Ampong sendte jentene i ledelsen allerede etter et kvarter, så sto det 1-2 til pause. Da Frida Bråttum utligna halvveis ut i andre omgang blei det øyna håp om fortsatt tre poeng, men Lyn slo tilbake sporenstreks. Til slutt sto det 2-5 på tavla. Et særdeles uvanlig tap for våre jenter, men når sant skal sies. Alle går på en smell én gang i livet og de topper jo fortsatt tabellen.

 

 

Det gjør også G19-laget som i kveld får muligheten til å befeste sin posisjon på toppen av interkretstabellen. Motstanderen er Hafslund/Trosvik/Sarpsborg/Sparta/Borgar/Tveter/Tune/Lande/Yven/Varteig/Borgen/Ise/Navestad/Ullerøy/Nygårdshaugen/Skjeberg Kameratene av 2008. Kampens spilles på Vallhall, så det er alle muligheter til å se våre unge talenter ta et nytt steg mot en mulig tippeligakarriére.

 

Italia

Nei, vi har ikke tenkt til å rote oss inn i den hockeykampen som endte 6-2 til Norge i går, der ingen Vålerengaspillere var med, men i motsetning til Morten Berre på landslaget, så er faktisk Ivan Näsberg på landslaget. Denne gang er det G16-landslagets treningskamp mot nettopp Italia som er anledninga, og midtstopperen som sørga for at Elleve rom og cola ikke fikk målsjanser i Oddsenligaen på mandag, skal nå altså hindre italienerne i det samme. Dette er en treningskamp og spilles i Estland.

 

Dametur

Da er det avgjort, vi er nok påmeldte til at det blir tur til Sofies myr på lørdag. Bussen er satt opp til å gå fra Vertshuset på lørdag klokka 14:00 eller deromkring. Vi ser an littegranne hvordan utviklinga på ishockeykampen er før vi bestemmer endelig avreisetidspunkt. Turen ut til Sofies myr tar uansett ikke så veldig lang tid. Prisen er fortsatt 100 spenn og inkluderer billett til oppgjøret, som innsideinformasjonen tilsier at Kolbotn tar svært lett på. Vi sitérer gladelig fra vpn. ”Solveig Gulbrandsen skapte Kolbotn før hun bestemte seg for å satse seriøst på fotball og dro til hovedstaden.”

 

Vålerenga i dag:

17:00 Fotball: Norge G16 – Italia, Treningskamp, TNTK Stadium – Estland

18:45 Fotball: Vålerenga G19 – Sarpsborg 08, Interkrets, Valle kunstgress 2