Warning: getimagesize(): Filename cannot be empty in /home/4/s/sotahjornet/www/wp-content/plugins/wp-open-graph/output.class.php on line 308
 

Fullt kjør og Manchester United

07.05.2012 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Selv med bare to kamper i helga og to kamper på mandag er gjetordet fylt til randen i dag. Fotballmessig handler det om toppserien, tippeligaen, oddsenligaen, 2. divisjon og Norway Cup. I tillegg skal Tina Wulf inn på kremtoppen og så sier ryktene at Manchester United kommer til Oslo. Det er i hvert fall pressekonferanse på Ullevaal.

 

Jærbuene hjem til pløying

Vålerengas damelag gikk ultrapessimistisk ut før kampen mot Klepp. Det var det slettes ingen grunn til. Klepp blei feid av banen og så ut som Tufte IL i møte med et Vålerenga der Tina Wulf og Solveig Gulbrandsen for første gang spilte sammen i fra kampens begynnelse. Dessverre var det bare 144 tilskuere som fikk med seg oppgjøret, det er mest trist for de mange tusen som ikke var der, for dette var virkelig en stor opplevelse av en fotballkamp. Vålerenga leda to null lenga før det var spilt ti minutter, etter mål av Maria Arnesen og Kristin Haugstad. Målgivende pasning på begge to: Solveig Gulbrandsen.

 

Det var egentlig merkelig at Vålerenga ikke fikk ballen i nota flere ganger i første omgang. I den andre scora de da også bare én gang, etter at Tina Wulfs silkefot plasserte ballen på pannebrasken til Rebecca Angus. Ineffektivitet gjorde at det ikke sto mer, for ut i fra spill og sjanser hadde nok 8 – 0 vært et mer passende resultat, men det spiller mindre rolle. Effektivitet kan de ta frem når de trenger det.

 

Damene klatrer nå raskt oppover toppserietabellen og har nå bare tre poeng opp til bronsemedaljen. Og syvendeplassen er bedre enn både fjorårets seriemester Røa (8) og fjorårets bronsemedaljør Kolbotn (9). Vi antar de fortsetter det flotte spillet borte mot Kolbotn på lørdag og at laget dermed klatrer ytterligere plasser oppover mot toppen av norsk fotball. Mer kan leses i kampreferatet.

 

Medaljeplass

Og herrelaget benytta også helga til å klatre opp på medaljeplass. De høvla ned plankene i løpet av kampens første kvarter og brukte den neste halve timen til å redusere flisene til spon. I en fantastisk flott omgang scora Marcus Pedersen kampens to første mål før det var gått fem minutter. Begge gangene var Mohammed Fellah sist på ballen. Det tredje målet var det evigunge Morten Berre som satte inn etter forarbeid av Håvard Nielsen og Martin Pusic.

 

Et eller annet skjedde i pausa. Sannsynligvis har Tom Freddy Aune brukt harpiks for å samle sammen spillerne sine til sponplater igjen. Fredrikstad slo nemlig tilbake og plutselig var det spenning i kampen igjen. Tarik Elyounoussi putta to ganger og dermed blei det virkelig nerver den siste halvtimen. Både Morten Berre og Håvard Nielsen var svært nære å drepe kampen igjen, men også Fredrikstad fikk sine store sjanser og Lars Hirschfeld måtte finne fram godformen.

 

Dermed endte det 3 – 2 til de kongeblå og på slutten blei også Etzaz Hussain vist ut for overdreven klaging. Litt skuffende var det at ikke ”Avvist av ’Enga” blei starta i det Hussain blei vist. Det var også skuffende at enkelte begynner å pipe på egne spillere ved et par tilfeller, men mest skuffende var oppmøtet fra Plankehaugen. Pleide ikke de å komme i 16 busslast? Uansett, tre poeng, én kanonomgang og en god dag. For de som vil lese mer om kampen anbefaler vi vpns kampreferat.

 

Kremtoppen

For halvannen uke sida ba dagboka på vpn om en forklaring på hvorfor fotballgudinnen Tina Wulf ikke var på Kremtoppen på sol. En bortforklaring hadde tydeligvis ikke sol, for nå er ballmagikeren tatt inn som ukas utfordrer. Så da er det bare å stemme kremen av norsk idrett til topps. Og dermed slår vi til med en Tina Wulf fact i dag også: Tina Wulf vil redde norsk fotballs ære, men ikke Magne Hoseths selvtillit.

 

Mulig kampflytting

Damenes førstkommende hjemmekamp mot Sandviken er opprinnelig satt opp til å spilles lørdag 19. mai klokka 15:00. Det jobbes nå i herdig med å flytte denne fram én time. Lykkes støtteapparatet i dette, vil det være mulig å se begge kampa denne dagen. Klanens busser har avgang fra Bohemen 16:15. Dersom norsk fotball ønsker å satse på toppserien og få stemning på kampa bør de i hvert fall applaudere kampflytting.

 

Vålerenga vs Manchester United

Det har vært på trappende en stund, men Manchester United har holdt igjen signéringa. Nå er signéringa klar og Vålerenga har innkalt til pressekonferanse på Ullevaal Stadion klokka 15:30. I følge VG skal kampen spilles søndag 5. august, hvilket er samme dag som Vålerenga i tilfelle er oppsatt til å møte Haugesund borte. Det betyr etter alt å dømme kampflytting, men ingen andre medier melder annet enn at det blir i august. Vi får vente å se til pressekonferansen starter. 5. august er dagen etter at Norway Cup er ferdig.

 

Nye Hofmo-regler

Og når vi først er inne på Norway Cup, så er det endelig nye regler i Rolf Hofmos pokal. Grunnen er enkel, regla blei lagi for evigheter sida. Den gangen gikk J13-laga direkte til kvartfinale. De satte den gang regla etter hvilken klasse det var, og ettersom de ikke endra, så har J13-laga spilt både 16-dels og 8-delsfinaler uten å få poeng for dem. Klage blei levert i 2009, men først etter en fullført treårsperiode endrer altså Oslo Fotballkrets kriteriene. Denne gangen gjør de ikke samme feilen, men fjerner alt som har med klassene og spesifiserer bare poengberegning fra hvor i sluttspillet laga kommer inn. Dette er gode nyheter for Vålerenga, som allerede har meldt på et J13-lag. Etter tre magre år er det på tide å vise Norge at Vålerenga kan spillerutvikling.

 

Elleve rom og cola

I et tøft kampprogram for a-laget mønstrer Vålerenga i kveld et enda yngre lag enn det som trillba ball i hatt med Grorud. Gudmund Taksdal Kongshavns skadefravær er det ingen spillere fra a-stallen med, og bare Ahmed El-Amrani som ikke holder junioralder i kveldens kamp mot Elverum. Heller ikke Kamer Qaka og Deniz Payasli er i troppen, hvilket skaper spekulasjoner om at de muligens starter cupkampen mot Skeid på onsdag. Payasli er midtstopper og Qaka er midtbanespiller og begge to har vært særdeles gode på rekruttlaget i årets seriestart. Elverum ligger på 5. plass og Vålerenga på 9. plass før kampen.

 

Byderby

Vålerengas og Røas rekruttlag for damer møtes til strid på Valle i kveld. Vålerenga har fått en svært vanskelig sesongstart og ligger for tida på tiendeplass, hvilket er siste nedrykksplass. Røa ligger i motsatt ende av tabellen på en tredjeplass. Vi har ikke sett troppen til denne kampen, men forventer å finne matchvinneren fra Vålerengas historiske første seier i Trondheim, Anna Fjeld, i startoppstillinga.

 

Vålerenga i dag:

15:30 Fotball: Pressekonferanse, Ullevaal Stadion

18:00 Fotball: Elverum – Vålerenga 2 Herrer, Oddsenligaen avd. 1, Elverum Stadion

18:30 Fotball: Vålerenga 2 Damer – Røa 2, 2. divisjon avd 1, Valle kunstgress 2