Rundspilte jærbuer

06.05.2012 av under 2012, Damer, Fotball | 2 kommentater

Før kampen prøvde trener Cecilie Berg-Hansen å dysse ned forventningene. Klepp var store favoritter.  Her var vi av en helt annen oppfatning. Endelig skulle Tina Wulf og Solveig Gulbrandsen spille sammen fra kampstart. Da hjelper det ikke at Klepp var ubeseira, vi garanterte at poenga kom til å bli igjen i hovedstaden. Og som vanlig fikk vi rett.

 

Kampbildet var nemlig klart helt fra start av. Vålerengas midtbane trilla rundt med Klepp og med Gulbrandsen på topp skulle det etter hvert bli et hav av sjanser. Så tok det da bare to minutter og åtte sekunder før den første ballen satt i nota. Klepps Eirin Bjerkreim Kleppa var i duell med Gulbransen som var på løp på 16 meterstreken på vei ut mot høyre. Gulbransen blei felt, men sparket fra Kleppa på Gulbrandsen sin fot gjorde at det blei en perfekt pasning til Maria Arnesen. Fra drøyt 20 meters hold klinte hu ballen utagbart nede i keeper Hilde Gunn Olsens lengste hjørne.

 

Fem minutter seinere var Solveig Gulbrandsen igjen på løp ut mot høyresida. Denne gang var det ingen som felte henne, så da kom det i stedet et meget presist innlegg mot bakre stolpe. Inn fra venstre storma Kristin Haugstad og dunka til på volley. To sjanser, to mål. Effektiviteten var til stede i starten, men forsvant brått.

 

Første omgang var en oppvisning og en maktdemonstrasjon fra Vålerenga. Med god bevegelse og presise pasninger i midtbaneleddet, gjennvinning høyt i banen og en særdeles god Solveig Gulbrandsen på topp så Vålerenga ut som en kandidat til å ta seriegull. Klepp blei regelrett rundspilt etter alle kunstens regler, og med litt bedre effektivitet hadde det stått fem eller seks null til pause.

 

Vålerenga starta også best i andre omgang. Haugstad var nære å bli tomålsscorer da hu runda keeperen etter knappe 8 minutter. Bare minuttet seinere noterte Gulbrandsen seg for et upressa skudd fra sekstenmeterstreken før Tone Løkås spilte igjennom Rebecca Angus aleine med keeper Olsen. Tre minutter seinere var Haugstad igjen på farta på venstrekanten. Cathrine Dyngvold så seg nødt til å felle henne på vei igjennom. Dermed blei det frispark rett foran den syngende gjengen fra Klanen på 35 meters avstand nesten på sidelinja. Det frisparket var det Wulf som skulle slå. Wulf som så langt i kampen ikke hadde slått en eneste feilpasning.

 

Ballen blei skrudd inn i feltet mot bakre stolpe. Vålerengaspillerne kom stormende på rad og rekke for å stange ballen i mål. Ballen gikk derimot forbi de fire første, men traff pannebrasken til Angus på bakre stolpe. Kampen var avgjort, men Vålerenga ga seg ikke. Haugstad dro av Lillehammer igjen, trakk seg inn i banen og skøyt fra 16 meteren. I krysset, dessverre helt i krysset. Prestasjonen var allikevel så god at det hadde blitt godkjent som mål på løkka.

Rebecca Angus scora Vålerengas siste mål. Foto: Inge Wallumrød.

 

Vålerenga fortsatte dominansen og Wulf fikk nok en gang sjansen på et frispark foran Klanen. Frisparket var nesten en kopi av det første, men ingen klarte å presse ballen inn. Dessverre blei Hanne Mellingsæter liggende etter duellene inne i feltet og måtte ut på sidelinja. Hu kom raskt inn igjen, men var ikke helt 100 %, dermed trakk Vålerenga Gulbrandsen ned i forsvar og lot Melling ligge på topp. Hu måtte allikevel bytte og i denne timinuttersperioden før og rett etter byttet fikk Klepp fire målsjanser. På den ene blei til og med keeper Lill Yvonne Karlsrud runda men mål blei det ikke.

 

Også Maria Arnesen sleit i denne perioden og måtte byttes ut. Kathrine Kronkvist kom inn og med friske spillere på banen var det slutt på Klepps sjanser. I stedet fikk Wulf lov til å ta frispark foran Klanen igjen. Og på ny var det bare centimetere fra at det blei scoring. Så da det seks minutter før slutt blei frispark fra samme posisjon igjen, så noterte referenten sjanse lenge før frisparket var tatt. Det må ha kommi et kraftig vindkast inne i Vallhall, for ballen blei blåst halvannen meter for langt inn og gikk rett i klypene på keeper Olsen. Wulfs eneste feilpasning i denne kampen og referenten måtte stryke en målsjanse fra blokka.

 

Like før slutt fikk Haugstad knalltreff på volley igjen. Denne gangen fra hjørnet av sekstenmeteren, men en Kleppspiller fikk stussa ballen rett over tverrliggeren, men også corneren skulle bli farlig. Wulf forsøkte å skru den rett inn i det første krysset. Men det var dette med vinden i Vallhall igjen, som gjorde at ballens bue blei en halvmeter for kort.

 

Vålerenga – Klepp 3 – 0 (2 – 0)

Lørdag 05.05.2012 15:00

Vallhall

Toppserien

144 tilskuere

 

Vålerengas lag:

Lill Yvonne Karlsrud

Cathrine Rollness – Elisabeth Bakken – Hanne Mellingsæter – Sharon Hansen

Tina Wulf – Maria Arnesen

Rebecca Angus

Tone Løkås – Solveig Gulbrandsen – Kristin Haugstad

 

Klepps lag:

Hilde Gunn Olsen

Ida Lillehammer – Marie Bakke – Eirin Bjerkreim Kleppa – Anette Tengesdal

Anna-Kaisa Rantaanen

Therese Åsland – Karoline Surdal – Else Vassbø –Cathrine Dyngvold

Line Smørsgård

 

Kampfakta:

3 1-0 Mål Maria Arnesen (Solveig Gulbrandsen)
8 2-0 Mål Kristin Haugstad (Solveig Gulbrandsen)
57   Gult Cathrine Dyngvold (Klepp)
58 3-0 Mål Rebecca Angus (Tina Wulf)
59   Ut Karoline Surdal (Klepp)
59   Inn Marie Aarrestad Nesse (Klepp)
69   Ut Ida Lillehammer (Klepp)
69   Inn Lena Soleng Hansen (Klepp)
74   Ut Hanne Mellingsæter (Vålerenga)
74   Inn Pernille Frostad Bakken (Vålerenga)
77   Ut Maria Arnesen (Vålerenga)
77   Inn Kathrine Kronkvist (Vålerenga)
83   Ut Tone Løkås (Vålerenga)
83   Inn Line Berntsen (Vålerenga)
86   Ut Therese Sessy Åsland (Klepp)
86   Inn Kristin Nesse (Vålerenga)

 

Målsjanser Vålerenga Klepp  
1. omgang 11 1  
2. omgang 10 5  
Totalt 21 6  
       
Cornere Vålerenga Klepp  
1. omgang 5 1  
2. omgang 1 0  
Totalt 6 1  

 

Vålerengas beste: Solveig Gulbrandsen

 

Spillerbørs:

Lill Yvonne Kalsrud – 5

Det er veldig vanskelig å bedømme en keeper som nesten ikke har vært involvert i noe som helst, men de få lompene av noen skudd tok hu greit og hu var også fint ute som sweeper ved et tilfelle.

 

Cathrine Rolnes – 5

Helt grei kamp på høyrebacken. Litt lite involvert framover, men fikk nesten med seg et mål på noe som så ut som et mislykka innlegg, men som strøyk målstolpen. Solid jobb defensivt.

 

Elisabeth Giske Bakken – 6

Solid jobb defensivt og hindra Klepp i å skape noe som helst. Målsjansene til Klepp var stort sett langskudd. God på hodet. Hadde et meget bra raid på 60 meter som resulterte i en stor målsjanse for Gulbrandsen.

 

Hanne Mellingsæter – 6

Burde ha scora ett mål etter corner fra Wulf, men styrte ballen hårfint utafor. Solid jobb defensivt og hadde full kontroll på Klepp.

 

Sharon Hansen – 5

Gjør sakene bra defensivt, men blir for sjeldent med framover. Savner mer initiativ til å hjelpe Haugstad.

 

Tina Wulf – 8

Slo alle offensive dødballer og gjør det svært bra. Slår egentlig alle pasninger svært bra. Treffer alltid medspiller og åpner opp midtbanen til Klepp med det. Én assist, kunne fort ha blitt til fem. Balanserte Vålerengas midtbane perfekt.

 

Maria Arnesen – 7

Scora ett flott mål og jobba bra på Vålerengas midtbane. Spesielt første omgangen var god, utover i andre blei hu litt mindre bevegelig, sannsynligvis i sammenheng med en liten skade.

 

Rebecca Angus – 6

Scora ett mål. Er flink til å bryte Klepps spill og svært ofte den spilleren som gjenvandt ballen høyt i banen. Bruker innimellom litt for lang tid med ballen, noe som kunne ha ført til skumle balltap.

 

Tone Løkås – 5

Gjorde en grei jobb på høyre kanten, men kom ikke til så mange innlegg som vi er vant med. Satte inn en herlig hockeytakling og sendte Smørsgård nesten opp på tribunen bak målet i den perioden Klepp skapte målsjanser. Det satte en effektiv stopper for Smørsgårds villighet til å gå i dueller.

 

Solveig Gulbrandsen – 8

Beveger seg bra og er hele tida spillbar. Er sterk i kroppen og nesten umulig å dytte bort fra ballen. Har all den rutina og teknikken som skal til. To målgivende pasninger blei det også. Er Norges beste spiss.

 

Kristin Haugstad – 7

Ett mål, svært nære å bli firemålscorer. Har hurtigheta som skal til på venstrekanten og tør å skyte når sjansen først byr seg.

 

  1. […] om kampen kan leses hos Vålerengas egne sider og hos Sotahjørnets venner. var TDIframe = TDIframe || {counter : 0, newTDId : function(){return 'TDId' + (this.counter += […]