Anene og Fjeld matchvinnere

02.05.2012 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Det er egentlig helt ufattelig deilig. Vålerenga er best i by’n – med begge kjønn. I går slo Vålerenga både ut pappadaltene av cupen og passerte dem i toppserien. Det er rett og slett en deilig følelse. Kombinert med stigende tabellplasseringer med begge a-laga og et juniorlag som fremstår slik Martin Andresen ønsker at de skal, så er supporterlivet fantastisk for øyeblikket.

 

Norgesrekord

Ja, vi begynner med å skryte av hele Oslos befolkning. Tidenes første runde oppgjør i cupen blei det kalt. NRK sendte det direkte på hovedkanalen sin og Osloborgerne storma til Bislet i hopevis for å ta del i byderbyet. På vei opp til stadion så vi en enorm kø av Vålerengasupportere på vei inn søndre sving. Alle kom seg ikke inn til kampstart, det er synd, men litt typisk. Undertegnede gjetta på at rundt 10 000 tilskuere ville komme, det kom enda flere. 11 275 er intet mindre enn imponerende. Jeg vil anslå det til å ha vært rundt 3 500 sosser og resten Vålerengapatrioter og begge lags supportere lagde en flott ramme rundt kampen.

Bastionens tifo (trykk på bildene for større format.) Foto: Hjesus.

 

Klanen sang mest, Bastionen sang høyest

Bastionen hadde god hjelp av taket over store stå, men det kan ikke forklare hele delen av at de var flere som sang enn Klanen klarte å mønstre til stemmebruk. Søndre sving er ganske høy, skal man få alle med, må det stå et sterkt sangsentrum øverst på tribunen. Det gjorde det ikke i går, det var tydelig at sangene skulle startes i midten. Da mister man automatisk 70 % av potensielle struper som kan hjelpe lydbildet riktig. Allikevel, Klanen tapte på ingen måte kampen på tribunen, Klanen sang i samfulle 90 minutter av kampen, Bastionen tok lange og mange pauser og endte med omtrent 30 minutters stemmebruk, men de 30 minuttene var det da også kvalitet over. Stemningsmessig blei det omtrent uavgjort. På tv hadde visstnok også NRK justert lydbildet likt, dermed hørtes det ut som en maktdemonstrasjon fra Klanen. Stor takk til NRK, selv om det nå er på tide å pensjonere Arne Scheie fra kommentatorboksen. Han er gammal og surrete – og nei Arne, Håvard Nielsen spiller ikke for Lyn.

Klanen rett før avspark, svingen blei enda fullere. Foto: Hjesus.

 

Årets spiller?

For Håvard Nielsen var gårsdagens store mann og har egentlig vært det hele sesongen. Han presterer hver bidige gang og det ser mer og mer ut som om han allerede kan kalle seg årets spiller nå. I går var han involvert i absolutt alt. Så var det da også han som sørga for at Vålerenga tok ledelsen 0 – 1. Og anført av Nielsen kunne Vålerenga fort ha fått to straffer i første omgang, men dommeren mente tydeligvis at vi fikk vår beholdning av straffer i skarrebygda.

Håvard Nielsen scora Vålerengas første mål. Foto: Hjesus.

 

Anene matchvinner

Chuma Anene blei matchvinner og blir nok huska for det; men Nielsen var igjen spilleren som sørga for at Anene faktisk bare hadde keeperen som hindring ved målet. Stikkeren til Anene var det klasse over. 0 – 2 og kampen skulle i realiteten være kjørt; men breddeklubben reduserte på en corner og plutselig var det nerve i kampen igjen.

Nielsen spiller igjennom Anene på Vålerengas andre mål. Foto: Hjesus.

 

Blusskasting

Så inntraff katastrofen. Breddeklubben utligna. Helvete! En pappagutt hoppa over gjerdet og storma inn mot banen, fire bluss blei tent. Så, stillhet. Jubel i søndre sving. Dommeren annulerte målet for angrep på keeper. Problemet var bare at den spilleren som hindra Lars Hirschfeld var ikledd Vålerengas svarte bortedrakt. Banestormeren sto fryst i vantro da vaktene tok ham med seg. Neandertalerne sto fram blant pappagutta. To bluss blei kasta inn på banen. Det andre blusset traff reklameskiltet én meter unna ballgutten. Falt ned på tartandekket og svidde et stygt merke i det. Det som til nå hadde vært stemningsskapende og sikker blussing fra begge lags supportere, var plutselig en hårsbredd fra å stoppe kampen. Vi regner med at Bastionen rydder opp i egne rekker og at de to blusskasterne forvises bort fra tribunen. Disse to neandertalerne skal ikke få ødelegge supporternes kamp for sikker og lovlig blussing på tribunene.

Se hvor nære røyken fra blusset bak reklamen er ballgutten. Foto: Hjesus.

 

Rett før slutt var huet til Nielsen reddende på et langskudd. Nielsens lille retningsforandring på ballen gjorde at den traff tverrliggeren i stedet for nettmaskene. Takk, Nielsen. På sotahjørnet har du allerede tatt hjem tittelen som årets spiller. Og bare for å ha nevnt det. Nå er det 1325 dager sida Lyn sist slo Vålerenga.

Klanen feira Nielsens mål med bluss. Foto: Hjesus.

 

Historisk seier

Toppserielaget til Vålerenga var i Nidaros for å møte Kattem. Og det gikk riktig så bra. Marianne Hanssen sendte Vålerenga i ledelsen, men jentene med bart fikk ei straffe, som visstnok var av det særdeles billige slaget. Dermed sto det 1 – 1 til pause. Og 1 – 1 blei til 2 – 1 og det så stygt ut for Vålerenga. Men Cecilie Berg-Hansen gjorde grep og satte inn Anna Fjeld. Det må sies å ha vært svært så vellykka for først utligna Maria Arnesen med et langskudd, før Fjeld blei matchvinner. Historisk nok Vålerengas første seier i toppserien og laget klatra opp på åttende plass. Det betyr at jentene er best i by’n, for fjorårets seriemester – rauen – ligger for øyeblikket på niende plass og har ennå ikke klart å vinne en kamp i år.

Målscorerne Maria Arnesen, Marianne Hanssen og Anna Fjeld. Foto: Egil Ødegaard.

 

Vålerengas to tap har kommi mot de to laga som topper serien for øyeblikket. Vi har hatt en svært vanskelig serieåpning og nå venter Klepp hjemme i Vallhall på lørdag. Klepp innehar for øyeblikket bronseplassen. Det blir en spennende kamp. Dersom Vålerenga tar alle tre poenga i den kampen, må de faktisk regnes som en outsider i medaljekampen. Det kommer ikke noe referat denne gang på sotahjørnet, men les gjerne hva Berg-Hansens kommentar til 2-3 seieren over Kattem.

 

Uavgjort for Vålernega junior

Ja, vi kaller det junior, selv om det var rekruttlaget. Uten andre forsterkninger enn Gudmund Kongshavn gjorde Vålerenga en enorm kamp mot Grorud. Riktignok endte det bare 2 – 2, men det skyldtes ineffektive vålerengaspillere og effektive groruddøler. For Vålerenga var best i det meste og rundspilte Grorud etter alle kunstens regler. Og hver så snille Vålerenga, legg ut Mathias Blårud sin 1 – 1 utligning på VIF-tv. Lars Vincent Andersen ga Vålerenga ledelsen 2 – 1 i andre omgang. Som nevnt, det blei bare 2 – 2, men det var allikevel en fantastisk opplevelse. Les kampreferatet vårt og bli frista til å se rekruttlaget i aksjon.

 

Vålerenga i dag:

20:00 Radio: =engaradio på Klanens Web Radio, Radiofanzine, Vålerenga Vertshus.