Grorudtabbe i helga, ny i dag?

30.04.2012 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Grorud fikk rødt kort på søndag og Grorud får en ny sjanse i dag. Eller har Vålerenga både tatt sitt første toppseriepoeng, fått sitt første røde kort i toppserien og lagt inn sin første protest i toppserien. Vi har mest om det som skjedde i skarrebygda i gjetordet, men har også litt rekruttstoff og nevner helga for dere som ikke har lest tidligere kampreferatene.

 

Første poeng og protest

Vålerengas damelag i toppserien spilte uavgjort 0-0 mot grekerne fra Grimstad. Dette var deres første poeng i toppserien og tatt mot et av laga som de fleste tipper på øvre halvde. Det var dog fjerdedommeren som kom i fokus på kampen, da han ga Solveig Gulbrandsen rødt kort. Vålerenga har nå sendt inn en protest for å unngå karantene på Gulbrandsen. Etter som Vålerenga har hendelsen på film, så regner vi med at saken er ganske enkel for forbundet og at Didar Akrei aldri mer får være fjerdedommer i et toppserieoppgjør. Strengt tatt bør han vel ikke få dømme annet enn syverfotball. Vålerenga passerte Fart og ligger nå på kvalikplassen i toppserien etter tre runder.

Tone Løkås kom til Vålerengas farligste sjanser i kampen. Foto: Anders Grydeland.

 

Seier i skarrebygda

Herrelaget var i helvetes forgård der skarring anses som tøft. Allerede før kampstart fikk vi en liten forsmak på hva som anses som legitimt der nede. Hvor mange steder i verden viser de seg fram gjennom militærparader? Vi nevner i fleng: Kina, Nord-Korea og Bergen.

Buekorpset marsjerte i bygda før kampstart. Foto: Hjesus.

 

Før kampstart var det en forkamp der Branns Unified lag møtte Vålerenga United. En gest etter bråket i fjor. Carl Erik Torp var dommer og vil du vite mer om kampen enn at den endte 5-2 til skarrerne, så er det et lite referat med noen bilder her. For hovedgrunnen til at vi alle hadde reist over fjellet, var tippeligakampen der vi etter hvert har blitt svært så vante med tre poeng. Vi har alltid ment at denne bygda består av ekle skarrere og rett før kampstart fikk vi beviset, da de innrømma det selv. Vi ekle fra Norge, vi e fra Bergen.

Tifo før kampstart. Foto: Snapshot fra vif-tv.

 

Kampen gikk egentlig som forventa. Skarrerne slo langt, langt, litt lengre og enda lengre. Ett mål klarte de også å score, en av de gangene de lurte offsidefella til Vålerenga. Det var Kim Ojo som ordna 1-0, men Vålerenga slo kraftig tilbake før pause. Nicolai Næss hadde ingen god kamp i uvant posisjon, men pasningsfoten hans er verdt sin vekt i seriegull. Frisparket hans var det klasse over, spensten og headinga til Simon Larsen likeså – selv om den traff tverrligger – for Marcus Pedersen viste hvilken toppscorer han er da han spaserte inn returen i åpent mål. Utligning!

Simon Larsen var nest sist på ballen da Vålerenga reduserte. Foto: Hjesus.

 

Så hadde Harmeet Singh en ypperlig mulighet til å skyte, men valgte å dempe ballen og begynne å drible. Det endte med at Rudolph Austin hodeløst feia beina hans vekk i straffefeltet. Singh ville selv ta straffa, men på benken sto Martin Andresen og skreik på Bojan Zajic. Næss var borte og fortalte Singh hva manageren sa og vips, Zajic fiksa Vålerenga i ledelsen.

 

Andre omgang var så vidt starta da Marcus Pedersen kom seg igjennom Branns forsvar og blei felt av Lars Grorud. Ny straffe og rødt kort. Sing fyrte straffa langt over og så ned på gresset som forsvant under ham. Etter dette, på tross av en spiller mindre, produserte Brann tre fire store sjanser, men avslutningene gikk åt skogen. I avisa leser vi om at gresset må ta skylda for det. Vel, gresset var ikke bra, men alle unnskyldninger kan ikke gresset ta. Vålerenga vant kampen, fikk tre poeng – som vanlig – og klatre opp på syvende plass. Nå er det bare tre poeng opp til seriegullet.

Gresset var ikke helt jevnt. Her fra første omgang. Foto: Hjesus.

 

Tap i Raufoss

Vålerengas rekruttdamer tapte 1-0 borte mot Raufoss i Raufoss Storhall på søndag. Laget har dermed fått en svært dårlig start i årets annendivisjon avdeling 1. Laget har ett poeng på de tre første kampa og ligger for øyeblikket på tiendeplass. Laget må opp en plassering for å unngå nedrykk.

 

Tap i bronsefinalen

G18-landslaget gjorde det bra i Slovakia Cup, men tapte bronsefinalen mot Kroatia 0-1. Det tapet for landslagstrener Øivind Nilsen ta eneansvaret for. Han venta helt til det 61. minutt med å sette inn Kamer Qaka som har storspilt hele turneringa. Shåresh Ahmadi kom ikke på banen i bronsefinalen som Øivind Nilsen benytta for å teste de som hadde spilt minst i turneringa.

 

Grorud igjen

Grorud fikk rødt kort søndag og i dag kan saktens Grorud få det igjen. Vålerengas rekruttherrer møter nemlig Grorud i kveld. Det finnes en rekke tidligere Vålerengajuniorer i Grorud, og i kveld møter de et nesten reint juniorlag fra Vålerenga. Den eneste a-lagsspilleren i troppen er keeper Gudmund Taksdal Kongshavn. Det blir sikkert bråk om dette i ettertid, men synderen er fotballforbundet, som ikke ville flytte cupkampen vår mot Lyn én jævla dag.

 

Vålerenga i dag:

19:00 Vålerenga Herrer 2 – Grorud, Oddsenligaen avd. 1, Vallhall