Warning: getimagesize(): Filename cannot be empty in /home/4/s/sotahjornet/www/wp-content/plugins/wp-open-graph/output.class.php on line 308
 

Historisk poeng

29.04.2012 av under 2012, Damer, Fotball | 1 kommentar

Det tok tre runder før Vålerenga tok sitt første toppseriepoeng. En kamp som dessverre blei ødelagt av dommerteamet rett før pause, og der Vålerenga etter hvert la seg bakpå og sikra inn det ene poenget. Det viktige første poenget og et poeng som gjorde at laget klatra opp fra nedrykksplass. Og bare så det er nevnt, det er fortsatt bare ett poeng opp til fjorårets toppserievinner.

 

Vålerenga begynte kampen nervøst. I ført kunstgressfarge på trøyene pressa grekerne laget vårt tilbake, som klarerte med lange baller opp. Men grekerne skapte ikke målsjanser. De fikk en bråte cornere, men avslutninger klarte de altså ikke å få til. Og etter 20 minutters spill tok Vålerenga over. Endelig kom midtbanen inn i kampen og da kom også målsjansene. Nærmest var Tone Løkås som aleine med keeper Sævareid, lobba ballen over henne, men dessverre en halv meter på feil side av stolpa. Vi telte et par gode skuddforsøk fra Kristin Haugstad og et par situasjoner der spillerne ikke klarte å avslutte i kaoset inne i feltet. Grekerne på sin side, de så vi ingen sjanser fra.

 

Men med under fire minutter igjen til pause, så ødela et elendig dommerteam hele kampen. Fra før la vi merke til at dommer Cathrine Eide slettes ikke var med i kampen, men langt unna situasjonene og tydeligvis ikke klar for niv&˚et, men situasjonen som ødela kampen, den var det fjerdedommeren fra Kurdistan FK, Didar Akrei, som sto for. Og Akrei bør aldri få være i nærheten av en toppseriekamp igjen, for makan til dårlig dømmekraft trudde vi ikke det var mulig å ha. Shannon Smyth mista ballen og Solveig Gulbrandsen satt i gang en kontring. Vålerenga kom i overtall, seks mot fire. Smyth hang seg fast i armen til Gulbrandsen og prøvde å holde henne igjen og rive henne ned. Gulbrandsen rista henne av seg og da klarte altså denne Akrei å få det til at Gulbrandsen slo. Rødt kort og muligens også karantene, for på Vålerenga har vi ikke tro på at fotballforbundet gjør det eneste riktige og stryker karantena. For forbundet vil neppe innrømme at de har benytta seg av en talentløs, hjernedød fjerdedommer – totalt uten fotballforståelse – og med et markeringsbehov så sterkt at han får Kjetil Rekdal til å se ut som en avbalansert og sindig herremann på benken.

 

Vålerenga gjorde ingen endringer etter Gulbrandsens blei sendt i dusjen. I prinsippet spilte vi dermed med to midtbanespillere, men både Løkås og Haugstad blei mer defensive etter hvert. I pausa så lurte vi derimot på hva som skjedde. Dommerne gikk til pausa, det gjorde de fleste spillerne også, men ute på kunstgresset lå det igjen en greker. Vi er usikre på om dem så henne, kunstgresskledd som hu var, eller om dem rett og slett bare dreit i henne. Det tok bortimot fem minutter før det kom en greker bort å så til slaktet som lå der, konstaterte at det ikke var noe håp og gikk igjen.

 

Til andre omgang fikk de rydda slaktet av banen og satt inn en ny greker. Vålerenga lå dypt og satsa på kontringer. Og hadde omgangens største sjanse da Løkås missa på et skudd fra seks syv meters hold. Grekerne skapte fortsatt fint lite. Tror ikke det var mer en et par målsjanser med en spiller mer. Det forteller sitt om hvorfor de fortsatt er målløse etter tre kamper. Det så ut som om Vålerengas midtstoppere hadde full kontroll på alt som skjedde i feltet. Og på tross av overtallet, så valgte grekerne å slå lange høye baller – typisk bønder.

 

Vålerenga – Amazon Grimstad 0 ‐ 0 (0 – 0)

Lørdag 28.04.2012 15:00

Vallhall

Toppserien

187 tilskuere

 

Vålerengas beste: Rebecca Angus

 

Vålerengas lag:

Christina Colombo Nilsen

Cathrine Rollnes – Elisabeth Bakken – Hanne Mellingsæter – Sharon Hansen

Solveing Gulbrandsen &‐ Maria Arnesen

Rebecca Angus

Tone Løkås – Marianne Hanssen – Kristin Haugstad

 

Amazon Grimstads lag:

Karoline Sævareid

Ellen Marie Wiersholm – Gro Ingvardsen – Marit Fiane Christensen – Linn Merethe Thune

Kristine Meland – Frida Tessem Mørkeset – Trine Lise Åvik – Shanen Smyth

Lisa-Marie Karlseng Utland – Silje Blakstad

 

Kampfakta:

42   Rødt Solveig Gulbrandsen (Vålerenga)
46   Ut Silje Blakstad (Amazon Grimstad)
46   Inn Trine Mariam Songe Iversen (Amazon Grimstad)
85   Ut Marianne Hanssen (Vålerenga)
85   Inn Tina Wulf (Vålerenga)
86   Gult Trine Mariam Songe Iversen (Amazon Grimstad)
87   Ut Lisa-Marie Karlseng Utland (Amazon Grimstad)
87   Inn Malin Nevervei (Amazon Grimstad)
90   Gult Rebecca Angus (Vålerenga)

 

Spillerbørs:

Christine Colombo Nilsen – 5

Blei ikke stilt på noen prøver, men virka forholdsvis solid. Skremte dog supporterne ved to anledninger, da hu glapp ballen ut til corner. Bortsett fra det ga hu heller ikke returer.

 

Cathrine Rollnes – 3

Slurva med mottakene flere ganger og kunne fort ha skapt målsjanser – til grekerne. Var lite involvert framover og da hu kom framover blei det stort sett lite ut av det. Var ofte feilplassert og er vel bedre som ving enn back.

 

Elisabeth Bakken – 6

Rydda stort sett unna det som kom i forsvaret. Grekerne pumpa høye baller inn i midten og der raga stort sett alltid Bakken høyest.

 

Hanne Mellingsæter – 5

Stort sett kontroll på det som skjedde bak. Oppheva offsiden tidlig i første periode i en situasjon som endte i corner og var merkelig passiv da grekerne fikk avslutte fra 20 meter i andre omgang. Ellers så det solid ut defensivt, men litt lite kreativt bakfra.

 

Sharon Hansen – 4

Vant stort sett det meste på venstrekanten og gjorde sine ting solid defensivt. Blei ikke med framover så mye som vi gjerne skulle sett, og gjennomspilla mot Haugstad var alt for ofte alt for lange og det trekker ned inntrykket en del.

 

Solveig Gulbrandsen – 5

Lite involvert i spillet de første 20 minuttene, da ballen stort sett blei spilt over midtbanen, men etter hvert tok hu tak i Vålerengas spill og de neste 20 minuttene dominerte Vålerenga. Fikk helt uforståelig direkte rødt kort og kan ikke trekkes for at fjerdedommeren burde vært lagt inn på Gaustad.

 

Maria Arnesen – 4

Jobba bra på midtbanen og fikk mye defensivt ansvar da Gulbrandsen blei utvist. For upresis på dødballene og ikke flink nok til å slå de rette gjennomspilla. Savner mer offensivt tak fra Arnesen, men defensivt var det bra.

 

Rebecca Angus – 6

Vinner nesten alle dueller og bryter mye på midtbanen. Det virka litt som om grekerne ikke turte å spille gjennom midtbanen i frykt for å få brudd i mot seg. Allikevel skulle vi gjerne sett mer av hennes offensive egenskaper. De kom for sjeldent til sin rett.

 

Tone Løkås – 5

Kom til kampens to største sjanser og burde ha satt minst én av dem. Måtte ta mer defensivt tak i andre omgang og kom sjeldnere fram og trua på kanten.

 

Marianne Hanssen – 4

Kom til lite sjanser og blei litt lett mot greske midtstoppere. Vi har sett henne bedre. Savna de smarte løpa og stikkerne. Blei vanskelig og ofte helt aleine i andreomgang.

 

Kristin Haugstad – 6

Den som skapte mest i Vålerengas angrep og kom til flest avslutninger. Skuddfoten hennes var dessverre ikke innstilt på krysset. Blei mer defensiv i andre omgang og utfordra sjeldnere på å gå rundt på kanten.

 

Tina Wulf – (ikke lenge nok på banen til å få poeng)

Egentlig litt for kort på banen til at det er noe særlig å si, men vi velger allikevel å sitére klansropets redaktør: Det Tina Wulf gjør med en appelsin gjør at du ønsker du var en appelsin.

 

  1. […] damelag i toppserien spilte uavgjort 0-0 mot grekerne fra Grimstad. Dette var deres første poeng i toppserien og tatt mot et av laga […]