Tina Wulf debuterer – men ikke mot Sogndal

20.04.2012 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Helga fyres i gang med et tippeligaoppgjør mot et av de absolutt minst interessante lagene i Norge, fortsetter med to bortekamper på lørdag, først oddsenligaen og deretter toppserien, før den avsluttes på søndag med første runde i cupen hjemme i Vallhall og ikke minst byderby og Tina Wulfs seriedebut for Vålerenga.

 

Saftkokere

Fegor Ogude er inne i troppen som møter saftkokerne til mafioso Halllén til strid på Ullevaal i tippeligaen. Dette blir en vanskelig kamp mot et av verdens mest defensive lag. Feige saftbygdinger skal forsøke å forsvare seg til 0-0 nok en gang. Et samfunn bygd opp rundt den såkalte gentlemannstyven Gjest Baardsen får lov til å eksistere er en reinspikka skandale. Det finnes ikke noe slikt som en gentlemannsstyv. Enten er man skurk eller så er man gentlemann. Dette går det ikke an å kombinere.

 

Skal Vålerenga klare å score mål på verdens feigeste lag – pakket som jubla for nedrykk og 0-0 mot Vålerenga i 2004 fordi det hjalp trønderne til seriegull – så er man avhengig av effektivitet. Det blir ikke mange målsjansene når de pakker på med ni utespillere og en fyllekjører inne i 16-metersboksen; men Vålerenga har ballmagikere som kan åpne en gotisk knute med en bitteliten finte eller pasning. Uansett, det blir ikke enkelt å hente hjem tre poeng denne gang. Dette er ikke den værste kampen å mangle Bechenbauer Muri i. Forsvaret vil få svært lite å gjøre defensivt. Sogndal ligger på sjette plass, to plasser bak Vålerenga etter å ha spilt tre uavgjortkamper på rad.

 

Tvekjønn

På lørdag spiller Vålerengas damelag toppseriekamp borte mot den tvekjønnede klubben Arna Bjørnar rett utafor Bergen. Altså, hva får en klubb med et kvinnenavn til å slå seg sammen med en klubb med guttenavn og bare lage om det til et dobbeltnavn? Sånt kan bare skje i traktene rundt svartedauens utbrudd. Uansett, de åpna bra borte mot Røa og fikk med seg et uavgjortresultat derifra. Nå spiller de hjemme på en gressbane på Arna Stadion og det nyter de nok en fordel av. Samtidig har de et veldig ungt lag og slik Vålerengas midtbane dominerte mot Stabæk i starten av andre omgang er det slettes ikke umulig at jentene kan få til mye spill mot så ung motstand. Dette er absolutt en motstander Vålerenga kan slå. Tina Wulf mangler i denne kampen

 

Til blåbærmyra

Litt tidligere på lørdagen reiser Vålerengas rekruttlag til Blåbærmyra for å møte et lag som faktisk i likhet med Vålerenga er et av få lag i verden som har sin egen marsj. Nå skal vi ikke skryte for mye av Valdresmarsjen, men Vålerengmarsjen er jo i det minste fin. Troppen til denne kampen er ikke klar ennå, men det er håp om å få et gjensyn med Suleiman Ahmed som jo nå har kommi inn i landet vårt igjen. Klanens Web Radio tar turen opp for å bringe kampen tilbake til de mange tusen hjem i Osloområdet.

 

NM-kamp

I dag har fotballforbundet egentlig sagt at de skal sette opp første runde i cupen for herrer. Vi har ikke sett noe til det ennå, men vi veit allerede at G19-laget spiller første runde i cupen på søndag. Det gjør dem hjemme i Vallhall mot Østsiden, med kampstart 16:30. Østsiden er et kretsserielag fra Fredrikstad og bør således ikke være den store motstanderen for Vålerenga; men alle kamper skal spilles.  Dessuten mangler Vålerenga både Kamer Qaka og Shåresh Ahmadi til denne kampen fordi de er så gode at de skal spille landskamp.

 

Byderby og Tina Wulf

Noen timer etter cupkampen mot Østsiden så er det duka for byderby på Valle. Vålerengas rekruttdamer tar i mot den gamle klubben til Atle Brynestad  – ikke akkurat smart club. Og det er meldt fra lagledelsen at ballmagikeren Tina Wulf skal debutere i offisiell seriekamp for Vålerenga i nettopp denne kampen. Vi gleder oss og håper pølsebua er åpen så lynforsvaret også får litt glede av fintene til Wulf. Så da passer det å avslutte med favortittfaktaen vår fra Vålerenga på nett: Med Tina Wulf ombord hadde Titanic finta isfjellet…

 

Vålerenga i helga:

Fredag 19:00 Fotball: Vålerenga Herrer – Sogndal, Tippeligaen, Ullevaal Stadion

Lørdag 14:00 Fotball: Valdres – Vålerenga 2 Herrer, Oddsenligaen, Blåbærmyra

Lørdag 15:30 Fotball: Arna-Bjørnar – Vålerenga Damer, Toppserien, Arna Stadion

Søndag 16:30 Fotball: Vålerenga G19 – Østsiden, NM G19 runde 1, Vallhall

Søndag 20:15 Fotball: Vålerenga 2 Damer – Lyn, 2. divisjon avdeling 1, Valle kunstgress 2