Enga outside

19.04.2012 av under Gjetord | 2 kommentater

Det er Arild Rønsen som stjeler dagens overskrift i gjetordet, det på tross av at det blei spilt et byderby i går, at dribledronninga øyeblikket er tilbake i kamp, at arbeidstillatelsen til Ahmed er i boks og at Qaka er på landslaget. Til slutt irriterer vi oss grønne over ei kjærring på tjukkeste Vålerenga som forsøker å ødelegge stadiondrømmen vår.

 

Enga outside

I går tok vi en liten kikk på det fantastiske Vål’enga Magasinet og la merke til at han som sannsynligvis er verdens eldste maskot, Arild Rønsen, hadde en artikkel. Arild Rønsen er egentlig musikkjournalist, men har også vært sportsjournalist, men er nok mest kjent som forfatter av et par bøker om bloggen sin Enga Inside; men hvor ”inside” er han egentlig? Vi trudde virkelig en journalist og forfatter, som hver dag får følge Vålerenga i garderoben og ute på matta, visste bedre enn å konstant gjennom en hel artikkel omtale venstrebacken Lars Vincent Andersen som Jan Vincent Andersen. Dette er selvfølgelig behørlig videreformidla til botsjefen. Den bota bør bli dyr. Pinlig, Rønsen! Pinlig!

Dette er altså et bilde av Lars Vincent Andersen, Rønsen.

 

Bortekamp på hjemmebane

Vålerengas G19-lag skulle reise til Kringsjå for å møte restene fra konkursboet til Atle Brynestad. Det viste det seg at de slapp. Det har seg nemlig slik at breddeklubber langt ned i divisjonene må spille kvalifiseringsspill for å kvalifisere seg til norgesmesterskapet. Dermed var det ikke lenger bane igjen til juniorlaget og de måtte trygle og be Vålerenga om de vær så snill kunne la dem få spille hjemmekampen sin i byderbyet på Valle.

 

Om breddeklubben, som Kjell Grønningen savner sårt i følge siste Vålengamagasin, i så måte faktisk har betalt baneleie til Vålerenga er uvisst; men uansett fikk i hvertfall Vålerenga spille bortekampen på hjemmebane. Og eliteklubben var overlegen breddeklubben – som seg hør og bør. Jibril Bojang scora kampens første mål, før breddeklubben yppa seg fram med en heldig utligning. Monir Ben Moussa og Riki Alba sørga allikevel for en komfortabel ledelse til pause. I andre omgang blei Gagandeep Singh Lally felt innafor straffefeltet. Riki Alba var som vanlig sikker fra ellevemetersmerket og fastsatte sluttresultatet til 1-4. Dermed topper fortsatt Vålerenga interkretsserien, poenget foran togstasjonen som har én kamp mer spilt og tre poeng foran Skeid. Vi registrerer at vif-fotball påstår det er årets første byderby, men det første byderbyet gikk mellom Skeid og Vålerenga på Nordre Åsen og endte 2-2.

 

Wulf tilbake

Tina Wulf spilte ikke første serierunde etter en kneskade hu pådro seg i oppkjøringa. Men dribledronninga, ballmagikerinnen og triksegudinna får sin første seriekamp til helga. Riktignok skal hu ikke være med over fjellet mot bygda som tvang Norge til å bruke et helt statsbudsjett for å få en toglinje inn til hovedstaden, det tar ikke Vålerenga sjansen på; men i byderbyet på søndag er hu tilbake. Rekruttlaget skal nemlig møte konkursboet, tidligere kalt ”Ikke Akkurat Smart Club”, til seriekamp på Valle kunstgress 2. Og da er Wulf med og spiller sin første seriekamp for Vålerenga.

Får vi se noen av disse fintene på søndag?

 

Ahmed tilbake

Utenriksdepartementet er ikke verdens enkleste å ha med å gjøre, spesielt ikke når det gjelder arbeidstillatelse til nigerianere. Dermed har papirmølla deres trenert og trenert arbeidstillatelsen til Suleiman Ahmed, som i mellomtida har befinni seg i Nigeria. Men nå er arbeidstillatelsen i boks og Ahmed kom tilbake til Norge og Oslo i går. Han har lov til å spille morgendagens kamp, men kommer på grunn av den seine returen, ikke til å være med i troppen i morgen.

 

Qaka på landslaget

Det har vært noen forfall i G18-troppen som skal spille Slovakia Cup mandag til onsdag. I går tok derfor Øyvind Nilsen inn Kamer Qaka i troppen igjen – sannsynligvis etter å ha lest sotahjørnets kampreferat fra rekruttlagets serieåpning, der Qaka dominerte på midtbanen og plasserte både Morten Berre og Veigar Páll Gunnarsson i skyggen. Fra før av er Shåresh Ahmadi tatt ut i troppen.

 

Pikekor fra helvete

Vålerengen Pikekor stikker kjepper i hjula for Vålerenga Fotball. Deres leder Berit Skarholt har nemlig bestemt seg for at hu vil ha en skøytehall med 18 meter under taket, gravd ned under Vålerengas stadion. Det er en ekstrautgift Vålerenga ikke har råd til å ta. At pikekorets leder gjør dette, må skyldes at hu føler seg totalt tilsidesatt av Norges største blandakor, Klanen. Dette minner om feiden i Fridtjof måtte slite med i Ytre Enebakk og slettes ikke en feide man burde ha i en storby. Megga, som i kraft av sitt embete i Plan og Bygningsetaten, burde forvises fra Vålerenga og Vålerengen Pikekor burde sporenstreks pælmes ut av bydelshuset. At folk som benytter seg av Vålerengas navn skal stikke kjepper i hjula for vår nye stadion – det hadde vi slettes ikke venta.

Berit Skarholt erklæres uønska på Vålerenga.

 

  1. […] I avdelingen kunne ikke sagt det bedre sjøl, klipper vi fra Sotahjørnets Venner […]

  2. Dødsbekken sier:

    Artig å lesa mye av det du skriver, Hjesus