Signéringer på begge kanter av Sotahjørnet

18.04.2012 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Både Martin Andresen og Jan Tore Kjær har vært en tur oppe i området rundt Hovindammen og nappa fjær av gjessene. Dermed har de klart å få hver sin signéringer ned på pølsepapirene og vel og bra er det. Dette er nemlig framtidas signéringer og skal gi oss fremtidige seriemesterskap og bøtter i hopetall. Er det rart vi feirer på Sotahjørnet?

 

Kamer Qaka

Dagen etter at Kamer Qaka satte både Veigar Páll Gunnarsson og Morten Berre i skyggen i serieåpninga med rekruttlaget, så var Andresen framme med fjærpenn, blekkhus og pølsepapir. Søttenåringen har nå signért en fire år lang proffkontrakt med Vålerenga Fotball. Det betyr at både Qaka og Vålerenga har sikra seg mot utenlandske ekle snyltere som prøver å rappe talentene våre. Qaka kom til Vålerenga fra Brandbu i 2009 og debuterte på Vålerengas a-lag allerede som femtenåring. I andre runde av cupen den 13. mai i 2010 mot Oppsal på Trasop fikk han spille den siste omgangen og svarte på tilliten med å score Vålerengas 11 mål i kampen som blei vinni 11-1. Tippeligadebuten kom 27. november i fjor, da fikk han de siste seks minuttene for Harmeet Singh i Freddy dos Santos avskjedskamp. Qaka har 5 landskamper for G15, 9 landskamper for G16 og 5 landskamper for G17.

 

Steffen Søberg

Bare to timer etter at Qaka sin signatur var klar, så var det Kjær som la fram pølsepapiret og sikra seg en framtidas signéring. Vålerenga Hockeys nye første keeper, Steffen Søberg, er bare atten år gammel, men rekker så vidt å fylle nitten før getligaen droppes i gang. Han er ingen hvem som helst. Han er den første norske ishockeymålvakta som er blitt drafta av en klubb i NHL. Det skjedde i juni i fjor og det var Washington Capitals som drafta ham i fjerde runde, som 117. spiller. Søberg har 9 landskamper for G18 og 3 landskamper for G20. I fjor fikk han getligakamper for Manglerud Star og Shampo ser et stort potensial i spilleren og er overhodet ikke redd for at rutinerte Patrick DesRoches nå er bytta ut med en ung fremmadstormende oslogutt. Søberg har signért for fire år.

 

VM G18

Fire andre vålerengagutter var i aksjon i VM i Piešťany i går. Men Tallak Lyngset, Jonas Løkken, Markus Bilstad Pedersen og Jørgen Karterud klarte ikke å kvalifisere Norge opp i det beste selskapet. På stillinga 0-2 i første periode brant Karterud en straffe, før han seinere i perioden reduserte til 1-3. Bilstad Pedersen og Løken gjorde seg også bemerka, begge med 2+10 minutter for checking from behind. Til slutt tapte Norge hele 2-6 og dermed røyk altså håpet om opprykk. Hjemmelaget Slovakia blei for sterke.

 

Forutsigbarhet

Gøril Kringen er ute i fotballmagasinet og etterlyser forutsigbarhet i forhold til når kampa i toppserien spilles. Hu nevner blant annet at ”det er klin umulig å vite når det er kvinnekamper” og vi er egentlig ganske enige. På vif-damefotball.no så står riktignok neste kamp, men den går borte mot Arna Bjørnar. Neste hjemmekamp? Nei, noen terminliste finner vi ikke. Vi må leite på andre nettsteder enn hos Vålerenga for å finne ut at neste hjemmekamp spilles lørdag 28. april klokka 15:00 mot amazonene fra bibelbeltet.

 

Vi er enige med Kringen i ganske mye, men at hu kritiserer endringer i kamptidspunkter forstår vi ikke. Her er hu helt ute å kjøre. At Rauen – Asker spilles klokka 14:00 slik at supporterne til Asker kan nå fra Røa-feltet til Nadderud når konkursboet møter han rare fra Grenland i tippeligaen er sjølsagt. Slikt må det bli. Samtidig må Vålerenga flytte sin toppseriekamp mot Sandviken 19. mai klokka 15:00, etter at Vålerengas herrelag har fått flytta sin tippeligakamp ved Randsfjorden til lørdag klokka 18:00. Flyttes ikke toppseriekampen til søndag, så mister Vålerenga alle tilskuerne som reiser på en bortekamp i tippeligaen når den kun foregår én times busstur unna – og det er mange og sannsynligvis hele den syngende skaren fra forrige toppseriekamp.

 

Vålerenga i dag:

18:45 Fotball: Lyn – Vålerenga G19, Interkrets, Kringsjå kunstgress

20:00 Fanzine: =Engaradio fra Vertshuset, Klanens Web Radio