Warning: getimagesize(): Filename cannot be empty in /home/4/s/sotahjornet/www/wp-content/plugins/wp-open-graph/output.class.php on line 308
 

Arnesen med Vålerengas første toppseriemål

16.04.2012 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Lørdag debuterte Vålerenga i toppserien og Maria Arnesen scora Vålerengas første toppseriemål gjennom tidene. Søndag var det kamp på togstasjonen og i dag er Veigar Páll Gunnarsson i rekruttroppen som serieåpner mot Ørn Horten i Vallhall. Dessuten oppdaterer vi på helgas ishockeykamper og et lite håndballresultat.

 

Historisk kamp og historisk mål

Vi begynner med damene og serieåpninga i toppserien. Motstander var konkursboet fra Asker, som nå har mista sin gymsal. Da var det jo riktig så koselig av Vålerenga å gi supporterne dems de beste plassene i vår gymsal. Det blei etterhvert stygge sifre, men spillemessig hang Vålerenga godt med og målet til Maria Arnesen var av det vakreste slaget. Kanskje ikke selve målet i seg selv, men hele angrepet. Det må nesten nytes. Det blei det historisk første toppseriemålet for Vålerenga. Dessverre også det eneste målet Vålerenga scora i kampen. At det til slutt blei så stygge sifre som 1-5 kommer av et effektivt motstanderlag med spisser i toppklasse og urutinerte Vålerengaspillere samt keepertabber. Vålerenga havna med resultatet nest sist på tabellen, men med spill av det vi så i dag og uten disse feila kommer de til å klatre høyt. Sotahjørnet har et eget kampreferat. Trener Cecilie Berg-Hansen var også fornøyd og Vålerenga På Nett oppsummer det med ”en god kamp i en flott ramme, vi kommer tilbake!”

 

Fortsatt ubeseira på Åresen

Søndag var det derimot gutta som skulle spille sin fjerde tippeligakamp for sesongen. Den gikk på togstasjonen og er kåra til årets kamp av de fleste. Det skyldtes to ting. Vålerenga var gode offensivt og André Muri blei skada. Beckenbauer Muri betyr nemlig så ekstremt mye for dette forsvaret vårt at da han måtte ut tidlig i første omgang, så fikk undulatene mulighetene til å skape målsjanser – og det tildels store muligheter også. Men det begynte ekstremt bra. Mohammed Fellah spilte igjennom Martin Pusic og dermed var vi i føringa før det var gått ett minutt. Og Marcus Pedersen burde ha dobla den ledelsen rett etterpå. Men det gjorde han ikke, og da Beckenbauer Muri fikk hjernerystelse og måtte ut var det bare gått ni minutter.

 

Vålerengaforsvaret uten Beckenbauer Muri var ikke tett, men undulatene måtte ha straffe for å score på Lars Hirschfeld, som sto en kjempekamp. Straffa var klønete av Harmeet Singh, men også fryktelig billig. Singh er litt i armen på ham, men Johan Andersson faller på teatralsk vis. Det kunne blitt mange mål fra begge lag. Et uavgjort resultat er greit, men gjorde at Vålerenga datt ned to plasser på tabellen; men det er fortsatt bare tre poeng opp til serielederen, og Martin Andresen er fortsatt ubeseira på vårt Åråsen. 1-1 ga i hvert fall ett poeng.

 

Usportslige undulater

På slutten av kampen fikk vi allikevel se undulatenes usportslige opptreden. Først langer Frode Kippe ut en knyttneve i bakhuet på Pedersen, lenge etter en duell. Dommeren så det ikke, det var soleklart rødt kort. Nå er det opptil forbundspampene å straffe ham. Det kan de saktens også gjøre med Sead Ramovic som forsøkte å filme på Singh sitt andre gule kort. Den episoden ser hamarsingen Espen Berntsen, allikevel gir han ikke Ramovic gult kort. Det er ikke rart man hater disse usportslige undulatene fra togstasjonen på vei til gardermoen.

 

Beckenbauer Muri

Det så grusomt ut da Beckenbauer Muri deisa i bakken uten å ta seg for, etter en hueduell. Alle i Vålerengasvingen skjønte straks han var bevisstløs og legen nekta ham å spille videre. Én Mur i Norge ville sjølsagt ikke av banen, men uansett hvor mye han krangla med legen, så var Nikolai Næss allerede satt innpå. Næss kom greit fra det, men samarbeidet mellom Andreas Nordvik og Simon Larsen var ikke slik det pleier å være når dirigenten Beckenbauer Muri er tilstede. Det skyldes sannsynligvis at ingen skjønner det språket Nordvik dirigerer på – norskkurs burde være obligatorisk… Én Mur i Norge er utskrivi fra sjukehuset, men mister nok to eller tre kamper nå. Det kan bli kritisk.

 

Rekruttlaga serieåpner

I dag serieåpner også rekruttherrene. Motstanderen er en litt mer skremmende fugl enn den a-laget støta på. Veigar Páll Gunnarsson er i troppen og er dermed på vei tilbake, men mest av alt gleder vi oss til å se Morten Berre på rekruttlaget. Berre på landslaget er nemlig verdens dårligste taper, så når han nå har mista førstelagsplassen sin, så kommer han til å spille som Messi på rekruttlaget. Vær trygg – det slår aldri feil. Og når Berre på landslaget plutselig befinner seg på rekruttlaget, så er det bare å sette penga på Vålerengaseier. Det er tryggere enn plassere penga i en islandsk bank. Det blir tier på børsen fra alle landets aviser. Hele troppen kan du lese her.

 

Også damenes rekruttlag serieåpner i dag. De møter et illeluktende rekruttlag fra Hamartraktene, med forholdsvis begrensa engelskkunnskaper. De har ikke vært like flinke til å legge ut spillertroppen på hjemmesida si, så der veit vi egentlig ikke helt hvem som spiller, men de som ikke spilte eller fikk minimalt med spilletid i toppserien på lørdag, regner vi med at er med oppover.

 

Hockey-VM G18

Vålerengas unge lovende spillere gjorde en kjempejobb lørdag og søndag. Jørgen Karterud hadde hele tre målgivende pasninger da Japan blei slakta 7-3 på lørdag. Og på søndag fulgte samme mann opp med to målgivende pasninger da Slovenia blei slått 4-1. Dermed spiller Karterud, Markus Bilstad Pedersen, Tallak Lyngset og Jonas Løkken finale mot Slovakia på tirsdag. Vinner de den kampen rykker de opp i det beste selskapet.

 

VM-forberedelser

Daniel Sørvik kom seg igjennom kampa mot Finland uten å bli sjuk. Det var det ikke alle som gjorde. Store deler av den norske troppen blei matforgifta og Norge tapte dermed 3-0 i den siste oppkjøringskampen mot Finland. Men dessverre, Sørvik er ute av den norske troppen til kampene mot Frankrike fredag og lørdag. Dermed så opphører også Sotahjørnets oppdateringer av forberedelsene til VM.

 

Håndball

Vålerenga tapte den siste serierunde borte mot Halden knepent 24-25. Det kunne ikke utgjøre noen forskjell fra eller til for Vålerenga som uansett resultater ville endt på en syvende plass i mennenes førstedivisjon. Nå tar gutta sommerferie og det gjør vi også.

 

Vålerenga i dag:

19:00 Fotball: Vålerenga 2 Herrer – Ørn Horten, Oddsenligaen, Vallhall

20:30 Fotball: Fart 2 – Vålerenga 2 Damer, 2. divisjon avdeling 1, Fart kunstgress