Arnesen historisk

16.04.2012 av under 2012, Damer, Fotball | 4 kommentater

Vålerenga debuterte i toppserien med en velspilt kamp og var fullt på høyde med en av seriefavorittene. Et dødelig effektivt motstanderlag, utnytta Vålerengas mange tabber. Og de var mange. Vi begynner med den mest åpenbare – en arrangørtabbe av store dimensjoner. Riktignok var det flere syngende bortesupportere enn hjemmesupportere, omtrent dobbelt så mange, men de blei plassert der de ikke skal stå. På vår tribune, midt imot det ene kameraet som streama kampen og slik at lyden fra dem gikk rett inn i kameraets mikrofoner, mens Klanen sang vekk fra mikrofonene. Det så altså ut som om det var kun bortelagets tilskuere som var på kampen, mens det i virkeligheten kun var en femtedel av tilskuerskaren. Pinlig tabbe og den bør ikke gjentas.

 

Også kampen starta helt skeis. På 30 meters hold ute på høyrekanten kom Tone Løkås på etterskudd og feide unna beina på Ida Elise Enget helt unødvendig. Både Solveig Gulbrandsen og Elisabeth Bakken lå i sikring bak, så det gule kortet hu pådro seg må kalles temmelig urutinert. Vi tar det på kontoen for nybegynnernerver i toppserien. Ingvild Stensland tok frisparket og slo en lang høy ball inn på motsatt femmeterhjørne. Elisabeth Bakken var på Katrine Pedersen, men klarte ikke å følge henne inn. Hu blei rett og slett fraløpt og Pedersen fikk det enkelt med å heade ballen inn i mål.

 

Vålerenga kom til noen gode muligheter, men skudda gikk på feil sida av stolpene. Spesielt Rebecca Angus var nære ved to tilfeller, men dessverre. Skuddene strøyk utafor stolpene og i stedet var det Stabæk som økte ledelsen. Kristy Moore trakk med seg Sharon Hansen høyt opp i banen. Hansen tapte duellen og etterlot seg et stort bakrom. Det utnytta Caroline Graham Hansen som stakk inn i rommet, mens vår Gulbrandsen sto og så på duellen mellom Moore og Hansen, i stedet for å gå ned å dekke bakrommet. Moore vant duellen og fikk lirka ballen over til Graham Hansen som upressa fikk sette fart mot Vålerengas mål. Hanne Mellingssæter måtte fram og støte, og etterlot seg Bakken aleine med Ada Hegerberg. Hegeberg stakk ut på sida og fikk en flott pasning fra Graham Hansen. Bakken valgte å forsøke å sette Hegerberg i offside i stedet for å følge henne. Dumt valg. På vei vekk fra mål mot skrå vinkel valgte også Karlsrud å ruse ut. Dermed kunne Hegeberg enkelt dra av henne og sette ballen i åpent mål, riktignok fra skrå vinkel. Et flott mål av slAsker, som vi sannsynligvis hadde hatt et helt annet fokus på enn feil i forsvarsspillet dersom det hadde kommi andre veien.

 

Andre omgang starta derimot langt bedre enn den første. Gulbrandsen snurra rundt med en slAskerspiller på venstrekanten. Pasninga fram til Marianne Hanssen blei ekspedert på første touch som et vakkert gjennomspill på venstrekanten. Kristin Haugstad er mye raskere enn både Trine Rønning og Siri Nordeide Grønli og kom seg nydelig igjennom mot det venstre hjørnet av femmeteren. I boksen fylte Vålerenga på med tre spillere. Spissen Tone Løkås gikk inn som pasningsalternativ i femmeteren, midtbanespillere Maria Arnesen kom på ti meter på bakre og spiss Hanssen la seg i 45 grader ute på 16 meteren. Vålerenga ville ha mål og fikk det. Haugstad fant nemlig Arnesen som kontant dunka ballen i mål fra syv meter. Vålerengas første toppseriemål noensinne og Arnesen har dermed skrivi seg inn i historiebøkene.

Her scorer Maria Arnesen Vålerengas første toppseriemål. Foto: Inge Wallumrød.

 

Og nå var Vålerenga virkelig farlige. Så farlige at bortesupporterne blei opptatt med neglebiting i fem minutter. En periode som laget deres kun benytta til å forsvare seg. Ja, reint bortsett fra Stensland da, som lenge etter at Karlsrud hadde holdt ballen, valgte å hoppe inn med albuen først rett i ansiktet på Karlsrud. At ikke fløytetøyta dro frem minst det gule kortet der er uforståelig. Er det sånn at de kan gjøre hva dem vil bare fordi de er på landslaget? Uansett, det holdt i 59 minutter. Så sovna Vålerenga. Graham Hansen forserte noen meter mot 16-meteren. Hansen kom på etterskudd og kaptein Hanne Mellingsæter måtte fram å støte. Bak seg etterlot hu Ada Hegeberg uten at Vålerengas resterende spillere sideforskøv seg så mye som en millimeter. Dermed blei det en promendade på plastgress for Hegeberg å score sitt andre mål for dagen. En type feil Vålerenga ikke har rå til å gjøre på dette nivået.

 

Det fjerdemålet var en real keepertabbe. Et frispark fra 35 meters hold helt ute ved linja slås inn mot femten meter av Stensland. Det stusses videre av Ada Hegeberg og går i en høy lang bue inn i tom kasse. Karlsrud sto nemlig på halvdistanse, syv meters hold uten mulighet til å nå tilbake til streken å redde. Og Kalsrud fortsatte å tabbe seg ut. Riktignok var frisparket på drøyt 20 meter helt unødvendig. Line Berntsen pådro seg da også gult kort, mens vi hadde mange bak ballen og det ikke var mulig å tre et skudd igjennom uten å bli blokkert; men når en keeper stiller opp en mur, så forventer vi at muren dekker korthjørnet. Når frisparket er på høyde med keepers høyre stolpe, en høyrebeint spiller skyter med innsiden av foten, med skru vekk fra høyre stolpe og ballen fortsatt går inn. Da er dagens tabbekvote brukt opp og dermed blei det stygge sifre.

 

 Alt i alt var det en grei debut for Vålerenga, men det blei til slutt stygge sifre mot seriefavoritten. Litt merkelig er det at Vålerenga ikke har henta noen forsvarsspillere før sesongstart. Den bakre fireren har ingen toppserieerfaring og Bakken spilte også lite i førstedivisjon i fjor. En rutinert dirigent bak der med masse toppserieerfaring og Vålerenga kunne fort ha fått med seg et poeng fra dagens kamp. Slik gikk det altså ikke. Tre av måla kom på dødball. Der har Cecilie Berg-Hansen noe å jobbe med.

 

Vålerenga – Stabæk 1 – 5 (0 – 2)

Lørdag 14. april 2012 15:00

Vallhall

Toppserien

506 tilskuere

 

Kampfakta:

6 Gult   Tone Løkås (Vålerenga)
7 Mål 0-1 Katrine Pedersen (Ingvild Stensland)
33 Mål 0-2 Ada Hegerberg (Caroline Graham Hansen, Kristy Moore)
53 Mål 1-2 Maria Arnesen (Kristin Haugstad, Marianne Hanssen)
59 Mål 1-3 Ada Hegeberg (Caroline Graham Hansen)
67 Ut   Kristin Haugstad (Vålerenga)
67 Inn   Cathrine Rolness (Vålerenga)
70 Ut   Ida Elise Enget (Stabæk)
70 Inn   Andrine Hegeberg (Stabæk)
77 Gult   Andrine Hegeberg (Stabæk)
78 Ut   Tone Løkås (Vålerenga)
78 Inn   Line Berntsen (Vålerenga)
84 Mål 1-4 Ada Hegeberg (Ingvild Stensland)
88 Ut   Marianne Hanssen (Vålerenga)
88 Inn   Kathrine Kronkvist (Vålerenga)
89 Gult   Line Berntsen (Vålerenga)
90 Mål 1-5 Ingvild Stensland

 

Vålerengas beste: Rebecca Angus

 

Vålerengas lag:

Lill Yvonne Karlsrud

Silje Kronkvist – Elisabeth Bakken – Hanne Mellingsæter – Sharon Hansen

Maria Arnesen – Solveig Gulbrandsen

Rebecca Angus

Tone Løkås – Marianne Hanssen – Kristin Haugstad

 

Stabæks lag:

Ingrid Hjelmseth

Tone Hetland Akerhaugen – Siri Nordeide Grønli – Ingvild Stensland – Ina Skaug

Katrine Pedersen – Ida Elise Enget – Caroline Graham Hansen – Trine Rønning

Kristy Moore – Ada Hegeberg

 

Spillerbørs:

Lill Yvonne Karlsrud – 2

Er bra ute som sweeper i et par situasjoner i første omgang, men gjør dessverre to grove tabber og en litt mindre tabbe i denne kampen. Det blir mål av alle tre. Får pluss for å holde harde skudd også når spillerne kommer i duell og treffer henne. Ikke mange damekeepere som klarer det. Uten tabbene så hadde det nok vært en langt høyere poengsum.

 

Silje Kronkvist – 4

Uvanlig usynlig offensivt. Konsentrerte seg tydeligvis kun om det defensive i dag og det gjorde hu forsåvidt greit nok.

 

Elisabeth Bakken – 3

Har minimalt med erfaring fra førstedivisjonsspill og det gjorde seg gjeldende når hu nå blei kasta ut mot en av seriefavorittene. Solid med ballen, men urutinert i plasseringsspillet. Det blir det noen baklengs av mot så god motstander.

 

Hanne Mellingsæter – 5

Holdt på å koste laget en baklengs, da hu glemte å følge med på Kristy Moore og brukte for lang tid med ballen som bakerste spiller. Blei redda av Karlsrud der. Bortsett fra det var det en solid kamp fra vår midtstopper og er kanskje lagets viktigste enkeltspiller. Kan sammenlignes med André Muri, forsvinner hu ut, så rakner forsvaret.

 

Sharon Hansen – 3

Også hu blei veldig usynlig offensivt. Er involvert i to baklengsmål, men spiller ellers en kamp på det jevne.

 

Maria Arnesen – 4

Usedvanlig dårlig på å slå dødballer og var sannsynligvis prega av nerver. Pleier å være mer presis, men får selvfølgelig pluss for et kontant mål. Hadde også noen skuddforsøk som var brukbare, men igjen var siktet litt feil innstilt så de gikk enten utafor eller over. Jobber bra.

 

Solveig Gulbrandsen – 6

Viser god oversikt og bra teknikk. Jobber bra og nekter motstanderne ofte å spille opp via sentral midtbane. Taper duellen på det fjerde målet og sover litt da Hansen ga fra seg mye bakrom på det andre. Ellers en veldig solid kamp og forarbeidet som skapte Vålerengas mål var det klasse over. Nesten så hu burde få tredjeassist på den.

 

Rebecca Angus – 7

At Ingvild Stensland er landslagsstjerne og midtbanedirigent så vi svært lite til, kun ved dødballsituasjoner. Det kan vi takke beintøffe Angus for. Offensivt bidro hu også mye og var svært nære å score. Flere knallharde skudd strøyk stolpene, dessverre på feil side. Kommer sannsynligvis til å score mye for oss i år.

 

Tone Løkås – 4

Pådro seg et unødvendig gult kort og Vålerenga blei straffa hardt for det. Fikk mye rom i første omgang, men utnytta det dårlig. Innlegga var ikke presise nok og hu sleit med å komme rundt Ina Skaug. Bra løp inn i feltet på målet trekker opp, det dro forsvarsspillerne vekk fra Arnesen. Ellers var det stort sett greit defensivt, det var ikke så mye Stabæk kom til fra høyresida, men vi savner mer presisjon.

 

Marianne Hanssen – 6

Løper mye, men fikk lite å jobbe med og klarte for sjeldent å komme til målsjanser. Bra som førsteforsvarer og skaper målet vårt med sitt gjennomspill samtidig som hu rekker å komme inn i boksen slik at Vålerenga får overtall der med fire spillere. Som spiss er det egentlig slike øyeblikk som teller offensivt og det viser seg vel på poengscoren også.

 

Kristin Haugstad – 6

Var med på det meste Vålerenga skapte offensivt. Tok et kjempeløp på målet og viste der hva som bor i henne. Det er få som matcher farta hennes og det går nesten like fort med ball som uten. Det er en god egenskap. Når hu i tillegg viste overblikk ved å finne en total umarkert Arnesen foran mål sniker også scoren seg opp.

 

 1. […] i dag og uten disse feila kommer de til å klatre høyt. Sotahjørnet har et eget kampreferat. Trener Cecilie Berg-Hansen var også fornøyd og Vålerenga På Nett […]

 2. Too_cool sier:

  Så enig angående supporterplasseringa, mulig spillerne opplevde det annerledes, men vi som satt på Vålerenga-side hadde følelsen av å være på Stabæks hjemmebane. Sånt går ikke! Skjærpings VIF.
  Ellers må jeg si, tross i mange dumme feil, at dette ser lovende ut. Heia VIF! 😀

 3. Frode sier:

  Tenkte bare å rette på et par ting. At Løkås skal ha feid unna beina til Pape er litt oppsiktsvekkende siden sistnevnte befant seg på tribunen. Ellers noterer jeg meg at Caroline Graham Hansen blir omtalt som Larsen.
  At Angus var deres beste spiller kan jeg være enig i. Ellers morsomt med supportere også fra det andre laget (og som gjør noe annet enn bare å dunke urytmisk på en tromme). Håper å se dere igjen på Nadderud i sommer.