Warning: getimagesize(): Filename cannot be empty in /home/4/s/sotahjornet/www/wp-content/plugins/wp-open-graph/output.class.php on line 308
 

Historisk helg

13.04.2012 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Det lakker mot en meget spesiell helg i Vålerenga. Det er en historisk kamp på lørdag, etterfulgt av en derbyklassiker i norsk fotball. Forsmaken kom på Nadderud i går. I tillegg handler gjetordet om ishockey der det skal foregå og også foregår verdensmesterskap. En liten håndballnotis og noe barnearrangementer i Vallhall har vi også fått plass til i gjetordet.

 

Historisk serieåpning

Vi begynner som seg hør og bør med det mest historiske. Fotballjentene spiller altså sin første toppseriekamp noen sinne på lørdag og det er det absolutt ingen grunn til å gå glipp av. Motstanderne er pappajentene fra blærum, kjøpelaget og de er i anrepstrøbbel. Rett før sesongstart bestemte nemlig landslagsspiss Lise Klaveness seg for å legge opp. I går røyk korsbåndet til landslagsstjerna Melissa Wiik og fra før er Maiken Pape ute med langtidsskade. Det betyr at de står igjen med to spisser, purunge Ada Hegerberg og fossilet Kristy Moore. Dessverre er Tina Wulf skada og kan ikke spille denne kampen, men resten av troppen er skadefri. Det betyr sannsynligvis at Rebecca Angus starter på midtbanen og får oppgaven med å ødelegge for Ingvild Stensland. Det regner vi med at hu klarer fint. Ellers har vi skrivi en forhåndsomtale av den historiske kampen.

 

Forsmak

Pappagutta som ikke har kommi ut av tenåra ennå fikk en liten forsmak på hva som venter klubben på lørdag. I interkretsserien tapte de sjølsagt for St. Hallvards Menn og det på eget kunstgress ved siden av den falleferdige rønna på Nadderud. Førsteårsjunioren som kom fra Rommen før fjorårets sesong, Mathias Blårud scora Vålerengas første mål nesten før dommeren hadde starta kampen. Dessverre klarte pappagutten Ståle Sæthre å flakse inn et mål så det sto likt til pause. Marius Flateby klarte både å lage straffe og å pådra seg et rødt kort etter 70 minutter. Dermed hamra Deniz Payasli Vålerenga opp i ledelsen igjen, før Riki Alba punkterte kampen ti minutter før full tid. Vålerenga topper dermed interkretsserien og er fortsatt ubeseira etter fire kamper.

 

Ubeseira

Som om det ikke er nok derbykamper å nevne i dag, på søndag reiser Martin Andresens soldater til den togstasjonen som er på vei til Oslo Lufthavn. Vi bare nevner det sånn fort i forbifarten, Martin Andresen har aldri tapt på vårt Åråsen. På romerike skjelver de allerede såpass i knæra at de prøver å late som om laget dems er sterkere på papiret enn Vålerenga. De mener også at de har en bedre trener. På Sotahjørnet hører vi ikke på kvakksalvere. Vi ser på fasiten. Den sier at Martin Andresen og hans spillerstall ligger på en sølvplass. Den forteller også at Magnus Haglund og hans spillerstall ligger på direkte nedrykk, det vil si nest sist med bare konkursboet til Telenor Arena under seg.

 

Det er nemlig så stor krise rundt denne togstasjonen at ikke engang Romerikets Blad kjører forhåndsomtale av kampen. Det har derimot våre gode brødre i vpn gjort. Absolutt en omtale vi anbefaler. Men vi må stille oss spørsmålet om hvor dumme dem egentlig er på romerrike. Ny trener, ny spillerstil og i forrige kamp var det kun fire spillere igjen fra fjorårstroppen. Hallo! Det værste er at med undulatenes nye ballbesittende spillerstil, så er spillerne de har igjen altså Frode Kippe, Steinar Pedersen, Erling Knudtzon og Bjørn Sigurdsson. De som var toneangivende og ekspertene på kælk og mæl-fotballen. Disse skal nå altså være bærebjelkene i en ballbesittende spillestil – og så lurer noen på hvorfor undulatene ligger på direkte nedrykksplass. Det er enkelt – og det er ingen vei utenom så lenge man har en idiot av kaliberet Per Berg som sjef. Romerriket falt i år 395, Romerike faller i 2013.

 

Seier

Rett før vi gir oss med fotball for i dag, så tar vi med oss gårsdagens gledelige G16 resultat i Bohemia. Der vant nemlig Norge 1-0 over tsjekkerne og det var rett og slett fordi Ivan Näsberg var i startoppstillinga. Bra jobba og da skrur gjetordet kanalen over på ishockey.

 

Finland

Daniel Sørvik og resten av det norske landslaget med blir bare bedre og bedre jo nærmere VM de kommer. I går tapte de hederlig 3-1 for Finland og i dag blir det sannsynligvis enda tettere. Gutta reiser fra Rovaniemi til Vaasa før dagens kamp. Det er vel stort sett bare Tommy Jacobsen og muligens Juha Kaunismäki som nå kan hindre Sørvik en plass i VM-troppen. Vi håper Sørvik står på Roy Johansens blokk også i kampene mot Frankrike neste helg.

 

Tap

Det er helt utrolig. Etter den fantastiske oppvisninga i åpningskampen av VM rota Norges G18-lag seg bort mot Italia. De leda 1-0, 2-1 og 3-2 men tapte til slutt 3-6. I dag er det spillefri, men lørdag venter Japan og søndag venter Slovenia. Det er ikke lenger råd til noen misser, disse kampa må vinnes. Så Jonas Løken, Tallak Lyngset, Jørgen Karterud og Markus Bilstad Pedersen: Opp i ringa!

 

Håndball

Håndballgutta spiller sesongens siste kamp på søndag. De møter Halden i Tistedalshallen og det avslutter en skuffende sesong i første divisjon for laget som spilte på øverste nivå i fjor. Det på tross av at de har fått mye hjelp gjennom sesongen av ivrige supportere som har lagi liv i Jordalhallen. En ny sesong i første divisjon venter.

 

Street Cup og inspirasjonsdag

Fredag går vårens siste Street Cup av stabelen og det blir danseunderholdning i Vallhall med Terpsi og Oslo Streetdance. Arrangementet er i regi av Vålerenga mot rasisme og er for jenter og gutter mellom 10 og 18 år. På lørdag er det derimot bare jenter mellom 11 og 16 år som er velkomne, da blant annet Gøril Kringen står på programmet for inspirasjonsdagen i kantina i Vallhall. Dette er oppkjøring for første hjemmekamp. Og det avslutter gjetordet for denne helga.

 

Vålerenga i helga:

Fredag 18:00 Barn: Street Cup, Vallhall

Fredag 18:08 Pub: Allmennquiz, Bohemen

Fredag 18:30 Hockey: Finland – Norge Herrer, Treningskamp, Vaasa – Finland

Lørdag 09:15 Barn: Inspirasjonsdag, Vallhall

Lørdag 15:00 Fotball: Vålerenga Damer – Stabæk, Toppserien, Vallhall

Lørdag 15:30 Hockey: Norge G18 – Japan, VM 1. div G18, Piešťany – Slovakia

Søndag 15:00 Håndball: Halden – Vålerenga Herrer, 1. divisjon, Tistedalshallen

Søndag 15:30 Hockey: Slovenia – Norge G18, VM 1. div G18, Piešťany – Slovakia

Søndag 20:00 Fotball: Lillestrøm – Vålerenga Herrer, Tippeligaen, Åråsen Stadion