Historisk kamp

13.04.2012 av under 2012, Damer, Fotball | 1 kommentar

Lørdag klokka 15:00 skrives det historie på Valle. Da tupper Vålerenga for første gang i historien til en ball som et elitelag på damesida av idretten fotball. Ikke nok med det, det er første gang i historien at et lag sjæl har kvalifisert seg for spill på øverste nivå med både dame- og herrelaget. Det er historie det; men var vi ferdige nå – å nei. For det er første gang det spilles en kamp i toppserien mellom to lag som også spiller i tippeligaen. Historie, å ja!

 

Motstander er altså dette kjøpelaget fra Bekkestua. Et kjøpelag som vi egentlig burde hate som pesten, et lag som blei kjøpt opp fra slasker og endte i blærum, som synger om penger og makt. Vi burde altså hate dem, men det gjør vi ikke. Vi synes synd på dem. Såpass synd at vi faktisk måtte låne dem et par millioner for at de skulle få til brød under smøret.

 

Og det er mer trøbbel i vente for kjøpelaget. Melissa Wiik røyk korsbåndet på torsdag. Dermed mister hu serieåpninga, VM og sannsynligvis hele sesongen. Det er krise for pappajentene. Fra før har de nemlig rutinerte Maiken Pape på langtidsskadelista si. Nå må de grave opp Kristy Moore og få tak i en rullator sånn at laget i det hele tatt har spisser. Da passer det nok godt at Akershus skjønte hvor det bar hen og plasserte hjelpemiddelsentralen sin på Økern, et lite steinkast fra Vallhall. I tillegg har dem henta spissen Ada Hegerberg fra Kolbotn rett før sesongstart, men en 16-åring skal ikke dra lasset for klubben de fleste tipper som seriemester i år.

 

På sotahjørnet veit vi derimot bedre enn å tippe. Vi har som vanlig fasiten. Slasker, Rauen og Setskog vil kjempe om medaljene i år – det er vi helt sikre på. Når vi sier medaljene, så betyr det sølv og bronse og de kommer i den rekkefølgen vi nevnte, Setskog ender altså opp uten metall. Seriemesterne er selvskrevne. Det blir Vålerenga, noe annet skulle tatt seg ut. De begynner med seier på lørdag og ser seg deretter aldri tilbake. Nedrykket er det den engelskklingende klubben fra Hamar som får, sammen med laget fra Jæren som klepper ned en Avaldsnesspiller i kvalifikasjonskampene, får rødt kort, straffe og mål i mot seg. Dette midtsjiktet gidder vi ikke en gang å bruke energi på å nevne. Det er uinteressant.

 

Kristin Haugstad scorer et perfekt hattrick på lørdag. Foto: Hjesus.

 

Til lørdagens historiske kamp mangler jentene våre dessverre drible- og triksegudinnen Tina Wulf. Hu er opptatt med å finne veien til Grünerløkka med bil, men resten er klare til kamp. Og kampforløpet blir som følger. Rebecca Angus ødelegger alt Ingvild Stensland forsøker å gjøre på Slaskers midtbane. Solveig Gulbrandsen dominerer kampen totalt og får tre assist. Kristin Haugstad fullfører et perfekt hattrick allerede i første omgang og sluttresultatet blir 6-0. Dette har vi fra helt sikre kilder, Henning Hai Lee Yang har nemlig sett inn i framtida. Så er det egentlig noe vits i å spille denne kampen? Jeg mener, Slasker tjener jo på å ikke møte opp, da taper de nemlig bare 3-0…

 

 

  1. […] Vi begynner som seg hør og bør med det mest historiske. Fotballjentene spiller altså sin første toppseriekamp noen sinne på lørdag og det er det absolutt ingen grunn til å gå glipp av. Motstanderne er pappajentene fra blærum, kjøpelaget og de er i anrepstrøbbel. Rett før sesongstart bestemte nemlig landslagsspiss Lise Klaveness seg for å legge opp. I går røyk korsbåndet til landslagsstjerna Melissa Wiik og fra før er Maiken Pape ute med langtidsskade. Det betyr at de står igjen med to spisser, purunge Ada Hegerberg og fossilet Kristy Moore. Dessverre er Tina Wulf skada og kan ikke spille denne kampen, men resten av troppen er skadefri. Det betyr sannsynligvis at Rebecca Angus starter på midtbanen og får oppgaven med å ødelegge for Ingvild Stensland. Det regner vi med at hu klarer fint. Ellers har vi skrivi en forhåndsomtale av den historiske kampen. […]