Vil damelaget egentlig ha tilskuere?

03.04.2012 av under Gjetord | 7 kommentater

Det er skoleferie og svært lite som skjer rundt Vålerenga for tida. Alt for lite egentlig, for om 11 dager spilles det en historisk kamp i Vallhall Arena. Da sparkes Vålerengas første toppseriekamp i gang, det første laget som har rykka opp med både herre- og damelaget i landets øverste divisjon spiller altså en meget viktig kamp. Motstander er Stabæk. Så hvorfor er det egentlig så stille?

 

Før sesongen så hørte man mye snakk fra damesida om at de håpa Klanen skulle komme på kamp; men gjør de egentlig det? Det eneste materialet som er produsert nå, altså 11 dager før seriestart, er en invitasjon til inspirasjonsdag for jenter ’96-’01. Det siste vi hørte fra damelagskanten var at Trine Skarpnes er blitt ny damesjef etter årsmøtet. Hva har skjedd siden årsmøtet?

 

Jo, flere tusen klansmedlemmer har vært i Vålerengasjappa og henta ut sesongkortet sitt. Det måtte man gjøre før seriestart. Var det noen opplysning om at damene skulle spille toppserie der? Nei, ei heller var det mulig å kjøpe sesongkortet der. Et sesongkort som er så billig at dersom man bare skal på åpningskampen så kan man like gjerne kjøpe sesongkortet, i tilfelle man skulle ha lyst til å gå på flere kamper; men igjen. Ingen informasjon – ingen kort å kjøpe. I fjor lå i hvert fall korta der, selv om det var en hemmelighet at de gjorde det og man måtte spørre betjeninga om de hadde sesongkort.

 

Vel, seriestarten kom og i det minste på Ullevaal måtte det da møte opp noen representanter fra damelaget for å selge produktet sitt; men vi så ingen. Vi så heller ingen på noen av ishockeykampa, blant annet var det 5000 tilskuere i siste kvartfinalekamp mot de uringule. Morten Berre var der; men ingen representanter for Vålerengas damelag.

 

Vel, etter seriestarten for herrene og etter at sluttspillskjegget røyk i sjette kamp mot kugutta så har det blitt spilt en bortekamp i Drammen. Minst 1000 Vålerengasupportere har vært innom Sjappa for å skaffe seg billett til kampen og for å kjøpe busstur. Fortsatt ingen kort, fortsatt ingen informasjon om at det nærmer seg seriestart for damene og heller ingen informasjon om hvordan man skaffer seg et sesongkort. Håpløst. Det var heller ingen representanter som tok turen til Drammen, på tross av at de sannsynligvis hadde solgt minst 20 sesongkort per buss som reiste nedover. Absolutt alle andelsbussa reiste nedover og i tillegg to oppsatte busser fra Klanen. Alle bussa var også stappfulle, men damelaget hadde planlagt treningskamp og innkjøp av Løitens Linie i stedet.

Så stappfull var Engaexpressen på vei til Drammen.  Foto: Hjesus

 

Nå er det hjemmekamp om ei uke, tirsdag; men da er det altså bare fire dager til denne historiske begivenheten. Vi må alle innom Sjappa for å kjøpe billett til Åråsen, kampen som spilles søndagen etter damene; men det begynner å bli seint. Folk begynner å legge planer, som sannsynligvis må endres dersom de skal på denne historiske fotballkampen, hvis de ikke har planlagt ut i fra en artikkel eller to i Klansropet da.

 

Jeg lurer på hvorfor jeg blei bedt på kickoff hvor man skulle komme med innspill til hvordan det kunne komme flere på kamp. Jeg hadde en rekke idéer den gang, men jeg har ennå ikke fått et referat. Var det noe jeg skulle gjøre etter det møtet? Hvem veit, ikke jeg. Sånne detaljer glemmer man fort.

 

Så jeg sitter her da, og lurer på hvordan jeg får billett til åpningskampen. Den kan kjøpes i døra har jeg hørt. Hva om det skulle komme 2500 tilskuere eller mer på kampdagen og alle må kjøpe billett og sesongkort der og da i inngangsdøra? Jeg ønsker i hvert fall å kjøpe på forhånd, men jeg får visst ikke lov. Jeg har sett at jeg kan kjøpe av spillerne; men spillerne er ikke der jeg er. Sesongkorta er gjemt bort. Toppseriedebuten er gjemt bort. De har egentlig fått alt lagt opp for at det skulle bli stappfullt i Vallhall lørdag 14. april, men de har ikke gjort en dritt. Vil de egentlig ha tilskuere i det hele tatt?

 

Vålerenga i dag:

Hele dagen: Leite etter muligheten til å kjøpe sesongkort til toppserien

 

 1. Runar K. sier:

  Damestyret takker for refsen. Det betyr engasjement. Vi mener vel at infoen rundt sesongkortene har vært der, på vif-damefotball og på Face. Spillere og lagsmiljøer selger. Men vi har ikke et stort apparat for "oppsøkjande salg" på mange arneaer – vi vil likevel forsøke å få til noe 10.april på Ullevaal – og alle er velkommen til å kjøpe sesongkort i Vallhall, første mulighet er lørdag 14. 4, kampstart 15.00. Pris kroner 200,-

 2. Inge W sier:

  Nå svartmaler du situasjonen en del, Rune. Og det er forsøkt samarbeide med Klanen, men det var ikke mye hjelp å få. Ei heller Sjappa er så veldig interessert. Snakk med folk på damenes FB side, så ordner det seg nok. 🙂
  Skulle gjerne sett at folk betalte noen tiere ekstra når dem kjøper sesongkort til TL kamper, men det ble blankt avslått. Kommer det over 1000 til Vallhall på kamper, skal vi nok klare å få folk inn og få inn penga! Det er også bra å få litt oppmerksomhet rundt kampene, så all omtale er bra nå frem mot 14.4 kl 15:00! 

  • MortenN sier:

   Jeg ser Inge W sier det er "forsøkt et samarbeid med Klanen". Og det er forsåvidt riktig det, og vi har sagt noe sånt som: Dersom det finnes noen som vil drive et arbeidslag for supportervirksomhet rundt damelaget, stiller vi opp med det vi har av støttefunksjoner, økonomi og hjelp. Men vi kan ikke tvinge noen, og de som sitter i styret har ikke kapasitet eller engasjement til å drive fram et slikt prosjekt.
   Kom frem fra gjemselen, dere ildsjeler – så skal det nok bli et Klanen som tar damefotballen i mot også!

   • Hjesus sier:

    "Snakk med folk på damenes FB side, så ordner det seg nok."

    Det er akkurat det som har vært essensen hele tida. Dere sier dere vil ha Klanen på kampa, men jeg har ikke sett et eneste framstøt for å få Klanen på kamp. Dere prioriterer jenter '96-'01 framfor å promotere dere i Klanen rett før seriestart. Da kan dere heller ikke regne med at Klanen skal bli interessert i å komme på deres kamper.

    21. januar var dette møtet som jeg stilte på. Etter det møtet har jeg ikke hørt noen ting, før jeg fikk en mail nå nylig om kampa kunne komme inn i kalenderen på Klanen.no. 8. februar blei tv-kampa for de første rundene i tippeligaen klare. Da var det over to måneder til seriestartm mer enn god nok tid å sette seg ned å se på tiltak inn mot Klanen. Problemet er hele tida at dere forventer at Klanen/Klanens styre skal gjøre noe. Jeg hadde mer enn gjerne stilt opp for å legge fram tiltak retta inn for å få flest mulig fra Klanen på denne historiske åpningskampen; men igjen. Det var et møte 21. januar og siden har jeg ikke hørt noen verdens ting. Om vinteren har jeg også fokus på ishockey, så jeg har ikke tid til å organisere dere, men jeg kunne stilt opp for å diskutere tiltak – når som helst, så lenge det ikke kolliderer med ishockeykamper.

    Og igjen spesifiserer jeg at holdninga "snakk med folk på damenes FB side, så ordner det seg nok" er kjernen i problemet. Dere må oppsøke oss, ikke motsatt. Det er dere som trenger publikum på kampa deres, da må dere ta initiativet til å få det til også. Og jeg har faktisk invitert noen av spillerne på borteturer i hockey i år, prøvd å få dem med for å promotere damelaget der supporterne er, men hver gang har jeg fått samme svar: "Det hadde vært moro; men…"

 3. san Paolo sier:

  Ok at det er  (langt) mindre apparat rundt damer A enn hva gutta har. Men hva med Sjappa på Oslo S. De selger visst IKKE  sesongkort i år – affal ikke enda.
  Hvorfor i all verden gjør de ikke det?? De solgte jo – iflg Hjesus – sesongkort til Damer A i fjor da Damene "bare" var i 1. divisjon… 

  • Hjesus sier:

   Nok en kjerne i problemstillinga. De fortalte ingen at de solgte sesongkort, man måtte spørre betjeninga og da hadde de en bortgjemt eske med sesongkort liggende. Men fordi det ikke var annonsert, ingen plakat som fortalte om det eller lignende, så solgte de bare 5 kort. Da mener de at det ikke er vits i å selge der i år, i stedet for å snu på flisa og spørre seg: Hvorfor klarte vi bare å selge fem kort i Sjappa? Visste ikke folk at de kunne kjøpe sesongkort der?

   Og du følger jo rimelig godt med og hadde altså ikke fått med deg at de solgte sesongkort der; men jeg vedder på at du titt og stadig var innom Sjappa for å kjøpe kampbilletter, hente sesongkort til tippeligaen etc. Og hvis de ikke vil promotere seg der vi Klanen er, så kan de heller ikke forvente at Klanens medlemmer skal komme på kampa dems.

 4. […] 3. april spurte Sotahjørnet: Vil damelaget egentlig ha tilskuere? Vi savna markedsføring av laget generelt og sesongkort spesielt. Og det hjalp tydeligvis […]