Warning: getimagesize(): Filename cannot be empty in /home/4/s/sotahjornet/www/wp-content/plugins/wp-open-graph/output.class.php on line 308
 

Blod, svette og gledestårer?

08.03.2012 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Etter skandalen i Hamar, der Vålerenga sannsynligvis blei snytt for seieren, er det igjen klart for kvartfinale for hockeygutta. Kvartfinale nummer tre går som de foregående to, uten Shay Stephenson. Bruk av måldommere og videodømming var faktisk ikke klargjort før sluttspillet tok til. Det forteller sitt om inkompetansen i galehuset på Ullevaal stadion. Å ha videodømming på om pucken er inne eller ikke er faktisk ikke all verdens dyrt. Her synes sotahjørnet at forbundet må ta grep innen neste år, men som vanlig når det gjelder forbundet, så sitter de med fingern opp i rassen på nabokontorets rotte fram til fristen for å gjøre noe egentlig er ute for lengst…

 

Kveldens kamp er særdeles viktig for Vålerenga. Seier er nesten et krav dersom laget skal ha et reelt håp om å nå semifinalen. Heldigvis er det hjemmekamp nå, men gutta trenger all den støtten de kan få. Derfor er det svært viktig med godt oppmøte og innsats på Klanens to felt denne kvelden. I dag er det blod, svette og gledestårer som gjelder. Vi står sammen og kjemper og vinner til slutt…

 

Årsmøtet i Klanen

Årsmøtet i Klanen starta helt uten dramatikk. Dramatikken kom først da nytt styre skulle velges. Ikke alle var helt fornøyd med valgkomitéens innstilling og det blei levert inn tre benkeforslag. Christian Kjellsen, Morten Nydal og Daniel Katiraee slapp unna all dramatikk, ettersom de ikke var på valg i år. Frode Mathias Ræder, Bengt Agnor Calmeyer og Nimo Wierzoch Gasparini slapp også unna dramatikken. Derimot kom det tre benkeforslag på å få Erling Rostvåg inn i styret. Det ene på styreplass mot Svein Erik Rogsund Vålerenga Bakke, de to andre mot valgkomitéens to vararepresentanter Marius Wivegh og Steinar Jensen.

 

Rostvåg ønska direkte styreplass og valgte derfor å stille mot Bakke og dermed blei det klart for votering – hemmelig votering, men først en rekke spørsmål til kandidatene. NFF og Vålerenga Fotball har vært kraftig på Klanen for å fjerne styremedlem Bakke etter at han ga Vålerenga stor mediedekning etter kampen mot Brann i Bergen. Om dette hadde noe å si for utfallet skal være uvisst; men det blei nå i hvert fall nevnt i tydelige ordelag. Det var to dyktige kandidater og valget måtte bli gjennomført skriftlig etter at det kom en anmodning om det. På tross av at årsmøtet protesterte heftig på at post-it lappene vi fikk utdelt var gule, blei det etterhvert gjennomført valg og kort sagt kan man si at Klanens årsmøte regelrett pissa på forbundet. Svein Erik Rogsund Vålerenga Bakke blei stemt inn med klar margin, og den diskusjonen som foregikk i forkant vil gjøre det svært vanskelig for styret å konstituere seg selv uten å gi Bakke ny tillit som talsmann.

 

Noen reagerer kanskje på at alle styremedlemmene er menn. Det gjorde også valgkomitéen, men de fikk ingen dyktige kvinnelige kandidater til å stille. Tre stykker var spesielt bedt om å stille, men alle sa nei. For å bøte på mannsdominansen kan man på kvinnedagen i hvert fall glede seg over kvinnelig flertall i neste års valgkomité. Den består av Line Svalastog, Marit Nyborg, Irene Rønnbäck, Espen Knutsen og Jørund Smedhus.

 

Og når vi først er inne på kvinnedagen, så minner vi om at semifinalen i NM Kvinner spilles i Grünerhallen mot Jordal lørdag klokka 11 og at en eventuell finale spilles søndag klokka 17:00 mot vinneren av Sparta og Astor.

 

Vålerenga i dag:

18:30 Hockey: Vålerenga Herrer – Storhamar, NM Kvartfinale 3, Jordal Amfi