Herre Jemini, for en periode!

17.02.2012 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Nervene var i høyspenn for Shampos soldater kjemper om hvert eneste poeng de siste kampa. Serieinnspurten kan by på alt på sølv eller en flatterende fjerdeplass. Og når Stavanger Oilers, årets overlegne seriemester, er motstander, så var ikke forventningene til tre poeng veldig store. Vi drømte om det, vi håpa på det – men å si at vi virkelig hadde trua, nei. Så feil kunne vi ta.

 

For det var en ishockeyperiode vi sjeldent har sett maken til. Bedre ishockey har det ikke vært spilt i Jordal Amfi siden Scott Hartnell herja under NHL-lockouten i 2004-2005 sesongen. Den gang vant Vålerenga bøtta og i går var Shay Stephenson bemerkelsesverdig lik Hartnell. Det var en fantastisk ishockeyopplevelse. Dessverre var det alt for få som fikk den med seg, dessverre var ikke TV2 der, for selv om det bare varte i én periode, så var det den beste reklamen norsk ishockey kunne gi. Det var større enn VM-seieren over Sverige i fjor.

 

1663 tilskuere var ikke et verdig tilskuertall for denne kampen. For hvis dette er opptakten til hva som skal skje i sluttspillet, så kommer bøtta hjem i år – garantert. Vålerenga overkjørte siddisene fullstendig og de måtte ta på seg utvisninger. Shay Stephenson var nådeløs og sørga for 0-1, dessverre tre sekunder etter at siddisene fikk på sin fjerde spiller; men det spilte så liten rolle. Selv om det blei like mange spillere på isen, så fiksa David Bräck en dobling av ledelsen halvminuttet seinere.

 

Undertallsspill er gull

Overskrifta høres kanskje merkelig ut, men for å jevne ut kampen forsøkte dommerduoen Hansen-brothers å ta ut Vålerengaspillere. Men det hjalp ikke. Jonas Oppøyen skremte en Oilersback såpass at han så ut som bambi på isen. Aleine med Ruben Smith blei det selvfølgelig mål. Men mål i undertall gjør ikke at Vålerenga får på spillere. Dermed måtte siddisene slite med overtallspill i enda noen minutter. Det endte med at nevnte Smith lå og svømte bak målet, hvilket Stephenson elegant runda og plasserte pucken der den hører hjemme. Dommerne passa på å gi Smith ti minutter i fryseboksen for å bli driti ut offentlig.

 

Vålerenga var også gode i overtall og i spill fem mot tre fiksa Stephenson hattricket og Klanen begynte å synge om tosifra, motstand og se der danser Vål’enga. Perioden blei ikke noe dårligere av at Stephenson fikk inn en perletakling på Snorre Hallem i siste spilleminutt heller. Reint, vakkert og knallhardt. Og Hansen-brothers ga Hallem ti minutter i fryseboksen for å ta i mot for mye juling. Ubetalelig! Og pappa Thoresen kasta vannflaska inn på isen. Han burde heller ha kasta inn håndkledet.

Sotahjørnet tok av seg hatten for Vålerenga! Foto: Kenneth Myhre.

 

Så får det heller være at Vålerenga sank litt i de to siste periodene og nesten la seg ned på siddisenes nivå. Siddisene fikk sin redusering når alle trodde at midtperioden var ferdig, men Cato Cocozza sørga for at Vålerenga fikk sin velfortjente femmålsseier med sin scoring i siste periode. Vålerenga kan nå ikke en gang i teorien miste seedingplass i kvartfinalene, men hvor lenge og hvor godt vi blir seeda? Det må vi kjempe om fortsatt. Det er tre poeng opp til liket foran oss og tre poeng ned til liket bak oss. Gutta har ikke råd til å feile.

 

Hockeytorsdag med Roy Johansen

Vi skulle egentlig prate masse om alle historiene landslagstrener Roy Johansen dro på Vertshuset i går; men på tross av at Johansen leverte så til de grader, kom det i skyggen av eldstebror Stephenson. Allikvel, ett sitat skal vi ta med etter at Johansen hadde forklart om de store problemene til norsk ishockey – nemlig mangelen på ishaller: Hvis vi ser på Oslo, så sitter 'em på ræva og ser opp på Holmenkollen. Det bli’kke no'n ishaller av det!

 

Seier mot tomgodset

Å ja, de som var så uheldige å velge treningskamp på tv – eller hadde reist helt ned til La Manga, fikk tydeligvis også sett en Vålerengaseier. Vi som prioriterte annerledes må klare oss med en alt for kort oppsummering på VIF-TV og et meget oppløftende kampreferat fra VPN. Kampens eneste mål var et volleyskudd i krysset fra Kristofer Hæstad.

 

Og nok en gang blir det kampkollisjon mellom fotball og ishockey. På søndag møter ishockeylaget de skumle typene med mye hjemmebrent oppe i Hamar, mens fotballaget møter rasistene fra Panevėžys i Litauen. Dette skal på toppen av det hele kollidere med pyrotifo i Vallhall, så her er det fullpakka. Men det er ikke bare i Vallhall det er konsert i helga, på Dileks dukker soul og blueskongen Daryl McDade opp på fredag og når vi først er i gang, så spiller også favorittene til seriegull i toppserien en treningskamp borte mot Amazon Grimstad på lørdag.

 

Vålerenga i helga:

Fredag 18:08 Pub: Allmennquiz, Bohemen

Fredag 19:00 Konsert: Daryl McDade, Dileks

Lørdag 14:00 Fotball: Amazon Grimstad – Vålerenga Damer, Treningskamp, Sandefjord

Søndag 17:00 Hockey: Storhamar – Vålerenga Herrer, Getligaen, Hamar OL-amfi

Søndag 18:00 Fotball: Ekranas – Vålerenga Herrer, La Manga Cup, Spania

Søndag 19:00 Konsert: Rammstein, Vallhall