Sølibat i Nidaros

30.01.2012 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Dagens gjetord er klart og forteller om sølibat i Nidaros, vi har tatt med et par spillere som har fått innvilga sydenferie, samtidig har det vært spilt treningskamp i sosseland og Raymond Verheijen er plutselig en del av Martin Andresens støtteapparat; og helt til slutt runder vi av med ni landslagsuttatte Vålerengagutter og -jenter.

 

Sølibat i Nidaros

Shampos menn reiste seg nok en gang. Denne gang var det borgere av Nidaros som fikk gjennomgå, men uten at det skumma såpe på laglederbenken på søndag. På tross av at Leangen Ishall regnes som en svært vanskelig bortebane i getligaen, trengte ikke St. Hallvards menn mesterhjernens coaching denne gang. Det var den hjemvendte bestefar Kenneth Larsen som åpna scoringsballet med første periodes eneste scoring. Steffen Thoresen og Fredrik Csisar punkterte nærmest kampen med to scoringer før publikum fikk satt seg ned til midperioden og Daniel Sørvik putta to og Shay Stephenson ett mål i siste periode. Vålerengas beste spiller var derimot Patrick DesRoches og med storspill fram ham endte det kun med karsk for bartene – og null sex…

 

Sydenferie 1

Mats Rosseli Olsen var ikke på isen mot Rosenborg i går. Det har sin helt naturlige forklaring. Göteborgklubben HC Frölunda har nemlig betalt Vålerenga Hockey en anstendig bunke med pengesedler for at det tyve år gamle stjerneskuddet fra Groruddalen skal tjenestegjøre hos dem. For Vålerengas del betyr det en langt bedre økonomisk hverdag for Vålerenga, i hvert fall dersom Kjær har huska på å spesifisere at overgangssummen skal betales i norske grunker. Erstatteren Kenneth Larsen er allerede på plass og dersom Rosseli Olsen består den fysiske testen i dag, så er han spilleklar til bortekampen mot Timrå allerede i morgen. Foreløpig skal sydenferien hans vare i halvannet år.

 

Sydenferie 2

Mostafa Abdellaoue har også satt kursen sørover, nærmere bestemt til dronningas by. Der skal den tidligere Haslegutten på piknikk i parken. Det er en betydelig lengre ferietur Mos legger ut på – nærmere bestemt fire og et halvt år, men heldigvis betaler Carsten Jensen og hans klubb betydelig med feriepenger tilbake til Vålerenga. Og dermed har Vålerenga sannsynligvis endelig råd til å fullføre kjøpet av Herman Stengel.

 

Kadetter

Martin Andresen testa mannskapet sitt mot nyopprykkede Bærum på Kadettangen på lørdag. Det gikk ikke så bra og laget tapte 3-1 til tross for at de kontrollerte store deler av kampen. Riktignok mangla det en del spillere og laget skal slettes ikke være i form nå, men det bør forventes at man klarer å tette igjen bedre i den bakre firer. Et sammendrag av kampen kan beskues på viftv, og dessuten har er det et flott referat hos vpn.

 

Raymond Verheijen

I fjor var Andresens mannskap en flokk feiltrente kålhuer. Det virker som om det ikke kommer til å være tilfelle i år. Kanskje var det ikke overraskende at det gikk galt i fjor, det andre året etter at Johan Kaggestad ga fra seg det fysiske ansvaret. Nå var det opp til Andresen, som vel ikke har den rette utdannelsen. For å bøte på dette har Andresen bedt om hjelp fra en hollender – Raymond Verheijen. Med doktorgrad i fotballfysiologi og med en imponerende bakgrunn som fysisk trener i klubber som Barcelona, Chelsea, Zenit og ikke minst en rekke landslag, er han sannsynligvis den beste Andresen kunne henta hjelp fra. På Sotahjørnet jubler vi høylytt og forventer å se et Vålerenga som orker å holde Barcelonas presshøyde i samfulle nitti minutter. En meget god artikkel om Verheijen kan leses hos Josimar.

 

Landslagsuttak

Hege Ask, Martine Henriksen, Trine Martens, Ingrid Renli og Rikke Tautra er tatt ut til Mountain Cup i Sveits i midten av februar. Dette er siste oppkjøring til ishockey-VM og jentene skal møte Østerrike, Sveits og Slovakia. Samdigid har Anders Gjøse har tatt ut G16-troppen som skal møte Danmark til hockeystrid i midten av februar. Raymond Sørensen, Vegard Aspehaug, Ludvig Hoff og Colin Spaberg Olsen skal alle representere Norge på den samlinga.