Warning: getimagesize(): Filename cannot be empty in /home/4/s/sotahjornet/www/wp-content/plugins/wp-open-graph/output.class.php on line 308
 

Historisk landslagsspiller

17.01.2012 av under Gjetord | 1 kommentar

Dagens gjetord starter med en spiller som blei historisk i Vålerengasammenheng på lørdag; deretter tar vi for oss hockeyslakt på jordal og to hockeyskandaler i getligaen; men vi har ikke glemt Carnegie Elite Tournament; landslagsgutter i nettprat og prøvespillere heller. Det meste er altså som vanlig i gjetordet. Et sabla rot…

 

Historisk landslagsspiller

På fredag fikk Vålerenga damers nye keeper Lill Yvonne Karlsrud en hyggelig telefon fra Eli Landsem. Som Vålerenga fotballs første kvinnelige A-lagsspiller er hu nå på landslagssamling på La Manga. På vif-damefotball.no kan man lese et reisebrev. Dette lover jo svært godt for Vålerengas lag. Å ha på plass en keeper i landslagsklasse i sin første toppseriesesong kan bety mange reddede poeng. Optimismen før sesongen stiger. Dessverre er hu ikke i førsteoppstillinga mot Sverige i ettermiddag.

 

Samtidig som landslagslagsspill gleder kommer Adidas inn med en langt bedre sponsoravtale med damelaget og sportssjef Runar Kvernen slipper dermed å få pusteproblemer, angstanfall og dype depresjoner hver gang han ser midtbaneeleganten Maria Arnesen klippe høl i strømpene. Det gjør hu jo før hver bidige kamp og kverna måtte kikke både to og tre ganger ned i regnskapsboka før han konstanterte at her må det bøtelegges. Damelaget har for øvrig kick-off og debatt om dame/jentefotballen i kantina i Vallhall lørdag klokka 09:00. Sotahjørnet tror alle som engasjerer seg er velkomne på møtet…

 

Slakt i ungdomshallen

Vålerengas damelag knuste Jordal i gårsdagens borteoppgjør i ungdomshallen. Vålerenga åpna scoringsballet ved Martine Henriksen før halvparten av publikummet hadde somla seg ut av kantina, men etter det hang Jordal bedre med. Men i undertall holdt de ikke følge og Martine Haraldsen fikk dobla ledelsen litt over midtveis og på slutten av perioden rakna Jordal fullstendig. Ingrid Renli og to mål av Hege Ask i rask rekkefølge sørga for komfortabel ledelse til pause.

 

Andre periode starta som den første. Henriksen åpna scoringsballet, men så tok Jordal over og i en god Jordalperiode reduserte de før de dro på seg t håpløse utvisninger og Renli og Mathea Fischer var nådeløse. Rikke Tautra var også frampå før Jordal forsøkte å slå litt tilbake og reduserte for andre gang i kampen; men nok en gang rant det inn mål på slutten av perioden. Renli og Trine Martens denne gang.

 

Siste periode forble målløs og i og med at kampen allerede var avgjort blei det mest knytta spenning til om det blei noen slåsskamper. Ingrid Renli forsøkte seg en gang, men jordølen trakk seg. Ellers var Martine Henriksen på generell basis nære å starte en catfight til stadighet, men til publikums store misnøye holdt hu seg i skinnet. Dermed endte det 2-11 og Vålerenga krabba opp ett poeng bak Sparta som leder kvinnenes elite.

 

Hockeyskandale

På herresida skjedde det også mye i går, men at Vålerenga passerte Lørenskog på tabellen hadde ikke noe med sportslig kvaliteter å gjøre. Nok en gang – for andre året på rad – har Lørenskog driti på draget. Lørenskog er straffa seks poeng for spillerne James Sixsmith og Jürgen Penker. Det er samme straff de fikk i fjor; men ryktene sier at Lørenskog også kan straffes for Martin Ylven. Får de da ni poengs fratrekk? På Sotahjørnet lurer vi på om det finnes noen som kan betale regninger i tide på Lørenskog i det hele tatt. Sotahjørnet tilbyr sin hjelp og sender ei bunke Åkeberg Skoglund pølsepapir med sesamtoget.

 

Sparta mista tre poeng for Marcus Olsson. Begge klubbene har fjorten dagers angrefrist og Atle Olsen har i hvert fall tenkt å benytte seg av den. I følge Lørenskog skyldes manglende betaling at de har flytta kontoer og ikke hatt tilgang på DNB sine kontoer i tidsrommet det har skjedd. Sotahjørnet har vanskelig for å tro den unnskyldninga. Tross alt, det tar i dagens marked svært kort tid å opprette en konto og overføre penga til den. Det går elektronisk. Det er ingen som løper rundt med en svær diger koffert med alle penga i – med mindre det er snakk om svarte penger da; men det er kanskje det de betaler med langt inne i granskauen?

 

Også Sparta betalte for seint. At de betaler rett over nyttår skyldes sannsynligvis at de ikke hadde råd til å betale før, vi tror det samme gjaldt Lørenskog. De måtte få inn inntekter fra en hjemmekamp før de kunne betale regninga. Da burde de strengt tatt kanskje ha venta med å benytte spillerne til regninga var betalt. Det som er alvorlig i saken – og sportslig katastrofalt – er at Rosenborg blir tilkjent seieren over Sparta og Stjernen får tilkjent seier mot Lørenskog. Og hva om Manglerud Star kommer i form på slutten? De har fått inn noen nye gode spillere og kan fort plukke en del poeng. Det var ikke så langt opp til Rosenborg og Stjernen, det blei plutselig det nå og dermed kan dette få direkte konsekvens for hvem som når sluttspill og hvem som ikke når sluttspillet. Men Manglerud Star har vel ikke noe de skal ha sagt opp i det hele. Poengfratrekk er noe dritt. Det har det alltid vært. Hockey skal avgjøres på isen, ikke på kontoret til Libæk. Flass!

 

Carnegie Elite Tournament

Vålerenga G19 tapte 3-0 for FC København i går, uten at vi trekker så stort på skuldra av det. Det er vel regelrett forventa at et lag som er i slutten av oppkjøringsfasen til siste del av sesongen skal kjøre over de som er i starten av oppkjøringsfasen til første del av sesongen. Vif TV har lagt ut et sammendrag av kampen. I dag møter gutta Vejle som også vant 3-0 i sin første kamp, mot Helsingborg som vel skal ha kommi like kort i oppkjøringa som oss.

 

Landslagsdebutanter i nettprat

Å ja da, landslagsdebutantene Harmeet Singh og Mostafa Abdelloue er blitt tvingi til å prate med fotballsupportere på nettet. Men før vi legger ut linken, så advarer vi mot at det selvfølgelig ikke er blitt besvart noen interessante spørsmål og at svara som vanlig i sånne nettprater, bare er svada. Uansett, hvis du trosser Sotahjørnets advarsel og gidder å kaste bort ti minutter på å lese vrøvlet, så er intervjuet her.

 

Prøvespiller

Sega Ngom prøvespiller for Vålerenga. Altaspissen som i fjor var på utlån til Tromsø, uten å få noe særlig spilletid, er altså på Valle for å vise seg fram. Sotahjørnet gidder ikke å gjøre så mye nummer ut av det, annet enn å fortelle at det i samme artikkel på vif-fotball.no står at de tre nigerianerne som var på prøvespill er forkasta. Det som er rart er at Martin Andresen har reist til Senegal for å se på mulighetene til et Vålerengaakademi der nede. Burde ikke manageren være hjemme å se på spillere som er på prøvespill? Vi bare lurer… Og mens vi lurer, så leser vi gjerne vår broderside vpn sin oppsummering av fjorårets tippeligasesong.

 

Vålerenga i dag:

13:15 Fotball: Vålerenga G19 – Vejle, Carnegie Elite Tournament, Vallhall

15:00 Fotball: Norge Damer – Sverige, treningskamp, La Manga – Spania

 

  1. Emma sier:

    Kan jo hende Maria synes sokkene er for trange.. Er vel bedre at hun klipper hull i dem enn at hun faller om og må bæres ut av banen fordi blodet ikke får sirkulert ned til bena! Kan jo gå glipp av en målsjanse!
    Kjøp heller en størrelse for bøtene hun betaler 😉
    Hilsen Marias venn
    P's Maria ba meg skrive dette