Warning: getimagesize(): Filename cannot be empty in /home/4/s/sotahjornet/www/wp-content/plugins/wp-open-graph/output.class.php on line 308
 

Historisk gjetord

12.01.2012 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Dagens gjetord starter med å se framover mot kveldens ishockeyoppgjør i getligaen, før vi tar for oss fotballsida av klubben. Der har a-laget vært i nabokommunen og spilt foran et meget engasjert bortepublikum som holdt kulda på behørlig avstand med nødbluss. Vi avslutter dagens gjetord med en historisk begivenhet, og med fare for å bli tvangsinnlagt av fastlegen: For første gang i historien omtaler gjetordet noe som kommer fra kontorene på Ullevål med positivt fortegn. 

 

Hockey

Vålerenga har reist til hermetikkbygda og skal opp i ringa mot selveste serielederen, i siste møte hjemme på Jordal senka Steffen Thoresen sin fars lag, vi håper på reprise i kveld. Siden forrige kamp har laget rast ned til tredjeplass på tabellen. Lørenskog vant på tirsdag og nå må Vålerenga vinne etter ordinær tid for å ta tilbake andreplassen. For å klare det må laget bli det første til å sl&˚ siddisene på deres egen is for året. Vålerenga har vinni begge hjemmekampa men tapte med ett mål borte tidligere i vinter. Brede Csiszar, Justin Donati og David Bräck er ute til denne kampen, som forøvrig også står på sendeskjemaet til Bohemen for de som ikke har mulighet til å reise over. Forhåndsomtale av ishockey er sjelden vare i riksavisene, men når det først skjer så blir vi så glade at vi like gjerne linker opp omtalen til nettavisa først som sist.

 

Nesodden

Vålerenga klarte i går et fantastisk uavgjortresultat på en islagt kunstgressbane på Nesodden. Fair Play ligalaget Nesodden viste seg – ikke uventa – som det førende laget og tok oppskriftsmessig ledelsen på frispark etter fjorten minutter og de tilreisende supporterne frykta allerede stygge sifre – vi mangla tross alt et par spillere for å stille med vårt sterkeste lag. Dette måtte bli tungt. Men så dukka Håvard Nielsen opp på en retur åtte minutter før pause og det var balanse i regnskapet.

 

Nesodden brukte omtrent like lang tid på å sette inn ledelsen i andre omgang. De utspilte Vålerengas forsvar som så ut som statister; men tolv minutter før slutt scora Jibril Bojang på et skudd fra sekstenmeteren. En feberredning fra Gudmund Kongshavn syv minutter før slutt sørga for at Vålerenga fikk med seg mye selvtillit inn i oppkjøringa med et uavgjortresultat mot en storklubb som Nesodden. Og det positive er at Martin Andresen brukte hele troppen, og siden B-laget var like gode som A-laget betyr det at vi ikke trenger å frykte skader i år. Endelig har vi fått bredde i troppen…

 

A-stallen

Chuma Anene er tatt opp i Vålerengas A-stall. Anene fikk fire innhopp i tippeligaen i fjor, før han fikk debutere fra start av i nest siste serierunde. Det gjorde han så bra at han også fikk spille hjemmekampen i siste serierunde og kvitterte med å score allerede før det var spilt fem minutter. Anene var samtidig en av de viktigste bidragsyterne til at rekruttlaget overlevde i Fair Play ligaen. Han kom fra Holmlia som sekstenåring og fyller seg inn i en særdeles lang rekke av spillere fra den klubben som har blitt tippeligaspillere de siste åra. Kanskje Vålerenga bør ta en titt på hvordan de utvikler spillere fra helt ned i syvårsalderen i den drabantbyklubben?

 

1. divisjon

Sotahjørnet er ikke så reint lite fornøyd med å ha banka fornuft inn i en større mengde representanter i galehuset på Ullevål. Etter å ha plukka fra hverandre, motbevist og latterliggjort alle seriekomitéens begrunnelser for endring av dagens første divisjon i artikkelen rasering av talentutviklinga, har forbundsstyret forkasta seriekomitéens forslag. Forslaget gikk ut på at det skulle være fire avdelinger av førstedivisjon i stedet for dagens ene. I stedet fremmer nå forbundsstyret et forslag om endring av opp- og nedrykksregla for forbundstinget i mars. I dag rykker to lag direkte ned fra toppserien. De ønsker at bare ett lag rykker direkte ned og at det nest dårligste laget må ut i kvalikkamper mot serietoeren i førstedivisjon. Dette er samme forslag som serieforeninga fremma og på Sotahjørnet ser vi ikke noe galt i det forslaget.

 

Vålerenga i dag:

19:00 Hockey: Stavanger Oilers – Vålerenga, Getligaen, Siddishallen